Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
 
top separator
 

Nieuwsbrief

 
     
     
   
 
In een recente uitspraak hield het ontslag op staande voet van een werknemer die zijn baas een “fucking hoer” had genoemd geen stand. Rechters oordelen vaker over dergelijke opmerkelijke situaties. Volgens de wet kan grovelijke belediging van de baas namelijk reden voor ontslag op staande voet zijn. Maar wanneer is het uitschelden van de baas nou wel geoorloofd, en wanneer niet? 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Vrijwel iedere onderneming hanteert algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden zijn in het handelsverkeer onmisbaar. Het blijkt echter wel zo te zijn dat veel ondernemers niet goed weten hoe algemene voorwaarden van toepassing moeten worden verklaard. Hoe zit het met terhandstelling, en wanneer is een beding in algemene voorwaarden onredelijk bezwarend? 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Bodemvoorrecht en bodembeslag worden vaak verward. Het zijn verwante begrippen, maar het verschil is van groot belang: het bodemvoorrecht geldt altijd, maar er is niet altijd bodembeslag gelegd. Bodembeslag geldt ook voor goederen van derden die zich op de bodem van de belastingschuldige bevinden. Als bodembeslag dreigt, moet de eigenaar van zulke goederen (zoals onder eigendomsvoorbehoud geleverde machines) direct in actie komen. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Ook bij overeenkomsten die zorgvuldig zijn opgesteld rijzen vaak toch geschillen over de uitleg ervan. Dit komt ook binnen het bouwrecht veelvuldig voor. De rechtbank Arnhem behandelde onlangs een geschil over de uitleg van een overeenkomst van aanneming van werk. Daaruit blijkt dat het niet toepassen van de risicoregeling op meerwerk grote gevolgen kan hebben. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Onlangs besliste het gerechtshof Arnhem dat een wettelijk voorschrift dat een bepaald gebruik van een bedrijfsruimte verbiedt, een "gebrek" in de zin van artikel 7:204 lid 2 BW kan zijn. De huurder kon de huurovereenkomst op deze grond zelfs ontbinden. De verhuurder moet dus goed opletten of het beoogde gebruik in overeenstemming is met het toegestane gebruik. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een gerechtelijke incassoprocedure - dat kan een kort geding of een bodemprocedure zijn - vangt aan met een dagvaarding, die wordt bezorgd door een deurwaarder. Wat is een dagvaarding precies, en wat moet u doen als u er een ontvangt? Wij leggen uit hoe het zit, en wat u moet doen als u bent gedagvaard (en wat niet).  
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden