Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 42
30 DECEMBER '16
PROJECTSUCCES
DILEMMA'S VAN DE PROJECTMANAGER
HET PMO
THE FUTURE IS NOW
CASE ENECO
KWD ACTUEEL
BLIK OP DE TOEKOMST
In deze tijd van het jaar is het een goede gewoonte om terug te blikken én vooruit te kijken.
Wat ging er afgelopen jaar goed en wat kan of moet er dit jaar beter? In dit bulletin komt daarom een aantal onderwerpen over projectsucces nog eens aan de orde. Iets verder terugkijken is ook leuk. Hoe dachten we 6 jaar geleden over de toekomst van projectmanagement en wat is daar van terecht gekomen?
We wensen je veel leesplezier toe!
ZOVEEL MENSEN, ZOVEEL MENINGEN
De oordelen over het resultaat van een project lopen vaak ver uiteen.
Het aantal misverstanden is groot en de meningen hierover verschillen nogal eens. Het gaat om veel meer dan alleen tijd en geld. Projectsucces beschrijven aan de hand van verschillende criteria helpt om dit meetbaar te maken. Dit kan worden vastgelegd in een Project Balanced Scorecard waarbij elke relevante stakeholder aangeeft welke factoren hij belangrijk vindt en waar hij op stuurt.
Lees hier verder
OMGAAN MET DILEMMA'S
Bij het managen van projecten en het realiseren van een succesvol projectresultaat
wordt de projectmanager voortdurend geconfronteerd met dilemma’s.Het komt maar zelden voor dat een project zonder moeilijke keuzes afgerond kan worden. Tegen welke dilemma’s je als projectmanager aan kunt lopen en hoe je daarmee om kunt gaan om (toch) succesvol te zijn, vertellen we je graag. 
Lees hier verder
ONDUIDELIJKHEID TROEF
In onze dagelijkse praktijk van project- en programmamanagement zien we hoe organisaties vaak worstelen om projecten te laten slagen.
We constateren dat opdrachtgevers vaak moeite hebben om grip op projecten te houden en geen duidelijk inzicht hebben in de werkelijke status van ‘hun’ projecten. En dat terwijl ze vaak wel een ingericht PMO hebben. Waar gaat het dan toch mis?
Lees het hier
TRENDS IN PROJECTMANAGEMENT
In augustus 2010 publiceerde een drietal KWD’ers een artikel waarin werd ingegaan op trends in projectmanagement en de voorspellingen daarvan.
Vaak aan het einde van het jaar. Daarbij viel het hen op dat achteraf niet of nauwelijks wordt geëvalueerd of die trends ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Dit artikel blijkt nog steeds actueel te zijn hoewel er natuurlijk ook weer nieuwe trends zijn bijgekomen.
Lees het hier
PMO OP ORDE
Als in een groot programma het zicht op de financiën langzaam uit beeld raakt, is het tijd om maatregelen te nemen.
KWD’er David Leeuwenburgh bracht de nodige structuur aan en zorgde hiermee voor orde en duidelijkheid naar de stakeholders, programmamanager en projectmanagers. Hiermee kreeg de stuurgroep de juiste informatie om het project weer te besturen.
Lees meer
KWD-ACTUEEL
Vast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Op 6 december heeft een grote groep collega’s de Best Value training afgerond en het B-certificaat ontvangen. Dé expert binnen KWD op het gebied van Best Value is Fred Bons die ook de cursus organiseerde. 
Onder voorbehoud van de weersomstandigheden gaat na exact negen maanden sluiting de Velsertunnel op maandagmorgen 16 januari 2017 weer open. KWD en met name collega Wim Schuurmans, heeft in dit project een belangrijke rol gespeeld in het contractmanagement.
Op 14 t/m 16 maart zal KWD met een stand aanwezig zijn op de Zorg en ICT beurs en daar ook een inhoudelijke sessie verzorgen. Meer informatie: http://www.zorg-en-ict.nl/
Werken bij…
Bezin jij je aan het eind van het jaar op jouw toekomst? KWD is altijd op zoek naar projectmanagers die het verschil Kunnen, Willen en Durven maken. Wil jij meer weten over werken bij KWD, volg dan deze link: http://www.werkenbijkwd.nl/

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/
CONTACT
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
Onze mensen
KWD Bulletin
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KWD Resultaatmanagement · Edisonbaan 15 · Nieuwegein, Utrecht 3439 MN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp