Copy
KWD Bulletin 58  - september 2018   Bekijk dit bulletin in je browser
Op weg naar de toekomst
Intro De vakantieperiode ligt achter ons en velen zullen hebben teruggekeken op het afgelopen jaar. Nu we weer volop aan de bak zijn, kijken we ook weer vooruit. Naar de projecten die we nog moeten afronden, gaan starten na de zomer of juist gaan budgetteren voor volgend jaar. Het wordt ongetwijfeld weer een drukke periode waarin we stilstaan bij hoe we projecten doen: ‘ouderwets’ waterval, ‘top of the bill’ agile of hybride. Het belangrijkste is dat de aanpak past bij jouw organisatie en projectdoelstelling. In dit bulletin helpen we je graag op weg om te reflecteren én om tot een goede aanpak en het beste resultaat te komen.

We wensen je veel leesplezier!
Dagboek van een agile transiteur
Mijn eerste agile project
Uit het dagboek van Karel, IT Projectmanager
 
Karel is projectleider voor een project dat cruciaal is voor de positie van zijn organisatie in een dynamische markt. Het is zijn eerste project dat hij agile moet gaan managen. Daar kan hij dus goed hulp bij gebruiken en daarom gaat hij in gesprek met Charmaine, agile transiteur.
 
Dit is deel 3 uit de serie agile dagboeken van Karel, IT projectmanager en Charmaine, agile transformateur. Wil je de hele serie lezen, start dan hier.
 
Lees hier hoe Karel leert over wat agile voor hem als projectmanager betekent.
 
De komende bulletins beantwoorden we jullie vragen aan de hand van gesprekken die Charmaine en Karel voeren met elkaar en hun collega's. Vragen die jij als lezer hebt, dienen als input voor de gesprekken. Dus, heb je een vraag aan Charmaine of Karel, mail die dan naar redactie@kwdrm.nl
Impact en resultaat via de Blues en Swing
Meer rendement uit projectworkshopsOnlangs heeft KWD een nieuwe aanpak uitgewerkt om meer rendement te halen uit de workshops die je veel in projecten meemaakt. Denk hierbij aan een projectstartup, ontwerp van de projectstrategie of de risicomanagement aanpak. Wij doen dat door de wereld van projectmanagement te koppelen aan die van muziek. Uit onze praktijk blijkt dat creatieve benaderingen een belangrijke bijdrage leveren aan de effectiviteit en output van dergelijke bijeenkomsten. Waardoor projecten uiteindelijk betere resultaten leveren.

Lees hier verder.
Uit het vakblad:
De veranderende rol van projectmanager in een agile organisatie


Omgaan met verandering is anno 2018 cruciaal in dynamische en onzekere omgevingen, zoals die van de ICT-sector. Niet goed beheerde ICT-systemen kunnen een bedreiging vormen voor de continuïteit van een organisatie. Opvallend is dat desondanks ICT-projecten vaak slecht presteren en dat de faalpercentages hoog zijn. Een flexibele aanpak, zoals een agile ontwikkelingsaanpak, wordt genoemd als een oplossing.
Lees hier verder.
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
PMI-ACP certificering
Hoe wordt je een gecertificeerd agile projectmanager?
“Wat voegt zo’n agile certificering nou toe?” vroeg KWD’er Gert-Jan Bes zich af toen hij voor het eerst met Project Management Institute’s Agile Certified Practitioner’s in aanraking kwam. Veel meer dan hij in eerste instantie dacht, is hem inmiddels gebleken nu hij zich gecertificeerd PMI-ACP’er mag noemen. Wat er bij komt kijken en wat de toegevoegde waarde is, lees je in zijn terugblik op zijn certificeringstraject. Lees hier zijn verhaal.
KWD Column - John Hermarij
Het eindejaarsgesprek is dood, leven het eindejaarsgesprekOrganisaties gooien, met gevoel voor daadkracht, steeds vaker het roer om zonder te weten waar we nu echt naar toe gaan. Dit veroorzaakt vaak meer disruptie dan welke technologische innovatie ook. Wij zijn het zelf die onze profetieën in vervulling doen gaan. Is het afschaffen van het jaarlijkse beoordelingsgesprek nou echt een goede zaak?

Lees hier verder
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!De zomer is nu echt voorbij en je hebt je mogelijk bezonnen op jouw toekomst. Wil je weten of jij en KWD een goede match zijn? Of wil je eerst meer weten? Bekijk dan onze video waarin KWD’ers delen wat werken bij KWD betekent en waarom zij bij KWD werken.
 

KWD groeit! We werken dan ook aan heel veel mooie opdrachten. Wil jij met ons meegroeien en jouw kennis delen met vakgenoten? Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
 
Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must, maar ben jij een projectmanagement of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.
 
Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Leergang PM Baas: een unieke leergang in projectmanagementland!Ben jij als leidinggevende van projectmanagement professionals op zoek om het succes van projecten in jouw organisatie te verbeteren? Dan kan de unieke KWD leergang voor managers van projectmanagers je helpen hieraan richting te geven. Samen met leidinggevenden uit andere bedrijven ga je een ontwikkeltraject doorlopen in zeven middag/avond sessies. 

Je wordt door KWD trainers uitgedaagd om concreet met het verbeteren van het projectsucces in jouw organisatie aan de slag te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn: taakstelling van jouw unit/afdeling, werving en selectie van projectmanagers, PM-development, opdrachtgevers, stuurgroepen, projectsucces sturen, competenties verbeteren en natuurlijk: Agile.

De volgende leergang start in januari 2019. Meer informatie of je direct inschrijven? Klik hier.
 
Aanpassen van de organisatie rondom agile software ontwikkeling Roeland Rustema heeft zijn masterstudie aan de TU Delft afgerond met een 8 als eindcijfer. Zijn onderzoek richtte zich op het agile managen van projecten en hoe dit zich verhoudt met de organisatiecontext. Veel organisaties kiezen voor een agile aanpak voor het ontwikkelen van software producten. In de praktijk blijkt vaak dat er frictie kan ontstaan als agile wordt geïntroduceerd in een niet-agile organisatie. In het Vakblad Projectmanagement zal Roeland de uitkomst van zijn afstudeeronderzoek met ons delen. Wil je dit artikel niet missen, abonneer je dan op het Vakblad

Meer weten over Agile? Bestel dan ons boekje ‘Agile: Geschikt/Ongeschikt
 
KWD Projectmanagement Vakdag 2018
Agile: Back to the Future of Project Management
Op dinsdag 13 november 2018 vindt de 12e editie van de KWD Projectmanagement Vakdag plaats. Ben jij nieuwsgierig naar de toekomst van projectmanagement en wil je weten hoe agile in deze toekomst past? Of ben je geïnteresseerd in hoe je een agile transitie aanvliegt of een goede projectstrategie maakt? Meld je dan aan voor de KWD Projectmanagement Vakdag 2018 op dinsdag 13 november 2018 van 13:00 tot 20:00 in DeFabrique in Utrecht.


Klik hier voor onze videotrailer en lees hoe je je kunt aanmelden voor deze vakdag.
 
Kennis Willen Delen

Woensdagavond 3 oktober verzorgt Fred Bons een presentatie over Best Value Projectmanagement op ons kantoor in Nieuwegein. De organisatie is in handen van de BPUG. Wil je je alvast voorbereiden? Bestel dan hier ons boekje over dit onderwerp ‘ICT Leverancier: van vijand naar vriend’.
 
Op woensdag 31 oktober vindt op kantoor bij KWD in Nieuwegein een bijeenkomst van de Management of Change Community plaats. Onderwerp is dit keer ‘Omgaan met weerstand bij veranderingen’ met als spreker Marjolijn de Graaf.
 
KWD sponsort en faciliteert deze bijeenkomsten en daarmee zijn zij voor relaties van KWD gratis toegankelijk. Vraag hiernaar bij jouw KWD-relatie of neem contact met ons op.
 
KWD Workshops
KWD ontwikkelt met enige regelmaat workshops die dieper ingaan op diverse onderwerpen uit het projectmanagement vak. Deze workshops sluiten aan op hedendaagse trends en de diverse KWD boekjes. Ben je geïnteresseerd in onze (andere) workshops? Je vindt ze overzichtelijk bij elkaar op deze pagina.
 
KWD Vakblad ProjectmanagementEerdere uitgaven van het KWD Vakblad Projectmanagement zijn nu ook online te raadplegen. Ben je geïnteresseerd in artikelen die eerder verschenen zijn, dan kun je deze hier inzien en opvragen. Het nabestellen van losse nummers is niet altijd mogelijk, maar je kunt het proberen via ons contactformulier. Een los artikel nabestellen is wel altijd mogelijk. Dit kan rechtstreeks vanuit de preview online.
Wil je dat het Vakblad voortaan ook bij jou op de deurmat valt? Vraag hem dan aan door hier te klikken. Een abonnement is gratis voor de doelgroep, je krijgt dan drie keer per jaar het Vakblad thuisgestuurd.
 
Nieuwe collega's

Per 1 juni is Philip van Tienen weer terug van weggeweest. Philip heeft een passie voor het implementeren van ERP, WMS of andersoortige standaardsoftware in een complexe omgeving. Hij heeft ervaring in branches variërend van telecom tot handels- en productiebedrijven. Philip houdt van lange strandwandelingen met zijn gezin, komt graag in Spanje en speelt regelmatig golf met vrienden: een sport waarin techniek, tactiek en samenwerking essentieel zijn, net als in projectmanagement.
 
Ronald Luijer is een no-nonsense projectmanager die gaat voor het resultaat en per 1 augustus is gestart bij KWD. Hij is positief maar kritisch en altijd open minded en haalt het maximale uit teams. Ronald is een actief windsurfer, wandelt graag met zijn honden en doet regelmatig mee aan hardloopwedstrijden. Zijn motor gebruikt hij dagelijks voor woon-werk verkeer en zijn trompet wekelijks bij de repetitie van de bigband waarin hij speelt.
 
Sabine Coumans is per 1 augustus gestart en is de jongste aanwinst van KWD. Hiervoor heeft zij vijf jaar als projectmanager aan leverancierszijde gewerkt in verschillende branches. Ze is gedreven, betrokken en eigenwijs. Bij KWD trekt haar vooral de professionele kijk op projectmanagement en de ruimte voor groei. In haar vrije tijd houdt ze van koken, sporten en gezelligheid met familie en vrienden. Ook houdt ze van reizen, talen en cultuur.
 
Wij wensen hen veel succes en plezier bij KWD toe!  
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2018 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp