Copy
KWD Bulletin 49  - oktober 2017   Bekijk dit bulletin in je browser
Na regen komt: De Vakdag
Intro Aan de opbrengst van je zonnepanelen is af te leiden of het een zonnige maand is geweest. Het is toch wel bedroevend dat bij mij de maanden mei en juni een hogere opbrengst hadden dan juli, augustus en september. De zomer blijft uit. Er is in de zomer wel heel hard gewerkt aan iets anders: onze Projectmanagement Vakdag op 14 november: meld je snel aan!

Verder lees je in dit bulletin over risicomanagement bij GWW projecten, komkommertijd in je project en dat de leergang PM-Baas dit najaar weer van start gaat. En uiteraard ontbreekt Agile ook niet in deze uitgave.

We wensen je veel leesplezier toe!
Kennis Willen Delen 
11e Projectmanagement VakdagICT-leverancier: van vijand naar vriend 
Bij elke Formule 1 race is te zien hoe belangrijk een goede samenwerking met leveranciers is. Vraag het maar eens aan Max Verstappen! Ook vanuit ons vak projectmanagement krijgen we steeds vaker te maken met in- en externe leveranciers. Maar hoe stuur je dat goed aan? Hoe voorkom je gedoe en vertraging? Hoe werk je het beste samen? Hoe voorkom je wij/zij denken? 

Dit soort vragen staat centraal op de 11e KWD Projectmanagement Vakdag op dinsdagmiddag 14 november in De Fabrique in Utrecht. Er is nog plek, dus meld je snel aan! Voor meer informatie en om je aan te melden klik hier.
Kennis Willen Delen
Succesvol go liveEr zijn vele studies rond "change management" en "business benefits management". Maar we hebben geen overzichten kunnen vinden met concrete interventies die je tijdens je project wel en (soms) niet inzet om de kans op gebruik van je product zo groot mogelijk te maken. En zie, een KWD-onderzoek was geboren.
 
Vind je het nuttig en leuk om aan dit onderzoek mee te doen? Dan nodigen we je van harte uit voor een "rond-de-tafel sessie" op 18 oktober.

Voor aanmeldingen en meer informatie, klik hier.
KWD-Blog
Projectmanagement in vakantietijd: zegen of utopie?Het kantoor stroomt langzaam leeg. Je ziet opeens de koppies van je teamleden vermoeider worden. Gesprekken verschuiven van projectinhoud naar vakantieplanning.

De snelheid van leveren neemt zichtbaar af. Heeft het wel zin om in vakantietijd als projectmanager door te buffelen en focus te houden op de afgesproken resultaten, of is het beter om net als de teamleden af te schakelen en lekker vrij te zijn?

Onze collega Petra heeft zich in deze vraag verdiept.

Lees verder
KWD-Column - John Hermarij
Agile in het kwadraatWe hebben de eerste grote agile golf achter de rug. Iedereen spreekt erover, doet eraan, heeft onderhand wel een agile rol of zoekt er een. De projectmanagementgemeenschap voert een achterhoedegevecht met een nieuwe PRINCE2 en met berichtgeving van mislukte agile 'implementaties'. Er zijn nogal wat hobbels. Maar voordat ik verder ga, wil ik een gedachte met je delen die nu bij mij opkomt.

Wat ik nooit begrepen heb, is dat men denkt dat agile iets is dat je kunt uitrollen zoals je een methode of een tool uitrolt. Ik erger mij hier aan!

Lees verder
KWD-Column - Wim Schuurmans
Risicomanagement als leidraadRisicomanagement speelt bij GWW-projecten een zeer belangrijke rol. We kennen ook in ICT/business-projecten risicomanagement als een belangrijke component van projectmanagement. In de praktijk neemt het in die projecten vaak niet zo’n belangrijke plaats in als in de GWW-projecten.
 
Geïnteresseerd en wil je hier meer over weten? Lees hier verder
Werken bij KWD
Wij zoeken collega's!!!We zijn voortdurend op zoek naar professionals die zich herkennen in onze missie en een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Misschien heb je voor en na de zomervakantie onze wervingsspots gehoord van Petra en Emil. 

Hebben wij je interesse gewekt? Check dan onze website: werkenbijkwd.nl of kom nader kennis met ons maken tijdens de KWD Projectmanagement Vakdag.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Leergang PM-Baas
De succesvolle, unieke KWD-leergang PM-Baas is bedoeld voor managers die leiding geven aan afdelingen met (o.a.) projectmanagers. De leergang bestaat uit 7 modules verspreid over een periode van ongeveer zeven maanden. In elke module komen zowel theorie als praktijk aan de orde en hierbij is ruime gelegenheid om kennis te delen en ervaringen met collega’s uit andere organisaties uit te wisselen. De volgende leergang start in november 2017. Meer informatie of aanmelden? Lees hier verder.


 
PMI-ACP gecertificeerd
Onlangs is onze collega Jaap Stoppels geslaagd voor het PMI-ACP examen.
Onbekend met dit examen? Lees hier meer.


 
Nieuwe collega’s
Op 19 juni is onze nieuwe collega Mathijs Rauwenhoff gestart. Naast zijn ervaring traditionele ‘waterval’ en in Agile/scrum omgevingen bij bedrijven, is hij samen met zijn vrouw zijn eigen droomproject aan het managen. Een schuur uit 1890, waar nu nog de schapen en varkens rondlopen, ombouwen tot woonhuis.

1 oktober start Remmelt van der Wal. Hij woont heerlijk in Amsterdam met zijn vrouw en vier kinderen. In zijn vrije tijd squasht hij in competitieverband in een team. Daarnaast heeft Remmelt vrij veel hobby’s, reizen is daar één van. Afgelopen zomer is hij met zijn gezin twee maanden in Oeganda en Tanzania geweest. Mooie overgang van Vereniging Eigen Huis naar KWD.
 
Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2017 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp