Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 27, 8 JUNI '15
KWD COLUMN
ACHTERGROND
BEST-PRACTICES
AANKONDIGING
VERDIEPING
PREVIEW
AGILE VS. PROJECTPOLITIEK
Dit 27e bulletin van KWD Resultaatmanagement rondom project- en programmamanagement stipt twee onderwerpen tegelijk aan; Agile en Projectpolitiek. 
Agile zal dit jaar een terugkerend thema worden. Omdat het actueel is, omdat we onder vakgenoten veel verwarring zien over de relatie Agile vs. project- en programmamanagement én omdat we om die redenen onze Projectmanagement Vakdag van 2015 zullen ophangen aan dit thema.
Projectpolitiek is een thema dat we al eerder aangestipt hebben. Ons laatste boek staat natuurlijk ook in het teken van dit onderwerp. We hebben er inmiddels meerdere artikelen over geschreven en we geven workshops rondom dit onderwerp. Mede daarom nogmaals onder de aandacht in dit bulletin.
We wensen je veel leesplezier toe!
AGILE, DE HEILIGE GRAAL?
Agile is hip. Bedrijven zetten het in 'omdat anderen dat ook doen'. En een projectmanager heb je dan toch niet meer nodig? Laat die teams zichzelf maar sturen.
KWD-er Dennis Barendse gaat in deze column in op de Agile trend die ons vak projectmanagement de laatste jaren bezighoudt. Welke rol speel jij nog als projectmanager?
Lees meer
JUISTE DOSIS AGILE ZORGT VOOR SUCCESVOLLE SOFTWARE
Zet Agile als methodiek in en voilà, al uw softwareontwikkelingsprojecten zullen succesvol zijn! Toch?
De publicatie van Raymond Binnendijk en Michiel Nijhof in de Computable (December 2013) maakt duidelijk dat het niet zo eenvoudig is om de beste ontwikkelaanpak te kiezen. Zij concluderen dan ook dat Agile niet altijd het enige antwoord is.
Lees meer
ENTERPRISE AGILE - EEN PRAKTIJK INVULLING
Over de voordelen van Agile en Scrum is al veel gepubliceerd. Helaas is de toepassing ervan op grote projecten soms
weerbarstig, wat de nodige uitdagingen en dilemma’s kan opleveren. In dit artikel van de hand van collega Martijn van Nierop laten we hier een voorbeeld van zien, hoe dit is aangepakt en met welk resultaat.   
Lees meer
PROJECTPOLITIEK WORKSHOP IN JOUW ORGANISATIE?
Wil jij met de PM'ers in je
organisatie aan de slag met het thema Projectpolitiek?
KWD heeft een workshop ontwikkeld die we met veel succes reeds bij een aantal verschillende organisaties hebben ingezet.
Lees meer
HOE POLITIEK IS MIJN PROJECT?
Hoe politiek is jouw project? In dit eerste artikel uit een reeks van drie, dat in februari in het magazine Projectie verscheen, gaan
de collega's Arjan Jonker, Ronald Kappert en Fred Heemstra in op deze vraag. Maar u krijgt ook antwoorden op vragen als: Hoe kan ik zien aankomen of een project politiek zal worden?, Wat zijn goede voorspellers van het politiek gehalte van een project? en Welke zaken hebben geen invloed op dat politieke gehalte, terwijl je dat wel zou verwachten?
Lees meer
KWD SPOT RADIO 1
KWD Resultaatmanagement brengt in juni weer een nieuwe spot op Radio 1 ten gehore.
In maart was de eerste KWD radiospot te horen op Radio 1. Door de vele reacties die we hebben gekregen op deze spot zenden we een nieuwe reeks uit. Luister 'm hier!
Lees meer
OVER KWD
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
KWD Informeel
KWD Bulletins
Onze mensen
Opdrachtgevers
Cases
Vacatures
Contact
Klik hier wanneer u deze email nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.