Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 26, 28 APR '15
VERDIEPING
TERUGBLIK
BEST-PRACTICES
INTERVIEW
DE OPDRACHTGEVER ALS SUCCESACTOR
Terecht is er veel aandacht voor de professionaliteit van de project manager. Bij de opdrachtgever is de situatie vaak heel anders 
De meeste opdrachtgevers zijn als lijnmanager al druk bezet, en moeten dan ook nog één of meer project managers aansturen. Niet elke opdrachtgever heeft de kennis en ervaring, competenties, positie, tijd en aandacht die daarvoor nodig zijn. Hoe kom je dan tot projectsucces?
We wensen je veel leesplezier en inspiratie toe!
HET BELANG VAN GOED OPDRACHTGEVERSCHAP
Als de belangrijke rol en taken van de opdrachtgever niet goed worden ingevuld, dan moet het bijna wel misgaan met het project.
Helaas gebeurt dat ook in veel gevallen, aldus Professor Hans Wortman en Derk Kremer, die in hun publicatie harde conclusies trekken over de bijdrage en het ownership van de gemiddelde opdrachtgever.
Lees meer
PROJECT MANAGEMENT PARADE 2015
Op 21 april was KWD
als jaarsponsor van de IPMA weer actief betrokken en aanwezig bij de Projectmanagement Parade, het jaarlijkse evenement van de IPMA voor projectactoren. In dit artikel geven we een terugblik met impressies van dit succesvolle evenement.
Lees meer
Alle evenementen
 
HOE DAN WEL...?
Hoe zorg je als opdrachtgever voor een succesvol project? Zeker in projecten met een forse IT-component is dat lastig.
Reden genoeg dus om aandacht te besteden aan deze rol, en na te denken wat je als opdrachtgever moet doen om in control te blijven. Arjan Jonker, KWD-directeur, geeft 8 belangrijke best-practices in zijn publicatie.  
Lees meer
DE OPDRACHTGEVER BIJ DE OVERHEID
De Commissie Elias onderzocht complexe IT-projecten bij de overheid, en trok kritische conclusies over het opdrachtgeverschap.
Professor Fred Heemstra en KWD-directeur Gerard Meijer wijzen op cruciale fouten die veel opdrachtgevers, binnen èn buiten de overheid, maken, zoals vaag geformuleerde opdrachten en ongeschikte projectmanagers.
Lees meer
OVER KWD
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
KWD Informeel
KWD Bulletins
Onze mensen
Opdrachtgevers
Cases
Vacatures
Contact
Klik hier wanneer u deze email nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.