Copy
Beste KWD-er,

Nadat we de afgelopen jaren soms in de Tropen leken te leven, hebben we in 2021 weer een ouderwets Nederlands voorjaar. Zonnige momenten wisselen zich af met buien en erger. Best fijn dat de bossen er groen bij staan en dat het grondwater weer op peil is, maar we zijn wel toe aan een goede zomerperiode. Met alleen zonnetjes in de weersapp. En een mooie bruintint door de nodige ommetjes in Coronatijd. 

Gelukkig is er de Papyrus. Zo blikken we terug op de KWD Estafette. Wat een goed idee om 1-op-1-contactmomentjes met collega's te creëren, en wat een leuke ervaringen en foto's leverde dit op.  

We maken verder wat uitgebreider kennis met een collega achter de schermen, de man achter admin@kwdrm.nl. Ook onze nieuwste collega Stephanie stelt zich kort voor. En in de rubriek KWD Privé stapt Remmelt deze keer in het zoeklicht.

Dit weekend kun je je nog aanmelden voor deelname aan Intervisie. Lees in de rubriek 'Kijkje in de keuken' de reacties van collega's op de try-outs van begin mei. Hoe voelt het je collega's rond te zien lopen in jouw keuken, hoe is het vanuit jouw perspectief je collega te bevragen over zijn of haar project, en welke waardevolle inzichten levert het op? Lees de enthousiaste verhalen, en meld je vóór a.s. maandag aan bij Saskia! 

Ik wens je heel veel leesplezier met deze Papyrus, en een zonnig en lekker lang Pinksterweekend! 

Eugène Penders
Sander Propitius
Hoewel de meesten (zo niet allen) mij van naam zullen kennen, blijft het voorstellen vaak steken bij hoe lang ik bij Conclusion werk en wat ik hiervoor heb gedaan. Ik vind het erg leuk dat ik me in deze Papyrus wat uitgebreider kan voorstellen aan iedereen. 
 
Ik ben de persoon achter KWD's admin-mailbox. Ik werk inmiddels 3 jaar als assistent controller binnen Conclusion. Ik heb 4 werkmaatschappijen in mijn portefeuille. Naast KWD doe ik de administraties van Conclusion Digital, Conclusion Low Code Company en sinds februari Conclusion Experts. 
Buiten werktijd tref je mij vaak sportend aan. Ik heb in het verleden al heel wat sporten beoefend, van voetbal tot volleybal, en van judo tot boksen. Met een vriendenteam doe ik mee aan de zaalvoetbalcompetitie van Almere, die momenteel helaas door covid stilligt.
Ook ga ik graag naar de sportschool.
Of doe ik een rondje Oostvaardersplassen op mijn racefiets.Ik begreep dat er diverse KWD’ers zijn die graag de fiets pakken. Mochten jullie nog tips hebben voor mooie gebieden die ik eens moet proberen, dan hoor ik ze graag!
Naast sporten krijg ik ook veel energie van mooie reizen maken. In december 2019 heb ik me voorgenomen om vaker op vakantie te gaan, en als doel gesteld om in mijn leven de top-100 bezienswaardigheden ter wereld, volgens de Lonely Planet, te bezoeken. Ook dat staat nu stil, maar ik heb veel voorpret bij het plannen van mijn volgende reis.
Ik ga dan wildkamperen in Noorwegen. Iets wat ik nog nooit eerder gedaan heb, dus de extra voorbereidingstijd kan ik daar goed voor gebruiken.
Dit ben ik in een notendop. Zodra de lockdown over is en ik weer wat vaker in Nieuwegein kan werken, zullen we elkaar ongetwijfeld meer tegenkomen om verder te kletsen.
Agile implementatie: een sturingsprobleem?!
In ons volgende vakblad verschijnt een artikel van Anouk Meijer (ja, de dochter van...) onder deze titel op basis van onderzoek voor haar studie Information Management & Business Intelligence aan de Universiteit Maastricht. Haar onderzoeksresultaten worden ook op de KWD Klantenvakdag behandeld. Anouk is ondertussen gestart met een baan bij Cap Gemini. 
KWD-boekjes
Ook in Coronatijd lopen de aanvragen van boekjes en onze kennis gewoon door.

Het eerste boekje uit de KWD-reeks "projectsucces" van slechts 40 kantjes is opnieuw gedrukt. Dit is alweer de vijfde uitgave. 
ERP-besturing op C-level: hoe doe ik dat?
Arjan en Jervis hebben voor NPM een workshops verzorgd over dit onderwerp. Leuk om op deze manier het C-level (dus: Chief .. Officers, met elke mogelijke letter ertussen) kennis te laten maken met KWD en onze Kennis die we ook op dit niveau graag Willen Delen.

Leergang PM Baas
Arjan IJdo heeft het stokje als leergang manager overgedragen aan Brigitte. Het plan is om na de zomer te starten met de 2e leergang PM baas van dit jaar. Weet je iemand bij je klant of uit je netwerk hiervoor, neem dan contact op met Brigitte. Je weet nooit wat hiervan het eindresultaat is. Zo is onze nieuwe collega Stephanie na het volgen van de leergang bij KWD blijven hangen 😊.
KWD Ommetjes
Na de oproep van Luuk lopen steeds meer collega’s in de ochtend, voor, na of tijdens de lunch, of aan het eind van de werkdag even een ‘ommetje’ om in de buitenlucht weer fris en fruitig te worden voor of na het werk.
Rechts zie je de tussenstand op dit moment. Natuurlijk zien we onze topsporter bovenaan staan.
Naar verluid geeft een deelnemer uit de top-3 de app mee aan zijn kinderen als zij de hond uitlaten...  😊
Doe je mee? klik op deze link, code 3MWQE. 

Stephanie Maathuis
Ik woon met vriend Patrick (37) en zoontje Quint (3) in het prachtige Oldenzaal. Ik sport graag: tennis, boksen, HIIT, skeeleren, parel, golf en snowboarden. 
In mijn marketing en sales-baan bij Switch IT Solutions kwam ik in aanraking met de IT en het resultaatgerichte van project management. Ik hoop me bij KWD nog verder te ontwikkelen in dit mooie vak. 
Wim bij Wim

Op woensdag 28 april ontving Wim Wennekes Wim de Gier bij hem thuis. Beiden begonnen tijdens de Covid19-pandemie bij KWD, en dit was hun eerste fysieke ontmoeting. Na een lekkere bak koffie wandelden ze naar de uitkijktoren van Doorn (de Kaap) met een goed en open gesprek. Fysieke ontmoetingen zijn zo veel krachtiger dan een Teams-meeting!
Ton bij Philip
Philip en Ton hadden naast Philip's huis een goed en open gesprek bij een pot thee. Door de situatie van Philip besef je hoe belangrijk gezondheid is, maar ook hoe sterk en veerkrachtig iemand kan zijn. Steeds weer aanpassen aan wat fysiek nog kan, en je voorbereiden op de onzekere toekomst. Veel bewondering voor hem en zijn gezin! 

Emil bij Jean-Paul

Na de mail over de estafette, bedacht Emil dat het leuk zou zijn om met Jean-Paul een rondje te doen op de mtb. Omdat hij Mignon vaker spreekt, en Jean-Paul niet, had hij Mignon gevraagd te ruilen.
Jean-Paul liet Emil zijn ‘achtertuin’ zien, en bij terugkomst hebben ze samen gezellig een biertje gedaan. 
Erik bij Louison
Erik werd warm ontvangen in Louison en Marianne's nieuwe huis met een goede maaltijd en een open gesprek over de kinderen, het huis, eten, en de mooie provincie Zeeland waar zij alle drie vandaan komen. Wat zijn sociale contacten belangrijk. Ze kijken al uit naar de volgende estafette.
Remmelt van der Wal
Hoi allemaal, leuk dat ik iets over mezelf mag vertellen. 
Ik schrijf dit vanaf mijn bank in de woonkamer met uitzicht op de Amstel. Karin en ik kochten dit huis in 2006, beetje boven ons budget toen, maar geen seconde spijt van gehad. Als je Karin's foto ziet, begrijp je vast wat ik bedoel. In 2006 gingen Karin en ik na 5 jaar relatie trouwen, waardoor ik niet alleen ging samenwonen met Karin, maar ook met Kees, Rik en Vivienne. 
Milou werd in dat jaar geboren als vierde loot aan de stam. Karin kwam uit Gouda, ik woonde al in Amsterdam West, dus Karin maakte een dappere sprong in het diepe. Gelukkig pakte dit goed uit. Ook de kinderen hebben hun draai in Amsterdam goed gevonden. Kees, de oudste, werkt voor Relive (een soort Strava) en woont samen met Lot, die op de IC werkt. Rik doet werktuigbouw in Delft en begint binnenkort met zijn afstuderen. Vivienne doet nu na Economie een extra master Finance, en is al aan het solliciteren.
Milou pubert op een vrolijke manier door het leven en houdt haar ouders scherp en jong 😊. Kortom, Karin en ik zijn erg trots op onze kinderen en we zijn het afgelopen coronajaar regelmatig een weekendje met ze weg geweest om aan de muren van onze huizen te ontsnappen. Op de foto staan we in het middelpunt van Nederland. 
Afgelopen jaar heb ik vooral het squashen gemist! Met acht mannen zit in een competitieteam met training op maandagavond trainen en een wedstrijd op de vrijdagavond, met traditioneel traditionele bier met bitterballen na afloop. Gelukkig was golf nog wel mogelijk, en ben ik in 2020 meer gaan mountainbiken. 
Als vrijwilliger help ik Stichting Wakibi met hun IT. Walibi ondersteunt als microfinancieringsplatform ondernemers in minder kansrijke landen met een lening. Een geweldig concept, zeker omdat 97% van het uitgeleende geld wordt terugbetaald en dan opnieuw uitgeleend kan worden. Kijk maar eens op wakibi.nl, of je ze wilt steunen (vanaf 25 euro). 
Voordat ik bij KWD begon, was ik als vrijwilliger met Karin en Milou in Uganda. Mijn timmermanswerk zal daar niet het verschil hebben gemaakt, maar met onze zak sponsorgeld lieten we bijvoorbeeld een waterput bij een school graven voor schoon water in droge tijden. Erg leerzaam om bij de locals te wonen, van hun cultuur te leren en in het weekend van de natuur.
Hobby’s heb ik volop. Ik ben verwoed internetschaker, en het liefst blitzgames (5 minuten denktijd elk). Verder lees en netflix ik graag, doen we spelletjes met de kinderen, lossen Karin en ik op zondagochtend als een bejaard setje de puzzels van de Volkskrant op, en volg ik met de jongste dochter een online cursus tekenen. Zodra dat weer mag, ga ik naar museum, theater en restaurant en op vakantie naar mijn favoriete vakantieland Italië.

Ik ben benieuwd naar het leven van Nathalie buiten werktijd, dus geef het stokje graag aan haar door! 

Kijkje in de keuken

Wim Wennekes 
4 mei was de Bijtank volledig gewijd aan Intervisie, een try-out om te ontdekken of Intervisie voor KWD werkt, ook 'op afstand' in Coronatijd: samen in een ruimte met oogcontact en een whiteboard is toch anders dan in MS Teams...
Na een toelichting op de richtlijnen voor een goede intervisiecasus en de spelregels voor interactie met de deelnemers gingen de groepjes van start. Ik had de eer een casus te mogen inbrengen over een opdracht die vroegtijdig en zonder het beoogde projectresultaat beëindigd is. Ondanks de fysieke afstand konden de spelregels gevolgd worden, en kwamen we tot mooie resultaten. De intervisie leverde mij interessante nieuwe inzichten op, vooral over hoe je vroegtijdig signalen oppikt en wat je daar mee kan doen. Voor herhaling vatbaar!
Jervis
Vooraf had ik bedenkingen: staan onze oplossingsgerichtheid en daadkracht ons niet in de weg om écht naar elkaar te luisteren, reflectief en zonder haast, volledig ten dienste voor een collega? Wat werd ik verrast en enthousiast over het Respect en de Rust en Retrospectie in de kleine setting!
Stephanie
Onze sessie werd goed begeleid door Erik. De inbrenger lichtte de casus toe, en daarna stelde iedereen 2 verdiepingsvragen. Dit leidde tot een breed pallet aan vragen (vanuit ieders achtergrond en ervaring), waarmee we snel tot de kern van het probleem kwamen. 
Doe je mee? 
Tijdens de try-outs begin mei hebben we ervaren hoeveel we van elkaar kunnen leren als iedereen zijn kijk op een casus en ons vak deelt. De blik van anderen op de wereld opent luiken in ons eigen hoofd. En het is een mooie manier om elkaar beter te leren kennen. 

Intervisie leeft al langer bij KWD. De meesten van ons hebben eerder intervisie gedaan bij KWD of andere organisaties. KWD had een enthousiaste intervisiegroep met Roger vdH als facilitator, en voor de eerste lockdown hadden Erik R en Pauline plannen om dit nieuw leven in te blazen. Nu pakken we die draad weer op.

Als je mee wilt doen, geef dat dan uiterlijk a.s. maandag 24 mei door aan Saskia.

view this email in your browser
Copyright © 2021 KWD Resultaatmanagement, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp