Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 20, 31 OKT'14
KWD COLUMN
VERDIEPING
KWD CASE
KENNISMAKING
PMO: VAN OVERHEAD NAAR SUCCESFACTOR
Bij organisaties met een Project Management Office zien we vaak een haat/liefde-relatie met projectmanagers en opdrachtgevers. 
Wij vroegen aan 90 projectmanagers wat zij van hun PMO vonden, met een dramatische uitkomst! Toch zien wij PMO's die een essentiële bijdrage leveren om succesvol project- en portfolio-management mogelijk te maken... 

Wat maakt het verschil? Wij wensen je veel leesplezier!
GEZOND VERSTAND EN FINGERSPITZENGEFÜHL
In reclame-uitingen van PMO-bureaus klinkt het zo mooi en eenvoudig: 'een PMO geeft meer grip en professionaliteit in uw projectorganisatie'!
Een PMO dat de beoogde baten daadwerkelijk oplevert en blijft opleveren, krijg je helaas niet cadeau met standaard-oplossingen of met PMO-certificaten. Logisch nadenken en Fingerspitzengefühl leiden wel tot een duurzame oplossing.
Lees meer
ONDUIDELIJKHEID TROEF BIJ PMO'S!
KWD onderzocht het huidige en gewenste functioneren van PMO's, en legde daarbij de vinger op de zere plekken...
Waar en waardoor gaat het toch mis? En hoe pak jij het wel goed aan? Dit onderzoek leidde tot publicaties in de Automatiseringsgids en TIEM, die we graag aanbieden aan jou, als lezer van dit KWD Nieuwsbulletin. 
Lees meer
SUCCESVOLLE PMO-IMPLEMENTATIE
Om de kwaliteit van project- en portfoliomanagement te verbeteren, zorgde KWD bij een klant voor inrichting en implementatie van een PMO. 
Medewerkers die van oudsher 'ondersteunend' waren aan projectmanagers, moeten gelijkwaardig aan en onafhankelijk van de projectmanagers gaan zorgdragen voor monitoring, regie & controle, analyse en advies. 
Lees meer
LUUK KETEL
STELT ZICH VOOR
KWD-er Luuk Ketel ergerde zich aan het functioneren van PMO's..., en deed daarom onderzoek naar oorzaken en oplossingen daarvan. 
In dit artikel geeft Luuk een kijkje in zijn keuken, en schrijft hij over zijn ervaringen met PMO's. Ook biedt hij de lezer concrete checklists aan waarmee je in een aantal logische stappen tot een goed functionerend PMO komt. 
Lees meer
OVER KWD
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
KWD Informeel
KWD Bulletins
Onze mensen
Opdrachtgevers
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.