Copy
KWD Bulletin 65  - april 2019   Bekijk dit bulletin in je browser
Theorie: nut en noodzaak
Intro Theorielozen; John haalt in zijn blog aan dat er steeds meer projectmanagers zijn die prat gaan op hun praktijkervaring, maar een theoretische basis missen. Daar staat tegenover dat wij, vanuit KWD, veel tijd en energie steken in opleidingen en trainingen. Van Agile gerelateerde opleidingen tot verandermanagementtrajecten met collega’s op kantoor, of zelfs op Nyenrode. KWD én KWD’ers, investeren in kennis en ontwikkeling. Voor ons zelf én om nog betere resultaat te boeken, bij en samen met onze klanten.

Verder lees je hoe collega Dennis ‘in control’ is en hoe professionaliseren leidt tot projectsucces.

Veel leesplezier!

P.S. Volg ons ook op Linkedin! Klik hieronder om onze bedrijfspagina te openen.
Kennis Willen Delen - PMI-ACP certificering behalen
Via onze leergang Agile ResultaatmanagementOnlangs heeft weer een collega zijn PMI-ACP certificering behaald: Adri Risseeuw.

Ter voorbereiding heeft hij onze opleiding Agile Resultaatmanagement gevolgd. Deze kent een open inschrijving en is dus voor iedereen toegankelijk.
 
Meer informatie en of direct inschrijven klik dan hier
Kennis Willen Delen - Lezing op 15 mei om 15:00 uur
Europees aanbesteden: van traditioneel naar waardegericht (best value)Op de beurs Zorg & ICT 2019 verzorgde Maastricht UMC+ samen met KWD een sessie met de titel: ‘Europees aanbesteden, van traditioneel naar waardegericht (BVP). Struggle for life?’ De spreker Ed Maassen was helaas geveld door griep die dag, maar hij komt alsnog zijn verhaal vertellen bij KWD in Nieuwegein op 15 mei om 15:00 uur. U bent van harte welkom! Toegang is gratis.
 
Klik hier om direct in te schrijven of voor extra informatie.
Kennis Willen Delen - Onderzoek
Samenwerking opdrachtgever en projectmanager
Projectmanagers streven naar nauwe samenwerking met hun opdrachtgevers om het succes van hun project te optimaliseren. Weet u het nog? Zo begonnen we onze aankondiging in het KWD-bulletin van februari. Daar vertelden we al over het lopende KWD onderzoek over de samenwerking tussen opdrachtgever en projectmanager. Doe ook mee en deel je waarnemingen met ons en vul de enquête in!!
Dagboek van een agile transiteur
Backlog prioriteren
Uit het dagboek van Karel, IT projectmanager
 
Deze keer worstelen Karel en Carlo met het prioriteren van het backlog. Dat lijkt eenvoudig, maar niet als er ineens allemaal noodzakelijke items bijkomen…
 
Dit is deel 8 uit de serie agile dagboeken van Karel, IT projectmanager en Charmaine, agile transformateur. Wil je de hele serie lezen, start dan hier. Worstel je zelf met Agile gerelateerde vragen? Mail die dan naar redactie@kwdrm.nl
 
Lees hier hoe Karel en Carlo de worsteling tot een goed einde brengen. 
KWD-Column - door John Hermarij
Theorielozen
Wie niet leest, zich niet verdiept in die thema’s die belangrijk zijn voor het professionele leven, komt automatisch in de groep der theorielozen terecht. Waarom lezen en je kennis bijhouden zo belangrijk is, lees je in deze blog.

Lees hier verder.
Case story - Sligro Antwerpen 'in control'
Hoe een complexe omgeving onder controle te krijgenIn Antwerpen opende Sligro in 2018 haar eerste filiaal in het buitenland. Onze collega Dennis Barendse heeft ervoor gezorgd dat de IT bijdrage in de realisatie van het openen van een eerste buitenlandse vestiging transparant, planbaar en voorspelbaar werd. 
 
Lees hier verder.
Uit het Vakblad: Professionaliseren van projectmanagement
Een succesfactor naar projectsuccesProfessionaliseren van projectmanagement betekent dat er activiteiten worden uitgevoerd die leiden tot een hoger niveau van vakmanschap. Dit hogere niveau is een voorwaarde…
 
Lees hier verder.
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!De lente is nu echt van start gegaan. Een mooi moment om te kijken of jij nog wel op de goede plaats zit. Wil je verder en wil je werken bij dé specialist op het gebied van projecten en agile ontwikkeling? Ga dan nu met ons in gesprek. Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
 
Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must maar ben jij een project- of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Wil je weten of jij en KWD een goede match zijn? Of wil je eerst meer weten? Bekijk dan onze video waarin KWD’ers delen wat werken bij KWD betekent en waarom zij bij KWD werken.
 

Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
IPMA Projectmanagementparade - terugblikIPMA had op 17 april zijn jaarlijkse ‘parade’ waar bijna 50 deelnemers een succesvolle KWD workshop over projectstrategie hebben bijgewoond. Als partner van IPMA waren wij daar ook met onze stand aanwezig. Wij waren er om andere vakgenoten onze Kennis Willen Delen informatie toe te lichten zoals de inmiddels bekende boekjes uit de KWD-reeks en vakbladen, zie ook Onze Kennis.
 

KWD Vakblad Projectmanagement


 
De 6e editie van het Vakblad Projectmanagement is 22 februari verschenen. Versie 7 zal eind juni verschijnen. Iedereen met een geschikt artikel kan dat indienen voor publicatie. Voor meer informatie mail naar: vakblad@kwdrm.nl
 
Wil je het Vakblad ook drie keer per jaar in de brievenbus hebben? Vraag hem nu hier aan
 


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2019 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp