Copy
KWD Bulletin 87  - juni 2021   Bekijk dit bulletin in je browser
Zomer zonder restricties?
Intro De vakantie is in aantocht. Vrijwel heel Europa is weer toegankelijk om je vakantie te gaan vieren. Houd nog wel rekening met lokale regels, hoewel de coronarestricties in rap tempo afnemen. Dit is de laatste editie van het KWD bulletin voor de zomervakantie. Print hem uit of markeer hem dusdanig dat hij zichtbaar blijft in je inbox. Dan heb je hem bij de hand als je met een wijntje, cocktail of biertje in de zon zit en wat te lezen wilt hebben.

Ook in dit bulletin hebben we weer verschillende onderwerpen en artikelen om je kennis mee te verrijken. Mocht dat niet genoeg zijn, volg dan de link naar alweer de 13e versie van het Vakblad Projectmanagement en agilemanagement om die op je tablet of telefoon te lezen.

Schrijf je nog even snel in voor een van onze leergangen die in september weer starten en markeer de datum 24 november voor onze Vakdag alvast in je agenda, dan kun je het niet vergeten.

Veel leesplezier en fijne vakantie!
KWD Projectmanagement Vakdag 2021
Agile beyond the hype - 24 November 2021 - Reserveer nu alvast je plaats!Dit jaar organiseren wij op woensdag 24 november alweer onze 15e KWD Projectmanagement Vakdag. We gaan ervan uit dat we tegen die tijd gewoon weer gasten op locatie mogen verwelkomen en dat we naast veel interessante sessies ook weer kunnen netwerken en sparren met vakgenoten.

Het aantal plaatsen is beperkt. Wil je zeker zijn en nu al jouw plaats reserveren? Druk op onderstaande knop voor meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden.
 

Thema
Het thema dit jaar is ‘Agile beyond the hype’ met sessies over o.a. waarde in agile projecten, besturing in een agile omgeving, agile frameworks en voldoende aandacht voor praktijk casussen. Uiteraard zullen we ook aandacht besteden aan ‘het nieuwe normaal’ en het werken in hybride teams.

Sprekers
De keynote speaker deze dag is Jitske Kramer. Zij zal ingaan op de impact van de Coronapandemie op onze manier van werken. Naast Jitske zullen ook Rini van Solingen en Henny Portman optreden als spreker.
Boekverslag: The Unicorn project
Metafoor voor digitale transformatieDit boek is een uitstekende manier om op een ontspannen manier te lezen over, en reflecteren op, hoe DevOps principes binnen organisaties een digitale transformatie kunnen ondersteunen of zelfs voortdrijven. Kim beschrijft zijn visie via de belevenissen van Maxine en haar collega’s, in de organisatie Parts Unlimited, aan de hand van vijf principes.

Voor wie geïnteresseerd is in technologie als aanjager van veranderingen en wil weten hoe DevOps software development daarin een belangrijke rol kan spelen, is dit boek een “must read”. Het had zomaar een waargebeurd verhaal kunnen zijn…… Collega Heert Zeelenberg heeft dit boek voor je gelezen en een beknopte samenvatting gedeeld.
 

Lees hier verder » 
Vakblad 13
Voor iedereen online beschikbaar  
 

De 13e editie van het KWD Vakblad ligt de komende dagen op de deurmat en is ook online beschikbaar. Wil je deze ook op papier ontvangen en heb je dit niet eerder aangevraagd? Vraag het Vakblad dan hier aan.

Voor een impressie lees je hier de recensie over de laatste editie.
Vakblad: De bijsluiter bij Agile
Agile en risicomanagementAgile alchemisten presenteren agile als superwondermiddel: ze beloven je producten met 100% klanttevredenheid, gebouwd door teams die het beste uit zichzelf halen. Risico’s zijn er volgens hen niet. Nu is agile werken -zoals je altijd al dacht en wellicht hebt ervaren- vaak het beste middel, maar die ronkende beloften zijn niet reëel. Agile werken is niet vrij van risico’s. Ook agile trajecten kunnen verziekt raken en doodlopen. Het is daarom goed de positieve effecten én de bijwerkingen van agile te kennen. In dit artikel geven we een bijsluiter bij dit wondermiddel.

Lees hier verder » 
Canvas projectstrategie
Nul mislukkingen met een goed doordachte projectstrategieWat is jouw projectstrategie? Het goed doordenken van de projectstrategie is een voorwaarde voor projectsucces. Dit doorleven we in de nieuwe workshop van KWD ‘Canvas projectstrategie’.  
Doorleef de dilemma’s van je project. Word je bewust van je eigen routines en ga concreet aan de slag met de strategie van jouw project. Meer weten?

Lees hier verder » 
Werken bij KWD
Wij zoeken talentvolle collega's!


Heb jij je eerste sporen als leider verdiend en wil je verder groeien door het uitvoeren van uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven? KWD is op zoek naar jonge talenten. Bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zowel in projectmanagement als in Agile rollen.
Ik ben David Leeuwenburgh. Wat mij aantrok om bij KWD te komen werken is de liefde voor het vak en de ruimte die ik krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Bekijk wat KWD voor jou kan betekenen op werkenbijkwd.nl. Neem contact met mij op als je interesse hebt om je ook verder te ontwikkelen. Ik bekijk graag met jou samen de mogelijkheden!
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 

Nieuwe collega bij KWD
Tim Geusens
 
Tim Geusens start per 1 juli bij KWD. Samen met zijn vrouw Mariska en Thijn (5), Jikke (3) en Jente (3) woont hij in Eindhoven. Voor hem is projecten managen een vak en kun je alleen als team succesvol zijn. Door een probleem vanuit verschillende perspectieven te benaderen krijg je het beste resultaat. Wat Tim aanspreekt bij KWD is het uitgangspunt Kennis Willen Delen: het steeds verder doorontwikkelen van het vak projectmanagement.

Wij wensen Tim veel plezier en projectsucces toe!
 

Wij volgen de Tour op de voet
Volg jij ons tijdens de Tour?
 


Tijdens de Tour de France zijn wij weer te horen op NPO1 met onze nieuwe radiospot. Je kunt ons meerdere keren tijdens iedere etappe spotten.
 

Leergang starten begin september
Leergang PM Baas (6 sept) en Agile Resultaatmanagement (7 sept)
 


Wil je leren hoe je als projectmanagementbaas een stevige inhoudelijke en praktische basis voor jezelf en je functioneren kunt leggen?

Lees hier verder » Wil je leren wat de verschillende de Agile methoden, concepten en technieken inhouden en hoe je deze kunt toepassen in je projecten?

Lees hier verder » 
 


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2021 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp