Copy
KWD Bulletin 64  - maart 2019   Bekijk dit bulletin in je browser
Een nieuwe lente
Intro De natuur ontwaakt en veel van onze vakgenoten kijken kritisch terug op het eerste kwartaal. Doen we wel de goede dingen in onze organisatie, zijn we met de juiste projecten bezig en wat betekent dat voor mij persoonlijk? Vragen die iedereen zich regelmatig zou moeten stellen, vanwege zelfreflectie en om je eigen positie en ontwikkeling weer eens kritisch te bekijken. Agile is hierin niet meer weg te denken maar niet iedereen is daar even blij mee. Dit bulletin staat dan ook in het teken van reflectie en ontwikkeling. We wensen je veel leesplezier!
PM Essentials Game
Nu ook in het Engels beschikbaar
De KWD Projectmanagement Essentials Game is bedoeld voor personen die interesse hebben in projectmanagement, maar nog weinig ervaring hebben in de rol van projectleider of -manager. Ze zijn benieuwd naar die rol of willen daar verder in groeien. In deze Serious Game doorleven ze op speelse wijze een aantal essentiële zaken in projectmanagement.
 
De deelnemers werken in een aantal spelrondes samen (en ook tegen elkaar) aan een uitdagend, levensecht project in de zakelijke sector. Slagen ze erin een nieuwe dienstverlening in de markt te zetten? Hoe houden ze de wispelturige opdrachtgever aan boord? En houden ze focus op het resultaat, ook als de plannen gaan schuiven?
 
Op verzoek van onze Engelstalige klanten, is deze succesvolle game nu ook in het Engels beschikbaar. Wil je meer weten over deze game, lees dan hier verder.
Dagboek van een agile transiteur
Er wordt een leverancier betrokken
Uit het dagboek van Karel, IT projectmanager
 
Dit keer wordt Karel geconfronteerd met een capaciteitstekort. Met Charmaine gaat hij in gesprek over hoe hij dat het beste kan aanpakken in zijn Agile project en leert hij dat hier verschillende mogelijkheden voor zijn. Wat is in zijn geval de beste keuze?
 
Dit is deel 6 uit de serie agile dagboeken van Karel, IT projectmanager en Charmaine, agile transformateur. Wil je de hele serie lezen, start dan hier.
 
Lees hier hoe Karel tot de keuze komt voor inhuur in een agile omgeving.  
 
De komende bulletins beantwoorden we jullie vragen aan de hand van gesprekken die Charmaine en Karel voeren met elkaar en hun collega's. Vragen die jij als lezer hebt, dienen als input voor de gesprekken. Dus, heb je een vraag aan Charmaine of Karel, mail die dan naar redactie@kwdrm.nl
Zorg & ICT 2019
Terugblik
Van 12 t/m 14 maart vond in de jaarbeurs weer de beurs Zorg & ICT plaats. Het belang van ICT in de zorg neemt nog steeds toe en draagt eraan bij dat zorgverleners zich kunnen richten op hun passie: het verlenen van zorg! Dit vraagt dan wel om succesvolle projecten en daar is KWD dé specialist in. Behalve met een stand, hebben wij ook twee sessies verzorgd waar volop belangstelling voor was.
 
KWD’er Kaj Wijmans nam zijn publiek mee in wat het betekent om te sturen op projectsucces en Louis Baartmans sprak over Best Value Procurement bij de aanbesteding van een generiek Laboratorium Informatie Systeem binnen het MUMC+.
 
Over beide onderwerpen is ook een boekje in de KWD-Reeks beschikbaar: Ik wil resultaat! en ICT-leverancier: van vijand naar vriend. Beide boekjes zijn uiteraard ook interessant als je niet in de Zorg werkzaam bent. En de volledige KWD-Reeks vind je hier.
KWD-Column - door John Hermarij
45-plussers, staakt uw gemor!
Regelmatig spreek ik over wat het betekent om vanuit een Agile mindset te werken.
Er is iets dat mij tijdens de discussies die na afloop van zo’n lezing plaatsvinden opvalt. De groepen die morren, hebben een ding gemeen: de gemiddelde leeftijd is boven de vijfenveertig! Ik realiseer mij dat ik ook tot die groep behoor.
 
Lees hier verder.
Uit het Vakblad: ontwikkelen projectteam
Hoe is een succesvol projectteam te ontwikkelen?‘Nobody is perfect but a team can be’, aldus R. Meredith Belbin. Projectmanagers kennen de kracht van het perfecte team en spelen een belangrijke rol in de groei van een projectteam. Er zijn aardig wat modellen die vertellen waaraan kan worden gedacht om een team te helpen groeien. Dat is theorie. Maar wat doen projectmanagers in de praktijk?
 
Dat was de leidende vraag in een KWD-onderzoek onder veertig projectmanagers van KWD. Wanneer functioneert een projectteam goed? Welke teammodellen gebruiken projectmanagers? Welke acties zijn te nemen om een projectteam als geheel te laten groeien? Welke acties kunnen individuele projectteamleden laten groeien? Wat hebben ervaren projectmanagers in de praktijk geleerd over succesvolle teams? Dit artikel geeft een eerste antwoord op deze vragen.
 
Lees hier verder.
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!De lente is nu echt van start gegaan. Een mooi moment om te kijken of jij nog wel op de goede plaats zit. Wil je verder en wil je werken bij dé specialist op het gebied van projecten en agile ontwikkeling? Ga dan nu met ons in gesprek. Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
 
Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must maar ben jij een project- of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Wil je weten of jij en KWD een goede match zijn? Of wil je eerst meer weten? Bekijk dan onze video waarin KWD’ers delen wat werken bij KWD betekent en waarom zij bij KWD werken.
 

Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
De essentie van projectstrategisch (om)denken
Hoeveel projecten worden er vooraf écht strategisch goed doordacht door de projectmanager, samen met de opdrachtgever? En wat betekent dat eigenlijk, projectstrategisch denken? Tijdens de IPMA Projectmanagement Parade, op 16 april  2019, zal KWD’er Mathijs Rauwenhoff hier tijdens een Experts Sessie op ingaan (12.15 – 12.55 Parallelsessies ronde 2).
 
Vooraf al meer over het onderwerp lezen? Dan is het boekje Projectstrategie: Roadmap naar projectsucces uit de KWD-Reeks een aanrader. Heb je het boekje al gelezen en wil je het projectstrategie canvas zelf gaan gebruiken, vraag het dan hier aan.
 
Best Value Projectmanagement
Tijdens Zorg & ICT 2019 verzorgde KWD een sessie over Best Value Procurement bij de aanbesteding van een generiek Laboratorium Informatie Systeem binnen het MUMC+. Daarbij werd de weg naar de aanbesteding geschetst en wat het betekent voor een organisatie om de traditionele denkwijze daarbij los te laten: hoe sla je gezamenlijk de weg in naar het pad van Waardegericht Aanbesteden? Ed Maassen, staffunctionaris bij de eenheid Beeldvorming & Laboratoria bij MUMC+, zou deze presentatie verzorgen maar moest helaas afzeggen wegens ziekte. KWD’er Louis Baartmans nam zijn sessie daarom over.
 
KWD gaat nogmaals deze sessie, op kantoor in Nieuwegein, verzorgen mét Ed. Een sessie die ook voor geïnteresseerden uit andere branches interessant is. Heb je hiervoor belangstelling, neem dan contact met KWD op.
 
Wil je meer weten over het onderwerp Best Value Projectmanagement, lees dan hier verder. 
 
KWD Vakblad Projectmanagement


 
Het KWD Vakblad Projectmanagement is inmiddels een begrip en met meer dan 1500 abonnees het grootste vakblad voor projectprofessionals. De artikelen uit het Vakblad zijn ook online te raadplegen. Ben je geïnteresseerd in artikelen die eerder verschenen zijn, dan kun je deze hier inzien en opvragen. Het nabestellen van losse nummers is niet altijd mogelijk, maar je kunt het proberen via ons contactformulier. Een los artikel nabestellen is wel altijd mogelijk. Dit kan rechtstreeks vanuit de preview online.
 
Wil je dat het Vakblad voortaan ook bij jou op de deurmat valt? Vraag hem dan aan door hier te klikken. Een abonnement is gratis voor de doelgroep, je krijgt dan drie keer per jaar het Vakblad thuisgestuurd.
 


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2019 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp