Copy
KWD Bulletin 54  - maart 2018   Bekijk dit bulletin in je browser
Van zorg naar AVG
Intro Digitalisering in de zorg gaat in hoog tempo en dat merken wij ook. We krijgen steeds meer vragen van instellingen uit de zorgsector om hen te helpen met hun ‘digitale uitdagingen’. Daarom in dit bulletin aandacht voor onze aanwezigheid op de vakbeurs Zorg & ICT en een case story van collega Ferdy Meyboom bij PrivaZorg.

Naast onze vaste rubrieken verder aandacht voor de AVG en identity management, 25 mei komt nu wel heel dichtbij.

Heel veel leesplezier.
Dagboek van een agile transiteur
Aan de hand van lezersvragen vormen zich dagboeken


Charmaine is agile coach en zij begeleidt WeDoa in hun agile transitie. Zij is door Stevin, de directeur operatie, gevraagd. WeDoa produceert verschillende producten voor wereldwijde klanten. Een goed werkend IT landschap, waarbij snel ingespeeld kan worden op veranderingen, is cruciaal. Karel is projectmanager van een belangrijk strategisch agile project en wordt gecoached door Charmaine. Charmaine ontmoet bij het koffieapparaat geregeld medewerkers die haar vragen stellen over agile en de transitie.

Deze medewerkers zijn jullie als lezers. De komende bulletins beantwoorden we jullie vragen aan de hand van gesprekken die Charmaine en Karel voeren met elkaar en hun collega's. Vragen die jij als lezer hebt, dienen als input voor de gesprekken. Dus, heb je een vraag aan Charmaine of Karel, mail die dan naar: ...... (nog afstemmen met Bas hoe we dit gaan doen)
5 tips bij Identity Management projecten     
Op 25 mei 2018 is de AVG van toepassingDe Wet Bescherming Persoonsgegevens kennen we allemaal wel. De Algemene Verordening Gegevensbescherming is nog steeds veel onbekender. En toch wordt deze op 25 mei 2018 volledig van toepassing. Veel bedrijven zijn nog niet klaar en hebben de komende maanden een flinke inhaalslag te doen. Dat dit projectmatig gebeurt is dan niet zo vreemd. KWD’er Heert Zeelenberg deelt zijn ervaring over wat de AVG betekent voor identity management graag met je in de vorm van 5 praktische tips.

Lees hier verder. Nog te plaatsen artikel.
Uit het Vakblad: Een gemotiveerde projectmanager… 
Is een goede projectmanagerUit tal van gedragswetenschappelijke studies blijkt dat motivatie een belangrijke, zo niet de belangrijkste factor is die de kwaliteit van het werk bepaalt en daarmee het eindresultaat. Ook binnen het vakgebied projectmanagement wordt al jaren onderzoek gedaan naar de invloed van motivatie op zaken als kwaliteit, arbeidssatisfactie, productiviteit, etc.

Een gemotiveerde projectmanager is een goede projectmanager, die gaat voor het resultaat, die het beste uit zijn team weet te halen, die zijn mensen motiveert, etc. Al in de jaren zeventig van de vorige eeuw publiceerde Herzberg zijn beroemde motivatie-onderzoek. Lees hier verder.

Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
KWD-Column - John Hermarij
Dienend leiderschapLaten we het eens over dienend leiderschap hebben. Een onderwerp dat me al enige tijd bezig houdt en waar ik eigenlijk niet goed uit kom.

Laat ik beginnen met dat de beste managers die ik heb gehad, mij geholpen hebben om mezelf te ontwikkelen. Het waren, in mijn geval, mannen die me steunden in het vinden van mijn eigen weg. Het zijn er niet veel geweest, de meeste managers in mijn professionele leven hebben weinig waarde toegevoegd. Een paar hebben een verschil gemaakt.

Benieuwd naar John zijn conclusie? Lees hier verder <Link volgt na plaatsing door Bas>
KWD-Column - Wim Schuurmans
PrestatieverklaringenDit keer neemt KWD’er Wim Schuurmans ons mee in zijn column over ‘prestatie verklaringen’. Kortweg betekent ‘Prestatie Verklaren’ dat de opdrachtgever, meestal vertegenwoordigd door een Contractmanager, verklaart dat deze akkoord gaat met een prestatie die in de afgelopen periode is geleverd. Dat kan dus zijn dat de juiste voortgang is gehaald en/of dat een product correct is opgeleverd. Pas na ontvangst van een door de Contractmanager namens de opdrachtgever ondertekende prestatieverklaring mag de aannemer een factuur over die periode insturen.

Simpel dus zou je zeggen! Waarom dan een column aan dit onderwerp wijden?

Dat lees je hier (link volgt na plaatsing Bas)
Case story
Meer tijd voor de zorgKWD’er Ferdy Meijboom is door PrivaZorg gevraagd om te onderzoeken hoe het gebruik van een app helpt om de administratieve last te beperken voor alle partijen en dit vervolgens te implementeren. Bestaande apps gaan veelal uit van een koppeling met domotica op de locatie. Deze worden dan gekoppeld aan planningssystemen waarin het uitgangspunt is dat planning overeenkomt met realisatie. Dit is voor PrivaZorg niet bruikbaar, mede vanwege de onafhankelijkheid van de ZZP’ers die zelf verantwoordelijk zijn voor hun planning.

Lees hier welke oplossing Ferdy heeft geïmplementeerd en hoe PrivaZorg nu tijdregistratie doet en sneller factureert.
Boekrecensie: ICT-leverancier: van vijand naar vriend
Ook voor inkopers
Het meest recente boekje uit de KWD-reeks heeft als doelgroep projectmanagers. Dat het ook enthousiast ontvangen wordt door inkopers blijkt wel uit de recensie die we kregen van Peter Streefkerk, eigenaar van Respect Inkoopconsultancy. Zijn conclusie delen we graag met je:

“De uitgebreide beschrijving van projectmanagement via de Best Value aanpak laat zien dat er bij (ICT-) inkoop volop verbeteringen zijn te realiseren als je de traditionele wijze van sourcen en projecten managen loslaat. Dat de auteurs de Best Value projectmanagement methodiek niet als de enige en 100% succesvolle oplossing zien, pleit voor hun realiteitszin.

Met de focus op het projectmanagement deel van het sourcing proces, demonstreren de auteurs op heldere wijze dat een inkoper die kiest voor de Best Value aanpak bij zijn inkopen zonder een op dezelfde leest geschoeide projectmanagementaanpak niet succesvol kan zijn.”

Lees hier de volledige recensie of vraag het boekje aan op onze website.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!

KWD groeit! We werken dan ook aan heel veel mooie opdrachten. Wil jij met ons meegroeien en jouw kennis delen met vakgenoten? Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en Agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten. Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must maar ben jij een projectmanagement of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Zorg&ICT 2018


Foto: © Marcelo Campi


De vakbeurs Zorg&ICT wordt dit jaar gehouden op 17, 18 en 19 april in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook dit jaar neemt KWD weer deel met een stand en vakgerichte white papers. Daarnaast verzorgen we dagelijks een sessie over de toepassing van Best Value Projectmanagement bij Sanquin, in het thema-theater van ‘Bedrijfsvoering & IT’. Naast veel productgerichte aanbieders van IT, neemt KWD een bijzondere positie in op deze beurs als leverancier van projectsucces. Kaarten zijn gratis voor de doelgroep en kun je hier aanvragen. Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op. 
 
IPMA Parade 2018Eveneens op 17 april a.s., vindt dit jaar de IPMA Projectmanagement Parade plaats in  ’s-Hertogenbosch. KWD is aanwezig met een stand en neemt in een informatieve sessie het publiek mee in de vraag ‘Hoe zorg je ervoor dat je een werkende oplossing krijgt van je leverancier?’ Hoe maak je maximaal gebruik van de expertise in de markt en blijf je toch in control en hoe helpt Best Value Projectmanagement je daarbij. Wil je meer hierover weten, neem dan contact met ons op, kom langs op de Parade of gebruik de KWD app om te testen of jouw project en samenwerking met jouw leverancier, geschikt zijn voor de Best Value aanpak.
 
KWD Vakblad ProjectmanagementHet 3e KWD Vakblad Projectmanagement is begin februari 2018 verschenen. Heb je dit gemist? Een abonnement is gratis voor de doelgroep en vraag je aan door hier te klikken. Wil je jouw kennis delen in het vakblad? Neem dan contact op met de redactie. 
 
Website voor specialisten breidt uit

Onze collega André Pals werkt bij Elsevier niet alleen aan verbetering van hun dienstverlening, maar daarmee draagt ook een steentje bij aan jouw gezondheid. Onlangs is ‘Science Direct Topics’ verbeterd en uitgebreid. Een website die specialisten onderzoekers, artsen en chirurgen snel een overzicht biedt van definities, termen en uittreksels van wetenschappelijke onderwerpen.
Vorig jaar had de website 75.000 bezoekers per maand en ondertussen vier miljoen, waarvan 25% een artikel of boek aanschaft.  En deze aantallen blijven stijgen, Aantallen blijven stijgen omdat het aantal vakgebieden zal toenemen en relevante content continue wordt verwerkt. De verwachting is vijftig miljoen bezoekers per maand aan het einde van het jaar.
 
Nieuwe collega

Per 1 april start onze nieuwe collega Jean-Paul van Vliet. Hij is een doelgerichte programma- en portfoliomanager met ervaring vanuit het perspectief van de IT afdeling en op managementniveau. In zijn vrije tijd is hij graag buiten actief en vind je hem met grote regelmaat op de mountainbike.

Wij wensen hem veel succes en plezier bij KWD toe.  
 
Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2018 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp