Copy
KWD Bulletin 74  - maart 2020   Bekijk dit bulletin in je browser
Empty office syndrome
Intro Vorige maand was de titel van het bulletin ‘Hulp aan anderen’. Alsof we een vooruitziende blik hadden: solidariteit en elkaar helpen, was nog nooit zo belangrijk. Dit keer kijken we vooral naar wat ons allemaal bezighoudt in ons dagelijkse werk dat gewoon doorgaat, nu veelal vanuit huis. Met tips om samen te werken, een speciale aflevering van het dagboek van Karel de projectmanager en een nuchtere column van John Hermarij.
 
We wensen je weer veel leesplezier. Heb jij tips of ervaringen die jij met ons en onze vakgenoten wilt delen, laat het ons weten. We geven hier dan zeker opvolging aan, in het bulletin en op onze LinkedIn pagina.
Het zijn bijzondere tijden
Van de directie
 


Het zijn bijzondere tijden. Tijden waarin de digitalisering het mogelijk maakt om in contact te blijven met elkaar. En ook om, ondanks de steeds meer toenemende isolatie, “gewoon” te kunnen blijven werken. Het gedwongen thuis en digitaal (samen)werken, leidt tot het zoeken naar nieuwe vormen en het versneld adopteren van mogelijkheden die er al lang waren. 

Misschien kijken we over een jaar terug op deze periode en constateren dan dat het digitale werken en digitaal socialiseren toen pas echt zijn begonnen. In dit bulletin geven we vanuit de invalshoek van ons vak, project- en agile-management, aandacht aan het digitale werken. Met praktische tips, voorbeelden en ervaringen. Kun je onze hulp hierbij gebruiken, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Arjan Jonker en Gerard Meijer, directie KWD Resultaatmanagement
Agile thuiswerken
Uit het dagboek van Karel, IT projectmanager
In deze speciale aflevering van Karel's dagboek, kijkt hij terug op een week thuiswerken. Wat komt er bij kijken, welke obstakels heeft hij te nemen en vooral: hoe blijft hij in control? Welke tools gebruikt hij en hoe is thuiswerken te combineren met een agile aanpak? 

Lees hier verder » 
Effectief digitaal vergaderen
Zo doe je dat!
Iedereen vergadert wel eens op afstand, maar wat zijn nou de do’s en don’ts daarbij? Lees de onderstaande tips om jouw vergadering zo effectief mogelijk voor te bereiden en te laten verlopen. 

Lees hier verder » 
KWD Column - John Hermarij
Een nuchtere blog
Ik had mijn blog al helemaal geschreven en stond op het punt om deze naar de redactie te sturen. Toen kwam de mededeling van het kabinet en op de daaropvolgende maandagavond de toespraak van onze premier; ineens was alles wat ik geschreven had niet meer relevant.  

Lees hier verder » 
Vakblad Projectmanagement en agilemanagement
Zeker nu je tijd hebt om te lezen!Als je interesse hebt en de onlangs verschenen 9e editie niet hebt ontvangen, laat dan je gegevens achter. Je ontvangt dan editie 10 gewoon gratis bij jou thuis, als je tot de doelgroep behoort. Vraag het nu hier aan.
 
Bekijk de teaser voor een sneakpeak of lees hier de review van Henny Portman.
KWD Buiten Bedrijf
In memoriam - Gert-jan van RieOp 6 maart 2020 is onze zeer gewaardeerde collega en vriend Gert-Jan van Rie tijdens een expeditie in de Oostenrijkse deelstaat Tirol overleden. Met diep respect kijken we in Buiten Bedrijf dit keer terug op Gert-Jan zijn grote passie: bergbeklimmen. Lees hier het verslag van Gert-Jan’s Elbrus expeditie in 2019.
Werken bij KWD
Wij zoeken resultaatmanagers!Ik ben Rob Develing, 37 jaar, ik werk als resultaatmanager bij KWD en ben op zoek naar collega’s. Ik realiseer projecten vanuit mijn persoonlijke drive en motivatie. Met mijn team waarde toevoegen voor klanten; daar haal ik voldoening uit. Ik ben bij KWD gaan werken omdat ik veel waarde hecht aan mijn persoonlijke groei en het ontwikkelen van mijn vakmanschap. Ik kan, wil en durf, vandaar KWD. Lees mijn persoonlijke verhaal op werkenbijkwd.nl
 
Wil jij mijn collega worden? Beschik jij over een HBO werk- en denkniveau en heb je minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring, als project-, programma- of agilemanager? Neem dan contact met mij op!
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 

Video conference tools
Wat gebruiken onze projectmanagers


Om ons werk door te kunnen laten gaan, zijn contacten keihard noodzakelijk. Zo gaat bijvoorbeeld ook de KWD leergang PM Baas gewoon door maar dan via video conference. Een korte poll onder onze eigen mensen levert het volgende beeld op.

Beurs Zorg & ICT uitgesteld
naar 16, 17 en 18 juni 2020 
Gezien de recente ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus in Nederland en de aanvullende maatregelen van het kabinet, heeft Jaarbeurs de vakbeurs Zorg & ICT verplaatst naar 27, 28 en 29 oktober 2020. We hopen je dan alsnog te kunnen verwelkomen in onze stand. Voor meer informatie over Zorg & ICT, klik hier.
 

Boeken nieuws - leestip
Scaling agile in organisatiesIn deze tweede, geheel herziene druk van Scaling agile in organisaties heeft Henny Portman het aantal frameworks dat de revue passeert, uitgebreid naar maar liefst 70. Hierbij neemt hij organisaties mee in wat het betekent als zij doorgroeien van een enkel permanent agile team naar vele agile teams. Lees hier verder als je meer wilt weten over het boek of neem contact op met KWD als je zelf worstelt met hoe je dit kunt aanpakken.
 

Nieuwe collega bij KWD

Per 2 maart is Abigail Sosa Javier gestart bij KWD. Zij heeft in de afgelopen jaren gewerkt als projectmanager, adviseur van verschillende samenwerkingsverbanden en innovatieve trajecten. Dit binnen overheden, het bedrijfsleven en kennisinstellingen op (inter)nationaal niveau en heeft de ‘agile way of working’ geïntroduceerd binnen verschillende organisaties. Bij KWD wil zij zich verder ontwikkelen in innovatieve projectmethodieken.
 
Wij wensen Abigail veel (werk)plezier bij KWD!
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2020 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp