Meer over de achtergrond en inhoud van het wetsvoorstel voor het ''Algemeen werkloosheidsfonds''
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Langdurige arbeidsongeschikten hebben na ontslag recht op een transitievergoeding. Werkgevers proberen geregeld onder de betaling van de transitievergoeding uit te komen door werknemers in dienst te houden, maar geen loon meer door te betalen. Dit noemen we 'slapende dienstverbanden'. Het algemeen werkloosheidsfonds gaat dit soort constructies tegen.
» Lees het volledige artikel op onze website

In deze zaak breekt een huurder de onderhandelingen over de huur van een bedrijfspand af. De verhuurder zegt dat dit niet meer kan, omdat er al een huurovereenkomst is gesloten. Daarnaast meent verhuurder dat de onderhandelingen in zo een vergevorderd stadium zijn, dat afbreken zonder schadevergoeding niet meer mogelijk is.
» Lees het volledige artikel op onze website

In deze zaak had het Openbaar Ministerie (OM) een geschil met documentairemakers. Het OM had in eerste instantie aan de documentairemakers haar medewerking verleend om beelden op te nemen van een strafzaak. Uiteindelijke probeerde het OM via een kort geding hier een stokje voor te steken, maar dat ging mis.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een vastgoedondernemer die in het verleden in verband is gebracht met hypotheekfraude eist van Google dat bepaalde URL’s niet meer zichtbaar mogen worden. Google weigert aan dit verzoek te voldoen. Handelt Google hiermee in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens en de Privacyrichtlijn?
» Lees het volledige artikel op onze website

Wanneer de arbeidsovereenkomst van werknemer wordt opgezegd  wegens bedrijfseconomische redenen wordt haar salaris en vakantiegeld beloofd. Vlak na de opzegging wordt de onderneming door een besluit van de algemene vergadering ontbonden. De uitbetaling heeft nooit plaatsgevonden, dus vordert werknemer alsnog betaling.
» Lees het volledige artikel op onze website

In deze zaak wil een multinational in landbouwproducten voorkomen dat de prijs van aandelen bepaald wordt in een procedure waar zij geen invloed op heeft. De multinational stapt vervolgens naar de rechter.
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A,1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden