Copy
KWD Bulletin 67  - juni 2019   Bekijk dit bulletin in je browser
Zomer in aantocht
Intro Dit is de laatste editie van het KWD-bulletin voor de zomervakantie. Print hem uit of markeer hem dusdanig dat hij zichtbaar blijft in je inbox. Dan heb je hem bij de hand als je met een wijntje, cocktail of biertje in de zon zit en wat te lezen wilt hebben.
 
Is zwanger worden en zijn een project? In deze uitgave lees je over de aanpak van dit project door onze collega Sabine Coumans. Aan de andere kant van het projectmanagementspectrum staat kostentoekenning op basis van Capex en Opex. We doen allemaal ons best om daar iets mee te doen als er om gevraagd wordt, maar weet jij hoe het zit? In dit bulletin praktische tips en voorbeelden hoe je dit toepast.
 
Veel leesplezier en fijne vakantie!
Vakblad Projectmanagement
Nieuwste editie ontvangen?De 7e editie van het Vakblad Projectmanagement lag op 22 juni in de bus bij alle abonnees. Wil je het Vakblad ook drie keer per jaar in de brievenbus hebben? Vraag hem nu hier aan.
 
Wil je weten of het de moeite waard is? Lees hier de review van Henny Portman.
KWD Projectmanagement Vakdag
Agile Next LevelDit jaar organiseren wij op 12 november alweer onze 13e KWD Projectmanagement Vakdag. Dit jaar is het thema Agile Next Level. Een persoonlijke uitnodiging volgt na de zomer, maar reserveer de datum alvast in je agenda.
 
Al aanmelden? Mail naar: pmvakdag@kwdrm.nl o.v.v. je naam, functie en organisatie.
KWD Column - negenmaandenproject: zwanger
Weinig projecten die zo succesvol zijn…


…en die zo vaak binnen de gestelde deadline worden opgeleverd. Geen certificeringen noodzakelijk, je kunt eraan beginnen zonder enige kwalificatie of competentie. Hoe pak je dit nu aan en beperk je risico’s in deze periode? Onze collega Sabine is ervaringsdeskundige en leverde perfect op de geplande datum op!
 
Lees hier verder.
KWD Column - Business case kostentoekenning
Capex en Opex, hoe zit dat nou?


ERP implementaties zijn over het algemeen omvangrijke, meerjarige projecten met hoge kosten. Er wordt vaak gesproken over Capex en Opex. Maar wat is dat precies en welke kosten zijn bij een ERP implementatie als Opex of Capex te bestempelen?
 
Lees hier verder voor uitleg en handige tips.
Dagboek van een agile transiteur
Uit het dagboek van Karel, IT projectmanager
Deze keer worstelt Caroline zichtbaar met hoe zij om moet gaan met een business die alles wil. Karel neemt haar en haar stakeholders mee in het Minimal Viable Product!
 
Dit is deel 9 uit de serie agile dagboeken van Karel, IT projectmanager en Charmaine, agile transformateur. Wil je de hele serie lezen, start dan hier. Worstel je zelf met Agile gerelateerde vragen? Mail die dan naar redactie@kwdrm.nl
 
Lees hier verder.
Projectmanagement software tooling
Wat gebruik jij als projectmanager?
Projectmanagers en (software) tools: een lastige combinatie. De een zweert bij Excel, de ander werkt juist graag met volledig geïntegreerde tools. De trend van meer agile werken zet bestaande processen op zijn kop: met welke projectmanagementtools ondersteunen we dit dan?

KWD onderzoekt de inzet van projectmanagementtools, daarbij hebben we jouw hulp nodig!

Help ons met het onderzoek: klik hier. Bedankt! Voor meer informatie, klik hier.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!De vakantie staat alweer voor de deur. Tijd om na te denken en alles weer op een rijtje te zetten. Vind ik mijn partner nog leuk…, vind ik mijn baan nog uitdagend genoeg…. Tegen de tijd dat het september is heb je besloten om alleen van baan te veranderen. Neem dan contact met ons op!

We komen graag met je in contact als jij, net als wij, specialist bent op het gebied van projecten en agile ontwikkeling. Ga met ons in gesprek over welke mogelijkheden wij jou kunnen bieden, waaronder uitdagende opdrachten bij mooie opdrachtgevers, ontwikkeling in het vakgebied en natuurlijk leuke collega’s.

Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
KWD leergang Agile ResultaatmanagementDe succesvolle KWD leergang Agile Resultaatmanagement, gaat op 10 september 2019 weer van start. De vorige werd door de deelnemers beoordeeld met een 8 en daar zijn we trots op! Je leert de Agile methoden, concepten en technieken en hoe je deze kunt toepassen in jouw projecten. Optioneel is het behalen van de certificering als Scrummaster en het PMI-ACP (Agile Certified Practitioner) certificaat. Of je daadwerkelijk examen doet, bepaal je zelf.

Schrijf je hier direct in.
 

HOLink 2019 - Check in Check out! – gereed
Congres voor Hoger Onderwijs op 13 en 14 juni 2019KWD was aanwezig op de HOLink 2019, georganiseerd door onderwijsorganisaties DUO en Studielink. Ook in het Hoger Onderwijs zijn er veel complexe projecten. Zoals het ontwerp van de gewenste student-journey (check-in, check-out) of de aanbesteding van een nieuw studenten-informatiesysteem. Stuk-voor-stuk complexe projecten op het snijvlak van bedrijfsvoering en ICT. Op het congres presenteerde KWD zich aan het Hoger Onderwijs.
 

KWD Workshops - Ritmes en Routines


 
Op het BPUG Seminar, onlangs gehouden op 20 juni 2019 in de Jaarbeurs te Utrecht, hebben KWD’ers Jervis Groeneveld en Remmelt van der Wal een ‘muzikale’ workshop gehouden met als titel “Ritmes & Routines”. Strekking van de workshop is dat het goed is om bewust te kiezen om bepaalde routines wel of juist niet in te zetten. Wanneer het gaat over ‘routines’ in projecten, dan bedoelen we daarmee ‘een reeks handelingen die vaak zonder nadenken wordt verricht’.
 
Ben je geïnteresseerd in onze workshops? Hier vind je meer informatie. 
 


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2019 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp