Copy
Beste KWD-er,

Wat een heerlijke voorjaar hebben we, en wat kunnen we weer in grote vrijheid van het leven genieten! 

Begin juni doen we dat gezellig samen in onze jaarlijkse teambuilding. Dit jaar blijven we in eigen land met als voordeel dat we niet in de rijen op Schiphol hoeven aan te sluiten. De brief met praktische informatie valt een dezer dagen op je deurmat. 

Het is een genot om in de buitenlucht te zijn en te sporten. Als je daarmee geld binnenhaalt voor een goed doel geeft dat een extra dimensie. Erik, Bart en Dave vertellen hun persoonlijke verhalen. 

We hebben niet alleen veel thuiskoks in ons midden. Eigenlijk zijn we allemaal masterchefs zoals wij complexe projecten professioneel en met inventiviteit laten slagen. Tijdens de KWD PM Vakdag geven we onze klanten en relaties - meer dan ooit - een kijkje in onze keukens.

Met dank voor de grote response (63) op de vragenlijst 'Geografie van onze klantopdrachten' heb ik de opdrachten die wij voor klanten doen 'in kaart kunnen brengen'. Op Google Maps vind je de klantlocaties met een korte omschrijving van onze klantopdrachten. 
 
Belangrijk speerpunt van KWD is de werving van nieuwe collega's. Het is al jaren een uitdaging om geschikte kandidaten te vinden en te selecteren. In 2022 komt daar de schaarste op de arbeidsmarkt bij, waardoor het piept en kraakt bij veel organisaties. Desalniettemin is het ons weer gelukt om nieuwe KWD-ers te selecteren die zich graag aan ons voorstellen. Een van de drijvende krachten achter dit succes stelt zich aan ons voor in de rubriek 'achter de schermen'.

Ik wens jullie weer veel leesplezier. 
 
Eugène Penders
De masterchefs van KWD
Op dinsdag 4 oktober 2022 is onze 16e vakdag voor en door projectmanagement en agile professionals. Het is een bijeenkomst die wij als KWD-ers samen maken. Patrick en Ton maken dan ook dankbaar gebruik van de ontvangen feedback en ieders bereidwilligheid een bijdrage aan dit mooie jaarlijkse evenement te leveren. 

Wat we gaan doen is dat we onze vakgenoten en relaties een kijkje gunnen in onze keuken met ons, KWD-ers, als masterchefs van projectsucces! In interactieve sessies delen we onze ervaringen, onze creatieve oplossingen en hoe wij - vaak onder grote druk - onze klanten helpen met goed werkende resultaten. Vandaar dit thema:
Dit thema vraagt vooral om sprekers uit onze eigen gelederen die we aan het woord laten in diverse kleinschalige sessies zodat we van elkaar leren met optimale interactiviteit met vragen en feedback.

Verder nodigen we twee externe keynote speakers uit die hun sporen hebben verdiend door met teams topprestaties neer te zetten.
Een spreker die bij dit culinaire thema niet mag ontbreken, is Robèrt van Beckhoven, bekend van o.a. Heel Holland Bakt.
Robèrt is een gerenommeerde en veelvuldig gelauwerde meesterbakker. Hij mag als enige Nederlander de titels Meester Patissier en Meester Boulanger voeren. Je begrijpt dat we hem direct geboekt hebben!
 
Op 11 mei is de ‘save the day’-mail om in te schrijven uitgestuurd aan de genodigden van vorig jaar. Op dit moment zitten we (al) op 100 inschrijvers.

We benaderen je binnenkort om je relaties die niet op de initiële lijst staan, persoonlijk uit te nodigen.

Vergeet niet om jezelf ook als deelnemer te registreren via deze link

In alle KWD-uitingen (bulletin, vakblad en online kanalen) verwijzen we naar onze eventsite, waar mensen zich kunnen aanmelden. Net als in 2021 gebruiken we hiervoor het professionele Momice-platform.
 
De collega’s die een sessie gaan verzorgen, zijn al druk met de voorbereidingen in nauwe samenwerking met ons. . 

Patrick en Ton
Eindelijk weer de Roparun
Na drie jaar staat komend Pinksterweekend de Roparun weer in de agenda van Bart en Erik. Wegens de onzekere situatie door Corona is het parcours dit jaar volledig in Nederland. In plaats van Parijs is vliegveld Twente de startlocatie. De 550 kilometers lopen via Limburg en Brabant naar Rotterdam. Dus volop kansen voor fans om het circus aan te moedigen!

Het geld dat opgehaald wordt met de Roparun gaat naar goede doelen gerelateerd aan kanker. De missie van de Stichting Roparun is dan ook: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd.
Je kunt denken een inloophuis waar (ex-)kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten of workshops waarbij mensen met kanker leren omgaan met hun uiterlijke veranderingen. Maar ook een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn.

Bart: "Dit jaar is voor mij persoonlijk een belangrijke editie. Afgelopen jaar is kanker te dichtbij gekomen. Bij mijn vrouw is - midden in de Coronaperiode - borstkanker geconstateerd. Inmiddels zijn de behandelingen achter de rug, zijn de vooruitzichten positief en krijgt het normale leven weer vorm. Mijn zwager heeft afgelopen jaar helaas de strijd na 1,5 jaar verloren."
Erik: "Ik doe dit jaar toch weer mee omdat de zus van mijn schoonzus in 2019 (52 jaar) overleed aan kanker. Ik loop voor 6 personen meer. Een van hen is helaas al overleden. Twee hebben de strijd gewonnen, twee zijn aan het vechten en de laatste weet helaas dat hij de strijd niet wint. 70 kilometer hardlopen is dan een kleine inspanning."
Hoe loop je in 2 dagen 550 kilometer?
Elk team bestaat uit twee hardloopploegen van 4 hardlopers en een ondersteunend team. De twee hardloopploegen met begeleidende fietsers wisselen elke 4 uur. Na aankomst bij het kamp, een touringcar, snel eten, masseren en weer doorgaan. In de touringcar kun je een paar uurtjes slapen op weg naar de volgende locatie.
In het team heeft iedereen zijn rol: fietser, hardloper, chauffeur, masseur, verzorger of ondersteuning. Het succes wordt - net als in projecten - bepaald door de samenwerking en de groepsdynamiek. Een helder doel, de juiste voorbereiding, goede teamleden, een hechte samenwerking en de nodige flexibiliteit bepalen het succes!
Op zaterdag 4 juni starten Erik en Bart met hun team op vliegveld Twente om op maandag 6 juni - dodelijk vermoeid maar voldaan - te finishen in Rotterdam.
Graag tot ziens in Enschede, Arnhem, Nijmegen, Venray, Eindhoven, Breda, Bergen op Zoom of bij de finish in Rotterdam!
KWD is dit jaar weer sponsor van ons team. Wil jij ook een bijdrage leveren aan dit goede doel, kijk dan op de site van de Roparun bij team 243 "Vrienden met Vrienden". 

Bart en Erik
Diane Breure
Eigenlijk moet deze rubriek eenmalig ‘voor de schermen’ heten of past het bij KWD Privé. Werving gebeurt bij KWD zeker niet achter de schermen, en ik voel me steeds beter thuis bij KWD.
 
Eerst wat over mij. Afgerond ben ik 50 jaar. 😉 Ik ben getrouwd met Tom. Tom en ik zijn allebei geboren en getogen in Ameide. Na wat omzwervingen in het buitenland, 010 en 020 hebben we elkaar daar op de tennisbaan ontmoet en we zijn nooit meer weggegaan uit deze mooie omgeving aan de Lek.
Onze kinderen (Eva van 18 en Lucas van 16) vonden dat niet altijd fijn, want ‘niks te doen hier’ en ‘we moeten zo ver fietsen naar school’. Inmiddels zien ze ook wel de voordelen. 
Naast tennissen wandel ik graag met onze Toller Noa door de polder en langs de Lek of ga ik een rondje hardlopen.
Ook vind ik het heerlijk om een beetje in huis en in de tuin te rommelen, wat te haken of tv te kijken. Ik doe niet aan passie. Ik ben meer van de diversiteit. Ik doe altijd veel dingen, het liefst tegelijk, en wil die ook goed doen. Daarom vind ik mijn vak nog steeds zo leuk. Recruitment is zeer divers en altijd dynamisch. Het is hollen of stilstaan. Dat laatste trouwens al een paar jaar niet meer….
Ik zit al jaren in het recruitmentvak en heb verschillende doelgroepen geworven: starters en ervaren professionals, ‘consultants’ en zwaar technische profielen. Wel altijd in de IT. Ik startte in januari 2019 als recruiter bij Conclusion Xforce, en ben dus ruim 3 jaar in dienst bij het ecosysteem. En sinds november dus onderdeel van KWD!
Waarom ik vind dat dit stukje ‘voor de schermen’ moet heten?
Werving kan ik niet alleen. En het team Werving ook niet. Werven doen we met zijn allen, zeker in deze markt waarin de concurrentie groot is, de vijver klein en wij kritisch zijn op het profiel van een KWD’er. We zoeken alleen maar toppers zoals jullie.

Met zijn allen kunnen we KWD goed voor het voetlicht brengen. We doen fantastische projecten en zijn trots op hoe we het vak ‘projectmanagement’ verder ontwikkelen en die kennis delen. Als wie die kennis én trots nog meer zichtbaar maken voor de rest van Nederland, dan staan de sollicitanten straks in bussen voor de deur!

Lianne la Rose
Hoi! Ik ben Lianne La Rose en woon samen met mijn man Danny, Fiene (6) en James (3) in Soest. Ik hou van leuke dingen doen; concerten, festivals, theater, uit eten, vakantie en tijd met familie en vrienden. Ik doe crossfit en wekelijks ren ik een rondje in de bossen van de Soesterduinen, alleen of achter de kids aan 😊. Ik kijk uit naar de mooie opdrachten binnen KWD, iedere keer weer een nieuwe uitdaging en een nieuwe organisatie.

Angelique Moos
Samen met Jordy, Ethan (1,5) en onze 2 katten woon ik in Vijfhuizen. Ik ben vaak buiten te vinden, het liefst met zo veel mogelijk mensen om mij heen. Ik ben altijd wel bezig met iets of dat nou verbouwen, werken of naar de kinderboerderij gaan is, stilzitten kan ik slecht. Voor het gezinsleven en corona was verre reizen maken ook een passie. Hopelijk kan dit binnenkort weer en nu met ze drieën. Voor onze klanten wil ik mooie projecten met veel energie afleveren.

Hein Boersma
Samen met Frederike en mijn pubers Puk en Okke woon ik in het groene Waalre. Ik heb als projectmanager aardig wat IT projecten gedraaid, maar ook nieuwe units opgezet en geleid bij IT consultancy firma’s en IT management voor bedrijven gedaan. Medio januari ben ik gestart bij KWD. Bij ERIKS Digital ben ik product owner voor customer self-service CPQ processen. Een leuke en nieuwe uitdaging! 

Koen van Lochem
Samen met mijn vriendin Annemiek woon ik sinds 1 oktober in de gezellige Hanzestad Harderwijk, waar we dichtbij zowel het water als het bos wonen. In het bos ben ik veel te vinden op de MTB, maar ik fiets ook graag op de weg. Half April ben ik begonnen bij KWD. Dit doe ik als Nexter. Dit next traject sprak mij erg aan doordat ik mooie projecten kan doen en vooral ook veel kan leren van alle kennis binnen KWD.
Rolf van den Berg
Bij KWD doe ik mijn onderzoek naar karakteristieken van stuurgroepleden. Ik woon in Bleiswijk, maar kijk er naar uit om na het afstuderen samen met mijn vriendin Sacha een woning te gaan zoeken. Ik doe allerlei sporten, zoals tennis en golf. Ik heb ook padel ontdekt, iets wat ik nu wekelijks met vrienden doe.
Een nieuwe rubriek in de Papyrus, want het KWD wagenpark groeit mee met onze organisatie. Deze keer staat de Abarth 124 centraal, die Peter en Jaap uit Duitsland opgehaald hebben. 
De exemplaren in Nederland hadden de verkeerde kleur: Peter houdt gek genoeg niet van de kleur zwart en Jaap vindt wit te saai, dus vandaar de keuze voor rood.

De auto is ook gekozen voor de levensfase van Jaap. Zijn vrouw vond een tweede vrouw geen acceptabele oplossing voor zijn midlife crisis, dus het werd deze roadster. De kofferbak blijkt gelukkig wel (net) groot genoeg voor onze boekjes en chocolade.
Vrijthof - Vrijthof challenge
Deze keer nog een sportieve prestatie en ook voor een goed doel. Op 23 april heeft Dave de Vrijthof-Vrijthof-challenge gereden en vooral erg genoten! 
Genoten van het schitterende vertrek in Maastricht met spetterende video en vuurwerk.
Genoten van 163 kilometer door bossen en heide in het mooie Limburg, België en Noord-Brabant. Genoten van de spetterende aankomst en grootse onthaal op het Vrijthof in Hilvarenbeek, met genoeg biertjes om de calorieën weer aan te vullen. 
De eindstand voor KWF stond met 1300 deelnemers op ruim 700.000 euro. Hartelijk dank naar de KWD-collega’s die ook gesponsord hebben.

De jongste deelnemer was 11 jaar en de oudste deelnemer 74 jaar. Ik kan dus nog jaren meedoen.
En… was het afzien? Nee dat toch niet. Ik was erg goed getraind. En de juiste voeding met o.a. gelletjes doet wonderen.
Zit jij soms ook op de MTB, racefiets of motor? Reageer dan op Jack's oproep voor het KWD-motor- en -fietsweekend op 23-24-25 september in de Eifel.
Naast het jaarlijkse overzicht van vakantiebestemmingen was het hoog tijd om eens in kaart te brengen waar wij onze klantopdrachten uitvoeren. Met dank aan jullie hoge response (n=60) is dat gelukt. Zo zie je dat we momenteel geen opdrachten doen in Groningen, Friesland, Drente, Zeeland en Limburg. Wel in België en Frankrijk... 

Het plaatje hieronder toont alle klantlocaties en -opdrachten binnen onze grenzen.
Klik op dit plaatje om naar de online versie (Google Maps) te gaan. Daar kun je inzoomen en schuiven, en dan zie je steeds meer symbooltjes. Als je daarop klikt, zie je de details inclusief een korte omschrijving van de opdracht. Heel veel plezier. 
2 collega's vertellen hieronder iets meer over hun projectopdracht. 
Brigitte 


 
Mijn project CONNECT bij Stolt Tankers richt zich op een nieuwe manier van werken voor hun wereldwijde salesteam incl. trade managers. Denk aan het optimaliseren en implementeren van globale processen, een nieuwe Sales Back-Office in Manilla en een langetermijnvisie ondersteund door een Roadmap met integratie van andere bedrijfsonderdelen bv Fleet scheduling. En dit in een zeer dynamische omgeving. 
Sinds 2021 werk ik (evenals David, Tim en Peter) aan de vervanging van de productiesystemen bij Cargill. Het gaat om de productie van cacao en chocolade. Onze opdracht omvat de implementatie op 16 fabrieken in Europa en West-Afrika. Het multidisciplinaire karakter en de geografische spreiding van de teams over Europa maakt dit een boeiend geheel.
 
Richard

view this email in your browser
Copyright © 2022 KWD Resultaatmanagement, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp