Copy
KWD Bulletin 61  - december 2018   Bekijk dit bulletin in je browser
KWD 20 jaar resultaten
Intro Deze maand staat bij ons in het teken van 20 jaar KWD. In oktober 1998 hebben Arjan Jonker en Gerard Meijer KWD opgericht. Het begon toentertijd met drie personen en is inmiddels uitgegroeid tot een mooie organisatie met zo’n vijftig ervaren project-, programma en agile managers, mannen én vrouwen.

Deze uitgave bevat een aantal inmiddels bekende onderwerpen, een blog van John Hermarij die in het teken staat van 20 jaar KWD en een korte impressie van de feestelijke viering van ons 20-jarig bestaan met onze partners erbij.

Mocht je bij het lezen van dit bulletin het idee krijgen: ‘Hé, daar wil ik ook werken!’, neem gerust contact met ons op via werkenbijkwd.nl. Veel leesplezier!
KWD 20 jaar - door John Hermarij
Hiep hiep hoera, KWD is 20 jaar
Als een organisatie zoals KWD twintig jaar bestaat en in die twee decennia twee belangrijke economische crises heeft doorstaan en als een van jullie hoofdmannen dan ook nog eens een keer uitgenodigd wordt om de politiek te vertellen wat er aan de hand is met projecten bij de overheid, dan doen jullie kennelijk iets wat waardevol is voor de BV Nederland.

In plaats van terug te blikken op de afgelopen twintig jaar, wil ik de blik vooruit richten naar de volgende twintig jaar. Wat moeten jullie doen om over 20 jaar nog steeds zo’n succesvol bedrijf te zijn als het huidige?

Lees hier meer over hoe John denkt dat wij ons moeten ontwikkelen de komende 20 jaar.
KWD partner event
Dineren in kasteel Vanenburg


Een speciaal moment: je 20ste verjaardag vier je op een bijzondere locatie. Kasteel Vanenburg was het decor van een fantastische avond. Uiteraard hebben weer een aantal collega’s zich helemaal uitgesloofd op een fantastisch avondvullend programma. Zij hadden een volledig verzorgde dinershow georganiseerd. Compleet met het illusionistenkoppel Roy en Justin Huiskes, die een spetterende show verzorgden, was alles tot in de puntjes geregeld. Zelfs aan een bar voor de borrel tot diep in de nacht en de optionele of in sommige gevallen noodzakelijke hotelovernachting aan toe.

Ook dat is KWD.
Uit het vakblad: ook commando's zijn agile
Agile in het Korps Commandotroepen
Waarom een artikel van een militair in het vakblad Projectmanagement vraagt u zich misschien af. Waarom niet? Militaire campagnes en operaties zijn vergelijkbaar met programma’s en projecten in het bedrijfsleven. Nu hoop ik wel dat er bij uw projecten niet zoveel fysieke risico’s zijn voor uw personeel, maar gevoelsmatig beleeft u financiële risico’s vast net zo heftig als ik fysieke.
 
Ik ben commandant van een compagnie van 70 commando’s bij het Korps Commandotroepen (KCT). Afgelopen twee jaar was ik betrokken bij een transitie van het Korps Commandotroepen, de Special Operations Forces (SOF) van de Koninklijke Landmacht.
 
Lees hier verder.
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
PMI Summit 2018 - deel 2
The human factor in project managementKWD’er Jack van Grunsven is, naast KWD collega, actief als bestuurslid van de BPUG en verrijkt zijn kennis graag door deelname aan congressen en lezingen. In een serie van 3 delen kijkt hij met ons terug op de PMI Summit 2018. In dit tweede deel van zijn verslag staan portfoliomanagement en ‘early warning signs’ centraal.

Lees hier Jack’s samenvatting.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!2018 is alweer voorbij. Tijd voor nieuwe voornemens: je wordt een KWD’er!

Geïnspireerd door bovenstaande verhalen? Wil je weten of jij en KWD een goede match zijn? Of wil je eerst meer weten? Bekijk dan onze video waarin KWD’ers delen wat werken bij KWD betekent en waarom zij bij KWD werken.
 

Wil jij komend jaar werken bij dé specialist op het gebied van projecten en agile ontwikkeling? Ga dan nu met ons in gesprek. Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
 
Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must maar ben jij een project- of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.
 
Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Leergang PM Baas: een unieke leergang in projectmanagementland!Ben jij als leidinggevende van projectmanagement professionals op zoek om het succes van projecten in jouw organisatie te verbeteren? Dan kan de unieke KWD leergang voor managers van projectmanagers je helpen hieraan richting te geven. Samen met leidinggevenden uit andere bedrijven ga je een ontwikkeltraject doorlopen in zeven middag/avond sessies. 

Je wordt door KWD trainers uitgedaagd om concreet met het verbeteren van het projectsucces in jouw organisatie aan de slag te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn: taakstelling van jouw unit/afdeling, werving en selectie van projectmanagers, PM-development, opdrachtgevers, stuurgroepen, projectsucces sturen, competenties verbeteren en natuurlijk: Agile.

De volgende leergang start in januari 2019. Meer informatie of je direct inschrijven? Klik hier.
 
KWD sponsor van de BPUG


Mini seminar over Praxis
BPUG organiseert op 6 februari bij Capgemini in Utrecht een mini-seminar over het nieuwe project- en programmaframework Praxis (https://www.praxisframework.org).
 
Voor meer informatie, klik hier.

Jaarlijkse seminar BPUG op 20 juni
BPUG organiseert op 20 juni het 22e jaarlijkse seminar in de Jaarbeurs te Utrecht met als thema EmPowered by Innovation.
 
Wil je meer informatie of je direct inschrijven als bezoeker of zelfs spreker? Klik dan hier.
 
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2018 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp