Copy
KWD Bulletin 56  - mei 2018   Bekijk dit bulletin in je browser
De sprint vóór de vakantie
Intro De vakantieperiode komt alweer snel dichterbij. Dat betekent voor velen van ons nog even een laatste sprintje trekken en het stokje overdragen. Voor de agilisten onder ons is dat misschien wel  ‘de laatste sprint’ of moeten de sprints gewoon doorgaan terwijl je er zelf even tussenuit gaat. Hoe je het ook doet, je wilt je project zo goed mogelijk achterlaten. Maar vergeet niet ook voor jezelf te zorgen en laat de boel ook echt even de boel. Maak dus goede afspraken, neem daarna echt de tijd voor jezelf en geniet van een vakantie zonder e-mail en werkstress en laat je daartoe inspireren door dit bulletin.
Dagboek van een agile transiteur
Ik ga ze leren hoe ze agile moeten gaan werken

Uit het dagboek van Charmaine, agile transiteur.

Vier weken geleden ben ik gestart bij WeDoa als agile coach. Eerst heb ik met de MT leden gesproken om te achterhalen wat de reden is om agile te gaan werken en welke kennis zij hebben over agile. Ik constateer dat het kennisniveau van agile in het MT laag is, dus er is werk aan de winkel voor mij! Ik heb gelijk een agile masterclass ingepland met het MT.

Lees hier hoe Charmaine het MT meeneemt in de agile transitie.

De komende bulletins beantwoorden we jullie vragen aan de hand van gesprekken die Charmaine en Karel voeren met elkaar en hun collega's. Vragen die jij als lezer hebt, dienen als input voor de gesprekken. Dus, heb je een vraag aan Charmaine of Karel, mail die dan naar redactie@kwdrm.nl
Verantwoordelijkheid in samenwerking
Klantbelang staat voorop
Digitaal toetsen wordt steeds belangrijker binnen het onderwijs. Als programmamanager werkte Roger Deimann nauw samen met de leverancier van het pakket, Teelen. Dat ging niet altijd probleemloos. Door op een open manier samen te werken met alle betrokkenen, werd een prima resultaat neergezet. Wat maakte deze samenwerking zo bijzonder en succesvol? KWD’er Ferdy Meijboom interviewde hen gezamenlijk. Lees hier het interview.
Uit het Vakblad:
Agile. Een successtory of toch niet?


Als je de literatuur mag geloven, dan gaat met agile alles beter, sneller en goedkoper. Iedereen is tevreden en blij. Maar is dat ook echt zo? Of is de praktijk weerbarstiger dan de literatuur ons doet geloven? Zowel voordelen als een hogere tevredenheid en meer werkplezier, zijn er ook risico’s en minder enthousiaste geluiden te horen. Denk aan terugvallen op oud gedrag of vasthouden aan eigen belang. In dit artikel belichten we beide kanten.
 
Lees hier verder
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
KWD-Column - John Hermarij
Wat neem jij mee op vakantie?Tegenwoordig is alles en iedereen agile en werken we in sprints. Dan mag het niet meer uitmaken wanneer je op vakantie gaat, toch? Of heb je dan alsnog last van vakantiestress? Hoe ga jij daarmee om en hoe leeg is jouw backlog voordat jij met vakantie gaat? John neemt ons deze keer mee in zijn visie daarop en hoe hij met een lege backlog op vakantie gaat. Lees hier verder.
KWD-Column - Wim Schuurmans
Systems EngineeringDit keer neemt KWD’er Wim Schuurmans ons mee in zijn column over ‘Systems Engineering’.
 
Met alle aandacht die agile tegenwoordig krijgt, lijkt Systems Engineering volledig achterhaald. Als je nu nog over waterval praat of je SDM nog herinnert, dan ben je volgens velen echt niet met de tijd meegegaan. Maar ook projectmanagement methodes als Prince2 vinden hun oorsprong in Systems Engineering. Het heeft zijn waarde bewezen binnen GWW-projecten en ook agile ontwikkelingen zijn binnen het raamwerk van Systems Engineering goed mogelijk. Dus toch niet helemaal verouderd? Lees hier verder.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!De zomervakantie zit er weer aan te komen en dat is een mooi moment om kritisch te kijken of je nog wel op je plaats bent in jouw huidige baan. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, onderzoek dan samen met KWD of jij bij ons op je plek zit. Want KWD groeit nog steeds!
We werken dan ook aan heel veel mooie opdrachten. Wil jij met ons meegroeien en jouw kennis delen met vakgenoten? Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.

Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must maar ben jij een projectmanagement of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Best Value Projectmanagement


Foto: © Marcelo Campi


Op dinsdag 5 juni 2018 vindt het jaarlijkse BPUG seminar plaats. Het thema in 2018 is People, Plan it, Profit. KWD is hoofdsponsor van het BPUG-seminar 2018. KWD’er Fred Bons gaat in een interactieve sessie aan de slag met een praktijkvoorbeeld van Best Value Projectmanagement als een best practice voor het uitvoeren van projecten, waarbij de uitvoering geheel of grotendeels aan een leverancier wordt uitbesteed. Wil je dit seminar bijwonen? Kijk dan op www.bpugseminar.nl of neem contact op met KWD.
 
Meer weten over Best Value Projectmanagement? Bestel dan ons boekje ‘ICT-leverancier: van vijand naar vriend’
 
CODiE Awards 2018Het Science Direct project van KWD’er André Pals bij Elsevier is als finalist genomineerd voor de prestigieuze CODiE awards in de categorie Best Artificial Intelligence/
Machine Learning Solution. Op 13 juni 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt.
 
KWD Vakblad ProjectmanagementHet 4e KWD Vakblad Projectmanagement is op 1 juni verschenen. Wil je dat die bij je op de deurmat valt? Vraag hem dan aan door hier te klikken. Een abonnement is gratis voor de doelgroep, je krijgt dan drie keer per jaar het Vakblad thuisgestuurd.

Ben je benieuwd naar de inhoud, bekijk dan deze korte video-impressie.
 
 
Je kunt ook zelf een artikel publiceren. Neem daarvoor contact op met de redactieraad.
 
Nieuwe collega's

Op 1 juni is Rob Develing gestart bij KWD en per 15 juni start Pauline Schömbs.
 
Rob is een pragmatische projectmanager die oog heeft voor het grotere geheel, maar ook details op waarde schat. Hij is een teamspeler die van uitdaging houdt, waarbij hij mensen motiveert met zijn drive en passie voor het vak.
Buiten werktijd is Rob vaak bezig met sport. Zo voetbalt Rob en traint hij een jeugdteam, en daarnaast is hij ook vaak in de sportschool te vinden. In de zomermaanden fietst en zwemt hij graag. 
 
Pauline komt uit de zorg, waar ze jarenlang als IT-manager heeft gewerkt aan het digitaliseren van de Nederlandse zorg: Altijd samen en met plezier! Samen met een nieuw team wil ze zich de komende jaren verdiepen in het echte project- en programmamanagement. In haar vrije tijd sport ze graag; hockey, tennis of helemaal stuk gaan in de sportschool. Dat levert altijd drukke weekenden, met 4 sportende kinderen, zelf sporten en dan ook nog tijd over houden om met vrienden te genieten van de mooie stad Amsterdam.

Wij wensen hen veel succes en plezier bij KWD toe.   
 
Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2018 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp