Copy
KWD Bulletin 68  - september 2019   Bekijk dit bulletin in je browser
De beste stuurlui
Intro Welkom bij het nieuwe seizoen van het KWD Bulletin, met dit keer aandacht voor verantwoordelijkheid, vanuit verschillende invalshoeken. Hoe verhouden opdrachtgevers en opdrachtnemers zich in projecten: wie is feitelijk verantwoordelijk en wie neemt de verantwoordelijkheid? En wie stuurt nu wie aan? Hoe dit uitpakt in een agile omgeving, komt aan bod tijdens onze KWD Projectmanagement Vakdag 2019. Ook kijken we naar een oud, vertrouwd hulpmiddel: de RASCI-matrix en wijzen we je op een interessant artikel uit ons Vakblad Projectmanagement.

We wensen je weer veel leesplezier!  
Agile Next Level
13e KWD Projectmanagement VakdagDe KWD Projectmanagement Vakdag is een gratis evenement voor relaties en klanten van KWD. Dit jaar vindt het plaats op dinsdag 12 november, van 13:00 tot 20:00 uur in DeFabrique in Utrecht. Met een keynote van Rini van Solingen en diverse KWD sprekers.

Vraagstukken waar we aandacht aan besteden:
  • Hoe werkt Portfoliomanagement in een agile wereld?
  • Hoe pak je een groot, complex programma aan met meerdere agile teams?
  • Welke rollen en competenties zijn nodig bij agile?
  • Welke tools werken in welke situatie?
Kortom, hoe breng je agile naar het Next Level?

Nieuwsgierig naar meer? Stuur een mailtje naar pmvakdag@kwdrm.nl o.v.v. je naam, functie en organisatie of neem contact op met jouw KWD relatie.
RASCI-matrix
Oud maar beproefd hulpmiddel


Onduidelijkheid over wie nu eigenlijk waarvoor verantwoordelijk is binnen een groot programma, leidt al snel tot discussie en vertraging. Hoe een oud, vertrouwd hulpmiddel als de RASCI-matrix daarbij kan helpen, lees je hier
Verificatie en validatie
Testen van GWW projecten


Dat testen van Grond-, Weg- en Waterbouw belangrijk is, spreekt voor zich. We willen immers allemaal veilig gebruik maken van wegen, bruggen, tunnels en sluizen. Hoe dit integraal verweven is met deze projecten, wordt in dit artikel door KWD’er Wim Schuurmans duidelijk gemaakt.

Lees hier verder.
KWD Column - John Hermarij
Vergeet de opdrachtgever
Hoe belangrijk is die opdrachtgever nou helemaal? Er zijn nogal wat onderzoeken die aantonen dat het aan de opdrachtgever ligt, als een project mislukt. Maar is dat echt zo? John prikkelt je graag met deze column.
Uit het Vakblad: sturen op resultaat
Een combinatie van harde en zachte factoren
Sturen op resultaten gebeurt vaak impliciet en op basis van jarenlange ervaring, mensenkennis, gezond boerenverstand en aanvoelen welk gedrag en houding in welke situatie dient te worden aangenomen. Maar weet men daarom zeker dat de gekozen wijze van sturing op resultaten de juiste is? En weet men zeker dat er sprake is van het juiste gedrag en of het juiste instrumentarium is toegepast?
Lees hier verder
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!Ik ben Rob Develing, 36 jaar, ik werk als resultaatmanager bij KWD en ben op zoek naar collega’s. Ik realiseer projecten vanuit mijn persoonlijke drive en motivatie. Met mijn team waarde toevoegen voor klanten; daar haal ik voldoening uit.
 
Ik ben bij KWD gaan werken omdat ik veel waarde hecht aan mijn persoonlijke groei en het ontwikkelen van mijn vakmanschap. Ik kan, wil en durf, vandaar KWD. Lees mijn persoonlijke verhaal op werkenbijkwd.nl
 
Wil jij mijn collega worden, beschik jij over een HBO werk- en denkniveau en heb je minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring? Neem dan contact met mij op!
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
KWD Projectmanagement app: nu ook Projectstrategie testIn aansluiting op ons boekje Projectstrategie – Roadmap naar succes hebben we de KWD PM-app uitgebreid met een nieuwe test: Projectstrategie.
 
Met deze test kijk je vanuit drie invalshoeken naar jouw project en projectstrategie. In projecten zou er meer aandacht moeten zijn voor strategisch denken en handelen. De nieuwe test helpt je bij het ontwikkelen en toetsen van een projectstrategie voor jouw project.
 
Klik hier voor meer informatie. 
 
Of download de KWD PM-app en doe direct de test.
 

Leergang PM Baas©: uniek in projectmanagementland!Wil jij, als leidinggevende van projectmanagement professionals, het succes van projecten in jouw organisatie verbeteren? De KWD leergang PM Baas, helpt je hieraan richting te geven. Samen met leidinggevenden uit andere bedrijven ga je een ontwikkeltraject doorlopen in zeven middag/avond sessies. 
 
Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: De projectmanagersbaas, wie is dat? Projectmanagement professionaliseren in de praktijk? Invulling van de rol van de PM Baas en het afdelingsplan. Goede projectmanagers: selecteren, begeleiden en ontwikkelen. Sturen op opdrachtgever, stuurgroep en projectsucces. En, uiteraard, de besturing van Agile projecten: wat betekent dat?
 
Interesse of direct inschrijven? Hier vind je meer informatie.
 

Nieuwe collega's bij KWD

De afgelopen maanden hebben we enkele nieuwe collega’s mogen begroeten en een oude bekend is terug bij KWD. Nieuw zijn Roland de Munk, Barry Peters en Peter Hartog. Fred Bons heeft zich vol enthousiasme weer bij ons aangesloten en verwelkomen we dan ook graag terug.
 
Roland gaat graag de uitdaging aan om in een goede sfeer zijn team naar resultaat te brengen. Hij ziet er uitdaging in om de dynamiek van de verschillende belanghebbenden op elkaar af te stemmen en gaat de confrontatie daarbij niet uit de weg.
 
Barry heeft een brede, internationale ervaring als project- en programmamanager waarbij hij de meest uiteenlopende trajecten succesvol heeft afgerond. Dat projectmanagement zijn passie is, blijkt wel uit het feit dat hij het ook toepast bij de organisatie van een jaarlijks terugkerend internationaal volleybaltoernooi.
 
Peter heeft een brede management achtergrond bij grote ICT dienstverleners. Hij heeft voor KWD gekozen omdat de cultuur hem bijzonder aanspreekt en hij weer 100% bezig wil zijn met het leukste werk ter wereld: het managen van complexe projecten in een hectische klantomgeving.
 
Wij wensen Roland, Barry, Peter en Fred (opnieuw) veel plezier en succes in hun opdrachten en bij KWD.


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2019 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp