Copy
KWD Bulletin 84  - maart 2021   Bekijk dit bulletin in je browser
Samen(werken) op afstand
Intro 


 
We zijn de Covid-19 maatregelen wel zat en willen elkaar het liefst weer vaker ‘live’ ontmoeten maar terug naar het ‘oude normaal’ zit er (nog) niet in. Het is wel gebleken dat thuiswerken veel vaker mogelijk is dan we dachten, maar is zeker niet altijd handig. Hoe dat gaat uitpakken als heel veel mensen gevaccineerd zijn, weten we nog niet. Dat we meer digitaal blijven doen, is wel een zekerheid. Daarbij horen digitale beurzen, online trainingen en online samenwerken. Maar dan moet je elkaar wel weten te vinden, met elkaar dezelfde taal spreken, hetzelfde beeld hebben bij woorden en methoden hanteren die je helpen om gezamenlijk draagvlak te creëren. In dit bulletin diverse voorbeelden hiervan.
 
Heel veel leesplezier!
Sturen op waarde met Agile
Waarde nog een ongedefinieerd begrip in de praktijkKWD’er Erik van Daalen doet samen met Rini van Solingen onderzoek naar sturen op waarde met Agile. In de agile praktijk wordt het woord “waarde” veel gebruikt maar vaak blijkt er geen overeenstemming te zijn over wat dit woord inhoudt. Bij hun onderzoek stellen zij dan ook de vraag “Hoe kun je in de praktijk goed sturen op waarde bij Agile?”. Het artikel dat zij hierover schreven in het magazine van AG Connect kun je lezen op de site van KWD. Wil je Erik helpen bij zijn onderzoek, vul dan hier zijn meest recente survey in.

Lees hier verder » 
BOB-werkwijze
Hoe krijg je de neuzen dezelfde kant op?
 


In dit artikel beschrijft onze collega Eugène Penders een werkwijze om tot gezamenlijk gedragen besluitvorming te komen. In 3 stappen, Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming, maakt hij lastige kwesties bespreekbaar en komt samen met zijn team tot gedragen besluiten. Eenvoudig en praktisch toepasbaar en daarmee ook lekker laagdrempelig voor alle betrokkenen.

Lees hier verder » 
Vakblad 12
Voor iedereen online beschikbaar  
 

De 12e editie van het KWD Vakblad is weer online beschikbaar. We hebben inmiddels ruim 1600 abonnees, alleen digitaal, alleen op papier of beide. Heb je de laatste editie op papier ontvangen, dan heb je vast ook de sticker gezien die daarop zat. Vergeet dus niet om je aan te melden als je het op papier wilt blijven ontvangen.
 
Ben je nog geen abonnee, vraag het Vakblad dan hier aan of lees hier de recensie over de laatste editie.
Inclusief projectmanagement
Interview met KWD'er Barry PetersElke maand stelt IPMA-NL een aantal prangende (en minder prangende) vragen aan een projectprofessional. Elke maand vergelijkbare vragen, maar met een andere professional en een ander thema. Dit keer is dat Inclusief Projectmanagement. Sonja van Uden (IPMA) interviewde hiervoor KWD’er Barry Peters. Bekijk het interview hier.
Leading Digital Change 2021
KWD op de digitale beursvloer
 


Het zijn enerverende tijden vol technologische mogelijkheden. Goed project- en agilemanagement zorgen ervoor dat digitale kansen gerealiseerd kunnen worden. Wil je daarover meer weten? Bezoek ons dan tijdens Leading Digital Change, georganiseerd door het Conclusion ecosysteem waar KWD deel van uitmaakt. Het platform biedt de mogelijkheid om rond te lopen, elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan interactieve sessies. Graag ontmoeten wij je op 23 april in onze eigen online KWD-stand! Interesse en aanmelden:

Lees hier verder » 
Werken bij KWD
Wij zoeken resultaatmanagers!


Heb jij je eerste sporen als leider verdiend en wil je verder groeien door het uitvoeren van uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven? KWD is op zoek naar jonge talenten. Bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zowel in projectmanagement als in Agile rollen.
Ik ben David Leeuwenburgh. Wat mij aantrok om bij KWD te komen werken is de liefde voor het vak en de ruimte die ik krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Bekijk wat KWD voor jou kan betekenen op werkenbijkwd.nl. Neem contact met mij op als je interesse hebt om je ook verder te ontwikkelen. Ik bekijk graag met jou samen de mogelijkheden!
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 

Zijn projectmanagers immuun voor de impact van Covid-19?
Onderzoek naar effecten van thuiswerken


KWD staat ook voor Kennis Willen Delen en daarvoor moet je eerst kennis verzamelen. Onze collega Barry Peters doet onderzoek naar de effecten van thuiswerken, op korte én lange termijn. En wat is de impact van ‘gedwongen’ thuiswerken op projecten en de projectmanager? Wat is tijdelijk en wat is duurzaam? Barry schreef hierover een artikel in de 12e editie van ons Vakblad (zie pag. 50 e.v.) en doet daarin een oproep om mee te werken aan zijn onderzoek. Meedoen? Stuur een mail naar Barry met als onderwerp ‘Deelname onderzoek’ of klik op onderstaande knop.

Deelnemen aan het onderzoek » 
 

Zorg&ICT 2021 - 18 t/m 21 mei 2021
Dit jaar volledig online!Het is een must dat de gezondheidszorg met behulp van technologie goedkoper, slimmer, sneller en persoonlijker wordt. In de afgelopen jaren heeft KWD daaraan bijgedragen en met succes diverse projecten gerealiseerd. De zorg is een prachtige en waardevolle sector waarmee wij graag binding houden. Net als voorgaande jaren is KWD dan ook aanwezig op Zorg&ICT, onderdeel van de Dutch Health Week. Meer informatie vind je hier. Gratis registreren is mogelijk vanaf 30 maart.
 

Nieuwe website Conclusion?
KWD presenteert zich binnen het ecosysteem


KWD heeft haar eigen vernieuwde pagina op de nieuwe website van Conclusion.nl. Ook binnen het ecosysteem van Conclusion is KWD dé expert in project-, programma- en agilemanagement. Conclusion is voortdurend in beweging en maakt combinaties van bedrijven op basis van expertises en innovaties voor de beste fit op de behoefte van de klant. Bij KWD noemen we dat Resultaatmanagement. Benieuwd naar onze pagina?

Lees hier verder » 
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2021 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp