Copy
KWD Bulletin 63  - februari 2019   Bekijk dit bulletin in je browser
Projectmanagement ook in *** keuken
Intro 22 februari is er weer een nieuwe editie van ons Vakblad Projectmanagement bij je op de deurmat gevallen. Niet? Verderop in dit bulletin vind je hoe de volgende editie wel automatisch op je deurmat valt.
 
In een vorig bulletin hadden we al een kijkje in de agile keuken van de commandotroepen. Deze keer een kijkje in de keuken van projectmanagement in een *** restaurant.
 
Veel leesplezier!


De 6e editie van het Vakblad Projectmanagement is 22 februari verschenen. Wil je het Vakblad ook drie keer per jaar in de brievenbus hebben? Vraag hem nu hier aan.
Dagboek van een agile transiteur
Voorspelbaar agile werken?!
Uit het dagboek van Karel, IT projectmanager

Deze keer worstelt Karel zichtbaar met hoe hij nou moet plannen in een agile omgeving. Je denkt misschien: plannen in een agile omgeving? Jazeker!
 
Dit is deel 6 uit de serie agile dagboeken van Karel, IT projectmanager en Charmaine, agile transformateur. Wil je de hele serie lezen, start dan hier.
 
Lees hier verder. 
Kennis Willen Delen - Onderzoek
Samenwerking opdrachtgever en projectmanager
Projectmanagers streven naar nauwe samenwerking met hun opdrachtgevers om het succes van hun project te optimaliseren. Een goede samenwerking tussen projectmanager en opdrachtgever is niet vanzelfsprekend. Het vraagt om inzet en toewijding van beide kanten. Hoe geven opdrachtgevers vorm aan samenwerking? KWD onderzoekt dit en vraagt opdrachtgevers te helpen met ons onderzoek. Aanmelden kan bij ronald.kappert@kwdrm.nl, of voor meer informatie lees verder.
KWD-Column - door John Hermarij
Hoe we steeds dommer worden
Enkele weken geleden had ik op een dag twee verschillende gesprekken die mij aan het denken zetten. Het eerste gesprek ging over het organiseren van een evenement over Agile Leiderschap en het tweede met de uitgever van een vakblad. De organisator vertelde mij dat mensen de uitleg tegenwoordig kort en bondig willen hebben, zodat zij het zonder al te veel moeite kunnen begrijpen. Een vorm van fast-knowledge, vergelijkbaar met de hamburger die je naar binnen werkt bij McDonald’s. De uitgever stelde mij de retorische vraag: ‘Dus u bent nog iemand die graag een boek leest met veel tekst en zorgvuldig uitgewerkte argumenten.’ Wil je weten hoe John zich voelde?
 
Lees verder.
Uit het Vakblad: chef-kok ook projectmanager
Chef-kok van De Leest


Elk bord dat wordt geserveerd is te beschouwen als een onderdeel van een groot project, het menu. Passie, passie en passie. Dat zijn de drie belangrijkste eigenschappen die iemand moet hebben om topkok te worden… en te blijven. Jacob Jan Boerma, chef-kok van het drie-sterrenrestaurant De Leest in Vaassen, is daarvan het levende bewijs.
 
Lees verder.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!


KWD wil ook in 2019 verder groeien. Wil jij werken bij dé specialist op het gebied van projecten en agile ontwikkeling? Ga dan nu met ons in gesprek. Wij zoeken de echte toppers!

Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must maar ben jij een project- of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Wil je weten of jij en KWD een goede match zijn? Of wil je eerst meer weten? Bekijk dan onze video waarin KWD’ers delen wat werken bij KWD betekent en waarom zij bij KWD werken.
 

Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
KWD op Zorg & ICT 2019Ook dit jaar zijn wij weer aanwezig op de Zorg&ICT 2019 in de Jaarbeurs en verzorgen daar twee seminars in Theater 8! De eerste is op 12 maart. Hier gaat Kaj Wijmans in op de manier waarop wij sturen op projectsucces. De tweede is op 13 maart, waarin Ed Maassen van MUMC een inkijk geeft in het transitieproces van traditioneel aanbesteden naar de methodiek van Waardegericht Aanbesteden (Best Value Procurement), voor een generiek Laboratorium Informatie Systeem binnen het MUMC+. Naast veel productgerichte aanbieders van IT, neemt KWD een bijzondere positie in op deze beurs: als leverancier van projectsucces.
 
Kaarten zijn gratis voor de doelgroep en kun je hier aanvragen.
 
BPUG mini-seminar: 20 juni


Het BPUG seminar op 20 juni 2019 bij CGI in Rotterdam draagt de titel ’EmPowered by Innovation’. Hierbij een voorproefje van wat je onder andere kunt verwachten op die dag. Dit keer namelijk een echt praktijkverhaal waarbij innovatie essentieel is voor overleving in een zeer snel veranderende en concurrerende markt. ‘Stilstand is achteruitgang’ is hierbij echt het motto! Schrijf je in en kom ervaren hoe de achtbaanfabrikant Vekoma Rides grip heeft gekregen op de projecten die er worden uitgevoerd en hoe belangrijk inzicht in de verschillende capaciteiten is, om sturing te geven welke projecten worden uitgevoerd.
 
Aanmelden doe je hier.
 
 
 


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2019 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp