Copy
KWD Bulletin 93  - januari 2022   Bekijk dit bulletin in je browser
De weg naar succes
Intro 

Foto door Nilina via Pexels

Het is gelukt: we zijn in 2022 beland. Het jaar waarin we mogelijk weer over ‘gewoon griep’ gaan praten en lockdowns tot het verleden gaan behoren. Een jaar waarin we weer volop met elkaar aan de slag gaan in het realiseren van succesvolle projecten. Vanuit KWD kijken we uit naar onze samenwerking met klanten, bestaande én nieuwe. Dat doen we door het leveren van topmensen: projecten zijn en blijven mensenwerk! En natuurlijk doen we dat door het delen van onze kennis. Kennis die we samen met onze klanten steeds verder uitbouwen. Kunnen Willen Durven én Kennis Willen Delen, ook in 2022.
 
Wij hebben er zin in en delen daarom in dit bulletin alvast weer een deel van onze kennis met jullie. Zijn er onderwerpen waar we meer aandacht aan moeten besteden, laat het ons dan vooral weten. We wensen je veel leesplezier en hopen je snel weer te spreken.
Bezint eer ge begint...
Een project is niet altijd de goede oplossingOnze collega Petra Entius geeft regelmatig workshops waarbij aan de orde komt dat deelnemers druk en stress ervaren als zij een project gaan leiden. Een succesvol project kan een boost geven aan je carrière, maar hoe ga je dit doen, waar haal je de tijd vandaan en… is het wel een project of toch ‘gewoon een klus’? Vragen om eens goed bij stil te staan, met je opdrachtgever, je lijnmanager en jouw team. Maar dan moet je wel het verschil weten tussen een project en een klus!

Lees hier verder » 
Agile beyond the hype
Hand-outs en video’s 15e KWD Projectmanagement Vakdag


De 15KWD Projectmanagement Vakdag vond plaats op 24 november 2021. Het thema was ‘Agile beyond the hype’. Daarnaast werd uitgebreid aandacht besteed aan verbinding op afstand. Het was weer een waardevolle manier voor vakgenoten om elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Dat gaan we uiteraard in 2022 weer doen. Wil je niet zo lang wachten? Op onze website vind je de hand-outs van de sessies en de links naar de YouTube video’s.

Lees hier verder » 
Casestory: ERP vervangen in corona tijd
Hybride vorm van projectmanagementEen ruim 20 jaar oud systeem vervangen door een nieuw ERP-systeem voor de hele bedrijfsvoering van de cateraar van KLM die 7 dagen per week tegen de klok moet produceren. Met extra scope voor maatwerk software, iedereen die thuis werkt vanwege COVID-19 en ook nog een bedrijfsreorganisatie die afgekondigd werd waardoor veel banen kwamen te vervallen. Wil je weten hoe onze collega Barry Peters zijn opdracht door deze turbulentie manoeuvreerde en soepel liet landen?

Lees hier verder » 
Waarde meten in agile projecten
Leren van TeslaOnze collega Erik van Daalen doet een promotieonderzoek naar het operationaliseren van waarde door agile software ontwikkelteams aan de TU Delft. In het kader van dit onderzoek, interviewden Erik en Rini van Solingen, Joe Justice. Joe heeft o.a. bij Tesla (als agile coach), Amazon en Microsoft gewerkt. Daarnaast is hij eigenaar van WikiSpeed, dat vier agile wereldrecords heeft gevestigd. Hij geeft een interessante inkijk hoe je naar waarde kunt kijken. Dit sluit mooi aan op het hoofdstuk over waarde in het KWD boekje AgileBeyond. Ga dus even zitten voor dit interview waarin Joe zijn kennis deelt met Erik en Rini.


Bekijk het interview hier » 

Wil jij ons AgileBeyond boekje ook ontvangen? Neem dan contact op met jouw KWD relatie of vraag het aan via onderstaande link naar onze boekenpagina.

Meer informatie en bestellen » 
Vakblad 15 verschijnt binnenkort!
Voor iedereen online beschikbaar  
 

 
De 15e editie van het KWD Vakblad komt binnenkort weer online beschikbaar. Wil je deze voortaan digitaal of als papieren tijdschrift ontvangen  en heb je niet eerder een aanvraag gedaan? Vraag het Vakblad dan hier aan.

Voor een impressie lees je hier de recensie over de laatste editie of lees het Vakblad volledig online.

Lees hier Vakblad nr. 14 » 
Werken bij KWD
Wij zoeken talentvolle collega's!


Heb jij je eerste sporen als leider verdiend en wil je verder groeien door het uitvoeren van uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven? KWD is op zoek naar jonge talenten. Bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zowel in projectmanagement als in Agile rollen.
Ik ben David Leeuwenburgh. Wat mij aantrok om bij KWD te komen werken is de liefde voor het vak en de ruimte die ik krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Bekijk wat KWD voor jou kan betekenen op werkenbijkwd.nl. Neem contact met mij op als je interesse hebt om je ook verder te ontwikkelen. Ik bekijk graag met jou samen de mogelijkheden!
KWD-actueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Nieuwe collega's
Hanneke de Gier is per 1 januari 2022 begonnen bij KWD. Wat Hanneke kenmerkt: no nonsens projecten managen met oog voor stakeholders en het team. Kennis van en ervaring met agile en scrum. Hanneke woont in Houten met haar man Jeroen en kinderen Bram (18) en Emma (15). Van communicatieadviseur naar projectmanager, van NS naar zelfstandig ondernemer en nu deel uitmaken van KWD en samen de schouders zetten onder mooie opdrachten!

Ook Rolf van den Berg is per 1 januari 2022 gestart bij KWD. Hij is master student aan de TU Delft en doet voor zijn afstuderen onderzoek voor en met KWD. Zijn thesis doet hij onder de vleugels van Jaap Stoppels, die op zijn beurt als promovendus aan de TU Delft studeert. Zijn onderzoek richt zich op karakteristieken van stuurgroepleden. Met zijn technische achtergrond en een master in management wil hij zich gaan ontwikkelen tot projectmanager in de civiele techniek. Naast zijn studie is Rolf vaak te vinden in de sportschool en houdt hij ervan om samen met zijn vriendin steden te bezoeken.
 
Wij wensen Hanneke en Rolf veel succes en (werk)plezier!
 
Samenwerking met Agile Consortium
Nieuwe sponsor voor het KWD Vakblad
 
Het Agile Consortium verbindt graag om samen de verdere ontwikkeling, vernieuwing en de toepassing van het agile gedachtengoed te ondersteunen. Jeroen Venneman, voorzitter Agile Consortium, zegt hierover: “Vanuit het Agile Consortium stimuleren we dan ook graag initiatief vanuit onze leden. KWD is hier een mooi voorbeeld van door een samenwerking aan te gaan. Een samenwerking waardoor op een natuurlijke manier de activiteit gestimuleerd wordt en we dus niet alleen communities verbinden maar ook gelijk activeren.”
 
Meer hierover lees je in Vakblad 15 dat binnenkort verschijnt.
 
KWD-app uitgebreid
2 nieuwe tests toegevoegd
 


De tests die aansluiten op de 2 meest recente boekjes in de KWD-reeks (AgileBeyond en Business Owner), zijn nu beschikbaar in de KWD-app. Volg één of meer van de testen en vergroot jouw slagingskans op nul mislukkingen! 

De app is nu ook beschikbaar als webversie die je kunt benaderen vanaf je PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. Download de app via de Play Store of de App Store of test online via onderstaande knop.

Lees hier verder » 
 
Volg jij ons al op Linkedin?
Volg ons en blijf op de hoogte van KWD en ons vakgebied
 
De laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden over project- en agilemanagement, KWD en de KWD’ers vind je op onze LinkedIn pagina. Volg ons en je blijft altijd op de hoogte.

Volg ons hier op Linkedin » 
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
KWD LinkedIn pagina
KWD Website
KWD YouTube kanaal
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl
Copyright © 2022 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp