Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 16, 18 APR '14
ACHTERGROND
KWD CASE
KWD COLUMN
KENNISMAKING
AGILE: HYPE OR HOPE?
Steeds vaker komen wij in onze praktijk ICT-projecten tegen waarin met Agile methodes gewerkt wordt.
Wij zien een groeiende belangstelling bij klanten en aanbieders, maar ook twijfel en vraagtekens... Stelt Agile bedrijven daadwerkelijk in staat om snel en daadkrachtig te reageren op kansen en bedreigingen in de markt of is Agile slechts de volgende hype waarmee management consultants zich enkele jaren verzekerd weten van een belegde boterham?
We wensen u veel leesplezier!
 
HOE WERKT SCRUM?
Zijn sprints, backlogs, product owners en scrummasters al dagelijkse kost voor jou, dan zul je weinig nieuws vinden in dit artikel. Ben jij benieuwd wat Agile is en hoe het werkt?
In dit artikel maak je kennis met Scrum, de meest populaire Agile methode. Je gaat begrijpen hoe je in enkele weken werkende software oplevert, wat bij traditionele methoden al gauw maanden kost.
Lees meer
SCRUM IMPLEMENTATIE
Hoe leid je een team dat zichzelf moet leiden? Hoe stuur je op tijd en geld, als je team beslist?
KWD-projectmanager Erik van Daalen begeleidde zijn team van 30 softwareontwikkelaars in de overgang naar Scrum, en deelt hier zijn ervaringen en behaalde resultaten.
Lees meer
TERUG NAAR HET AGILE MANIFEST!
De essentie van Agile is in 2001 kernachtig vastgelegd in het Agile Manifest, en concreet uitgewerkt in methoden als Scrum.
Ook in de Agile wereld blijkt echter behoefte aan aanvullende zekerheden in de vorm van detailinstructies, certificaten, en zo voort. Arjan Jonker gaat nuchter in op de zin en onzin hiervan.
Lees meer
PROJECTMANAGER EN SCRUMMASTER
KWD-er Gert-Jan Bes combineert het beste van 2 werelden: hij is zowel ervaren projectmanager als gecertificeerd scrummaster.
Gert-Jan beschrijft waarom hij met zijn ontwikkelteam voor FloraHolland de Dutch Interactive Award binnensleepte, en geeft zijn persoonlijke tips & tricks met Scrum.
Lees meer
OVER KWD
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement  
KWD Informeel
KWD Bulletins
Onze mensen
Opdrachtgevers
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.