Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 47
5 JUNI '17 
PROJECTPOLITIEK
KWD COLUMN - JOHN HERMARIJ
VAKBLAD PROJECTMANAGEMENT
KWD COLUMN - WIM SCHUURMANS
WERKEN BIJ KWD
KWD ACTUEEL
WARS VAN POLITIEK
Deze maand in het KWD bulletin een variatie aan onderwerpen.
Van projectpolitiek, via de rol van product owner tot hoe je als opdrachtgever grote infrastructurele projecten kunt beheersen. En we kunnen het niet genoeg benadrukken, maar wil jij onze collega worden? Neem via onze werkenbijkwd site contact met ons op.
We wensen je veel leesplezier toe!
WARS VAN POLITIEK
Hoe vaak word je niet als projectmanager in een project geconfronteerd met iemand die zich politiek gedraagt?
Waarbij je het gevoel krijgt dat zo iemand een 'andere' agenda heeft, geen open kaart speelt of iets achter de hand houdt? Veel projectmanagers willen niets weten van politiek in hun project. Daar doen zij liever niet aan.
 
Naast deze blog zal collega Daniël Verhoop tijdens het BPUG seminar op 13 juni aan de hand van een interactieve workshop dieper ingaan op dit onderwerp.
Lees verder
WIE BEZIT HET PRODUCT?
De Product Owner?! Eigenlijk vind ik de naam "product owner" niet zo goed, laat ik uitleggen waarom.
Wanneer je het op de keper beschouwt, is er uiteindelijk maar een eigenaar van het product of de dienst die we leveren en dat is de klant. Dat is belangrijk, want bij het leveren van een product of dienst draait het uiteindelijk om die persoon of organisatie. Die wordt immers de eigenaar. De product owner is een rol die, naar mijn mening, bij voorkeur bij een klant zou moeten liggen. Klant zijn is geen rol…
Lees verder
VOOR EN DOOR PROJECTMANAGERS
Meld je aan voor ons vakblad! KWD gaat een projectmanagementvakblad uitgeven: ‘Vakblad Projectmanagement’. Dit blad wordt voor en door projectmanagers gemaakt.
Het zal 4x per jaar verschijnen en de lezer informeren over actuele ontwikkelingen in de theorie en praktijk van projectmanagement. In het bijzonder op het snijvlak van business en IT.
 
Geïnteresseerd? Laat je gegevens achter op onze website en ontvang het eerste exemplaar. Of haal het eerste exemplaar op de KWD stand op het BPUG seminar op 13 juni in de Jaarbeurs.
Meld je hier aan
SYSTEEMGERICHTE CONTRACT BEHEERSING (SCB)
Als opdrachtgever heb je een opdrachtnemer geselecteerd waarbij je vertrouwen hebt in diens kwaliteitssysteem en processen.
Zoals meestal echter is vertrouwen goed, maar controle beter. Je kunt en wilt echter niet de hele dag bij de opdrachtnemer rondlopen en je zowel inhoudelijk als procesmatig met de ontwikkelingen bemoeien. Dat is niet bevorderlijk voor de voortgang en de kans is groot dat je dan als opdrachtgever een deel van de verantwoordelijkheid van de opdrachtnemer op je neemt.
Geïnteresseerd en wil je hier meer over weten? Lees hier verder
WIJ ZOEKEN COLLEGA’S!!
We zijn voortdurend op zoek naar professionals die zich herkennen in onze missie en een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap.
Heb je interesse, check dan onze website
https://www.werkenbijkwd.nl/
KWD-ACTUEEL
Vast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Leergang PM baas
Dit najaar starten we weer met een leergang voor PM baas. Klik hier voor meer informatie over de leergang. De data voor de nieuwe leergang worden later dit jaar bekend gemaakt.
 
De leergang kan ook in-house gegeven worden. Mocht je daar meer over willen weten, vul dan ook het formulier in op onze website. 
https://www.kwdrm.nl/kennis-willen-delen/leergang-pm-baas/

Gecertificeerde SCRUM masters
KWD’ers blijven zich ontwikkelen. Zo hebben onlangs weer 9 collega’s hun certificering Professional Scrum Master gehaald. 

KWD sponsor BPUG seminar
KWD is dit jaar een van de sponsoren van het BPUG seminar dat op 13 juni voor de 20e keer wordt georganiseerd. Onze collega Daniël Verhoop is daar een van de sprekers. Zijn verhaal gaat over: Politiek in en rond je project; hoe ga jij daarmee om?
 
Jij bent er toch ook bij dit jaar om te leren van de Best Practices van je collega projectmanagers? Klik op onderstaande link om aan te melden: http://www.bpugseminar.nl/aanmelden

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/

CONTACT
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
Onze mensen
KWD Bulletin
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KWD Resultaatmanagement · Edisonbaan 15 · Nieuwegein, Utrecht 3439 MN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp