Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 43
31 JANUARI '17 
DE PM BAAS
PM BAZEN NETWERK
INTERVIEW
GAME
CASE DUO
KWD COLUMN
KWD ACTUEEL
VERSCHILMAKERS
De projectmanager kennen we allemaal maar wie is nou de PM Baas?
 
Een manager die er voor zorgt dat zijn projectmanagers de goede dingen doen en projecten succesvol zijn. Iemand die het verschil maakt voor zijn mensen, zorgt dat deze met plezier hun werk doen en daardoor succesvol kunnen zijn. Daarvoor moet je kennis hebben van projectmanagement maar ook mensenkennis hebben en buiten de bekende kaders durven denken. Voldoende reden om dit keer stil te staan bij de PM 
Baas die het verschil kan maken.
We wensen je veel leesplezier toe!
IS DE PM BAAS EEN VERSCHILMAKER?
In de projectmanagement-literatuur worden veel handreikingen gedaan om projecten succesvol te laten verlopen. 
Deze zijn veelal gericht op de projectmanager maar er zijn natuurlijk veel meer stakeholders waarvan de baas van de projectmanagers een heel belangrijke is. KWD heeft onderzocht wat de PM Baas doet en hoe deze het verschil kan maken.
Lees hier over het onderzoek
INSPIREREND VERBINDEN
De PM Baas heeft een cruciale rol in het verbeteren van projectsucces binnen organisaties.
Succesvol projectmanagement is een jong vakgebied waarin nog veel te winnen is. Het PM Bazen netwerk brengt PM Bazen en opdrachtgevers bij elkaar, biedt inspiratie voor nieuwe inzichten en combineert dit met ervaringen van KWD met haar onderzoekstrajecten en van deelnemers uit de praktijk.
Meer weten? Lees het hier
HUUB VAN DER WOUDEN
KWD organiseert al enkele jaren de leergang PM Baas,  voor managers die leiding geven aan een afdeling met projectmanagers. 
Naast de inhoud van de leergang biedt dit ook een mooie gelegenheid om te netwerken en kennis te delen met vakgenoten. Huub van der Wouden, manager projectmanagement bij NS, nam in 2016 deel aan de leergang. Wij interviewden Huub over zijn ervaringen als deelnemer aan deze leergang. 
Klik hier voor het interview
AGILE PROJECTMANAGEMENT GAME
Wat betekent Agile voor mij als projectmanager? Ben ik geschikt voor Agile-projecten?
Deze twee vragen staan centraal in de 1-daagse Agile PM Game die KWD heeft ontwikkeld. In een game-setting pas je de Agile-theorie toe en bepaal je jouw ontwikkelpunten. 
Lees hier verder
PROFESSIONALISERING AFDELING PROJECTMANAGEMENT
KWD’er Luuk Ketel was, samen met de nieuwe beoogd lijnmanager, verantwoordelijk voor de verdere professionalisering
van de afdeling projectmanagement van DUO. Hiervoor hebben zij samen de analyse en nulmetingen uitgevoerd en adviezen uitgebracht. Het rapport is wekelijks aangevuld en stukje bij beetje met de opdrachtgever doorgenomen waarbij deze ook opdrachten mee kreeg. Op deze manier werd tijdens de analyse al gewerkt aan de gewenste professionalisering.
Meer weten? Lees het hier
SOS, PROJECT IN PROBLEMEN
Veel projecten komen vroeg of laat in de problemen en dan wordt er al snel ook naar de projectenbaas gekeken.
Vaak gaat dit vergezeld door de opdracht “los het op”. Maar minstens zo belangrijk als het oplossen van het probleem is om te kijken naar de oorzaken en wat je er aan kan doen om herhaling te voorkomen. In deze column een voorbeeld hiervan. 
Lees meer
KWD-ACTUEEL
Vast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
KWD’er San Han is medeoprichter van Stichting Stofwisselkracht en zet zich als vrijwilliger in om stofwisselingziekten de wereld uit te helpen. Het Nederlands Waterpoloteam is ambassadeur geworden van de stichting. Lees hier verder:
Stichting Stofwisselkracht
KWD projectmanagement vakdag
De datum voor de volgende KWD projectmanagement vakdag staat vast: dinsdag 14 november in De Fabrique in Utrecht. Noteer deze datum alvast in je agenda.

Werken bij…
KWD is altijd op zoek naar projectmanagers die het verschil Kunnen, Willen en Durven maken. Wil jij jouw kennis met ons komen delen? Volg dan deze link: http://www.werkenbijkwd.nl/

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/
CONTACT
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
Onze mensen
KWD Bulletin
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KWD Resultaatmanagement · Edisonbaan 15 · Nieuwegein, Utrecht 3439 MN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp