Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 19, 26 SEP '14
INTERVIEW
AANKONDIGING
ICT-DESKUNDIGEN ONTBREKEN
MINISTER NIET GEINFORMEERD
KWD COLUMN
PROJECTEN IN DE POLITIEK
Slechts 16.2% van de projecten slaagt, volgens het laatste CHAOS report van Standish, waarbij 52.7% niet succesvol wordt geacht en 31.1% zelfs wordt gestopt.
Zo ook bij de overheid. Omdat het hier gaat om grote maatschappelijke belangen en belastinggeld, is een tijdelijke onderzoekscommissie ICT in het leven geroepen voor een parlementair onderzoek naar ICT-projecten bij de overheid. In de hoorzittingen is ook onze eigen directeur Gerard Meijer gehoord. U leest in dit bulletin de verklaringen die Gerard en andere deskundigen hebben afgelegd en de aanbevelingen die zij hebben gedaan. We wensen u veel leesplezier!


 
GERARD MEIJER
Van de officiële lijst met 74 grote overheidsprojecten zijn er 5 onder leiding van KWD succesvol afgerond. Reden voor de commissie ICT om KWD-directeur Gerard Meijer
uit te nodigen voor de hoorzitting. In dit artikel leest u over Gerard’s ervaringen en aanbevelingen.
KWD VAKDAG
KWD organiseert jaarlijks een vakdag voor project- management professionals. In een inspirerende
omgeving wisselen vakgenoten kennis en ervaringen uit. Vorig jaar was de eerste Vakdag XL met o.a. Ben Tiggelaar een groot succes (waardering van deelnemers gemiddeld 8,1), en ook dit jaar organiseert KWD een Vakdag XL met als thema ‘Het politieke spel rondom projecten’. Het belooft weer een bijzonder en inspirerend event te worden. Ben jij als interne projectmanager actief binnen jouw organisatie of heb je veel met projectmanagement te maken? Meld je dan aan en neem kosteloos deel aan de KWD vakdag.
Lees meer

OVERHEID ONTBEERT ZWARE ICT-DESKUNDIGEN
In diverse hoorzittingen is het ontbreken van deskundigheid genoemd als oorzaak voor falende ICT-projecten bij de overheid. Binnenlands Bestuur citeert sprekers die
verschillende oorzaken noemen, o.a. het ontbreken van topspelers door het functiehuis van de overheid en het feit dat falende ambtenaren en ICT-bedrijven niet goed worden aangepakt.

Lees meer
TOPAMBTENAREN VERTELLEN MINISTER NIET OVER FALEN ICT
Cruciale adviezen aan de minister van Veiligheid en Justitie om falende automatiseringsbedrijven hard aan te pakken, zijn de
afgelopen jaren nooit uitgevoerd. Dat zegt Ruud Leether, de belangrijkste juridisch adviseur van Veiligheid aen Justitie op ICT-gebied in het artikel dat NRC wijdt aan de hoorzittingen van de parlementaire onderzoekscommissie naar het mislukken van ICT-projecten bij de overheid.
Lees meer
KWD REEKS
PRAKTIJKERVARING VOOR EN DOOR PROJECTMANAGERS
VRAAG NU AAN
POLITIEKE AANDACHT VOOR PROJECTEN
Projecten en politieke aandacht blijken een zeer ongelukkige combinatie, vooral als het gaat om complexe en innovatieve
trajecten. Arjan Jonker legt scherp en humorvol de vinger op de pijnlijke plek, door aan te geven wat doorlooptijd, media-aandacht en het politieke spel betekenen voor projecten in de politiek.

Lees meer
 
OVER KWD
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
KWD Informeel
KWD Bulletins
Onze mensen
Opdrachtgevers
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.