Recht op persvrijheid versus recht op privacy
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

In deze zaak stelt een exploitant van een escortbureau dat een misdaadverslaggever onrechtmatig heeft gehandeld door beelden uit te zenden waarin hij volledig herkenbaar in beeld is. Gaat persvrijheid voor privacy, bij het aan de kaak stellen van een dergelijk ernstig misdrijf?
» Lees het volledige artikel op onze website

In een zaak had een appartementseigenaar haar VvE en de beheerder gedagvaard. Ze vorderde onder meer nietigverklaring van besluiten. Een van de redenen daarvoor was dat er opdracht was gegeven voor onderhoudswerkzaamheden zonder toestemming van de vergadering.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een zieke werkneemster wordt door de bedrijfsarts geschikt geacht om te starten met een zogenaamd wekelijks ‘koffiemoment’ op de werkvloer. Maar op herhaalde uitnodiging van werkgever om langs te komen gaat zij niet in. Schendt de werkneemster nu haar re-integratieverplichtingen?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een bankgarantie is een veelvoorkomende financieringsconstructie en strekt tot het verkrijgen van (bijna absolute) zekerheid voor de onderliggende rechtsverhouding. Deze zekerheid zorgt soms ook voor aparte situaties zoals bijvoorbeeld in deze zaak het geval was.
» Lees het volledige artikel op onze website

Participaties kopen in buitenlandse vastgoedprojecten of in hardhout plantages: het is een riskante manier van beleggen. Reden temeer dat van de beleggingsmaatschappij mag worden verwacht een deugdelijk due diligence onderzoek uit te voeren. Maar hoe uitgebreid moet zo een onderzoek zijn?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een constructeur maakt constructietekeningen ten behoeve van funderingsherstel van een pand. Nu blijkt dat hij een mandelige muur over het hoofd heeft gezien waardoor de bouwinstructeur van de gemeente de bouw stillegt. Is hier sprake van een ernstige tekortkoming?
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A,
1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden