Copy
KWD Bulletin 51  - november 2017   Bekijk dit bulletin in je browser
Succesvolle KWD Vakdag 
Intro November was een mooie maand voor KWD. De KWD Projectmanagement Vakdag trok meer dan 300 bezoekers, een nieuw boekje uit de KWD-reeks is gelanceerd en de 2e uitgave van het KWD-Vakblad is gepresenteerd.
 
2017 is alweer bijna voorbij, het jaar is snel voorbij gegaan. De laatste maand van het jaar met de feestdagen staat alweer voor de deur. Voor die dagen en de kerstvakantie hebben wij een aantal leuke leestips:
  • Dit bulletin natuurlijk
  • Het nieuwste boekje uit de KWD-reeks
  • De nieuwe uitgave van het Projectmanagement Vakblad
We wensen je veel leesplezier toe!
Nieuw boekje in de KWD-reeks 
Nr. 7: ICT-leverancier: van vijand naar vriend 


Wij kunnen natuurlijk vertellen hoe geweldig ons nieuwe boekje uit de KWD-reeks is en dat het een must is om te lezen en dat je daar dan een betere projectmanager van wordt. Maar dat hoeven wij niet eens zelf te doen. Henny Portman verblijde ons ook deze keer weer met een positieve recensie.
  
Vraag hier het nieuwe boekje aan.

Lees hier Henny zijn recensie.
De man achter de KWD Vakdag
Interview met de organisator 


Patrick van Delft is senior project- en programmamanager bij KWD. Naast zijn ‘dagelijkse’ werk als projectmanager, organiseerde Patrick nu al voor de zevende keer op rij de jaarlijkse KWD Projectmanagement Vakdag.
 
Op de KWD Projectmanagement Vakdag 2017 waren meer dan 300 vakgenoten aanwezig van in totaal zo’n 120 verschillende organisaties. De bezoekers gaven de Vakdag ook dit jaar weer een mooi cijfer: een 8.
 
Lees hier meer over hoe Patrick dit doet.
Impressie van de Vakdag
ICT-leverancier: van vijand naar vriend


We kijken ook dit jaar weer terug op een zeer geslaagde KWD Projectmanagement Vakdag, voor en door projectmanagers en projectprofessionals. Onze Vakdag was op 14 november in De Fabrique in Utrecht.
 
Vanuit ons vak projectmanagement krijgen we steeds vaker te maken met in- en externe leveranciers. Maar hoe stuur je dat goed aan? Hoe voorkom je gedoe en vertraging? Hoe werk je het beste samen? Hoe voorkom je wij/zij denken? Dit soort vragen stonden centraal.
 
Een impressie van wat onze bezoekers hebben ervaren, gehoord en geleerd… en wat jij mogelijk hebt gemist, lees je hier.
Software delivery op orde
Klaar terwijl u wacht


De bestaande treinmaterieel bijsturingsapplicatie vervangen door een nieuwe, was de opdracht die onze collega Erik van Daalen kreeg van de NS. Hierbij moest de bestaande functionaliteit opnieuw gebouwd worden in moderne technologieën.
 
De inspanningen van Erik hebben een groep gemotiveerde developer-teams opgeleverd, die in staat zijn om op elk moment van de dag een software release op te leveren. 
 
Wil je meer weten hoe hij dat heeft gedaan? Lees verder.
KWD-Column - John Hermarij
Boodschap voor Agilisten


Dit is een boodschap voor mensen die ‘vol agile’ gaan. Ik heb mij de afgelopen jaren verdiept in jullie vakgebied en geef eerlijk toe dat ik er zeer door gecharmeerd ben. Mijn eigen organisatie ontwikkelt trainingen en werkt in sprints, met een backlog, die we steeds op klantwaarde prioriteren. Ik denk dat we daardoor vier keer sneller trainingen kunnen ontwikkelen, die bovendien beter aansluiten op de behoeften van de deelnemers. Toch noem ik mij geen agilist…
 
Waarom niet? Lees verder.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN NOG STEEDS COLLEGA'S!!!


We zijn voortdurend op zoek naar professionals die zich herkennen in onze missie en een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Misschien heb je de afgelopen weken onze wervingsspots gehoord van onze collega Emil van der Wal?

Heeft deze je interesse gewekt? Check dan onze website: werkenbijkwd.nl 
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Leergang PM-Baas
De succesvolle, unieke KWD-leergang PM Baas is bedoeld voor managers die leiding geven aan afdelingen met (o.a.) projectmanagers. De leergang bestaat uit 7 modules verspreid over een periode van ongeveer zeven maanden. In elke module komen zowel theorie als praktijk aan de orde en hierbij is ruime gelegenheid om kennis te delen en ervaringen met collega’s uit andere organisaties uit te wisselen. De volgende leergang start in januari 2018. Meer informatie of aanmelden? Lees hier verder.


 
PMI-ACP gecertificeerd
De afgelopen maand zijn onze collega’s Luuk Ketel en Gert-Jan van Rie geslaagd voor het PMI-ACP examen. Ter voorbereiding hebben zij onze opleiding Agile Resultaatmanagement gevolgd. Wil jij die ook volgen? Lees hier meer.


 
Oproep: Kennis Willen Delen in het Vakblad
Wil je je projectmanagement kennis delen: Artikelen of ideeën zijn zeer welkom en kun je doorgeven aan vakblad@kwdrm.nl De redactieraad neemt dan contact met je op.
 
Nieuwe collega’s
Deze maand niet echt een nieuwe collega die je komt helpen als project- of programmamanager. Onlangs heeft Fred Heemstra besloten van zijn pensioen te gaan genieten en daarmee KWD te verlaten. Peter Storm zal zijn rol overnemen en ons ondersteunen met:
- KWD onderzoeken
- een plek in de redactieraad van het vakblad projectmanagement
- het schrijven van de boekjes van de KWD-reeks
 
Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2017 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp