Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 45
30 MAART '17 
AGILE WERKEN
3 PM TRENDS IN 2017
DISRUPTIE HIPSTERS
AGILE PM GAME
IPM-TEAMS
KWD ACTUEEL
AANPASSINGSVERMOGEN
Onderdeel van de evolutietheorie van Darwin is dat niet de sterksten overleven, maar de best aangepasten.
Dit geldt ook voor projectmethoden én projectmanagers. Sommigen zijn van mening dat de projectmanager niet meer nodig is als je Agile werkt of een project d.m.v. Best Value aanbesteed. Dit is niet juist: je hebt een projectmanager nodig die zich heeft aangepast en met de nieuwe methoden en technieken kan werken. Dit keer kijken we dan ook vanuit verschillende invalshoeken naar aanpassingsvermogen.
We wensen je veel leesplezier toe!
DE ENIGE WEG EN EEN UTOPIE
De tijd dat je met een stopwatch in de hand een team tot maximale prestaties kon aanzetten ligt ver achter ons.
Projecten van nu zijn innovatief, complex en vragen om samenwerking van experts. Agile werken is de enige weg en tegelijkertijd hebben we te maken met 
randvoorwaarden, die echt agile werken bemoeilijken. Dory Reiling van de Raad voor de Rechtspraak spreekt op de IPMA PM Parade over haar uitdagingen.
Alvast meer weten? Lees het hier.
VERANDEREN MET EQ
KWD’er Emil van der Wal kwam op LinkedIn een interessant artikel tegen van Kamil Mroz over 3 trends in projectmanagement voor 
2017. Kamil schrijft over welke trends hij voorziet in 2017: ‘Verandering: de enige constante’, ‘EQ is bepalend voor projectsucces’ en ‘De kracht van proactief leiderschap’. Hoe dat er in Nederland en onze praktijk uit ziet?
Emil vertelt hier meer over
DISRUPTIE HIPSTERS
Met ingang van dit bulletin schrijft John Hermarij een blog voor het KWD bulletin. Wij vroegen hem zijn gedachten te laten gaan 
over ‘Aanpassingsvermogen’ en dat is prima gelukt. Hoe passen wij ons aan, aan onze omgeving óf passen wij onze omgeving aan ons aan? En wat 
heeft dat te maken met projectmanagement?
Lees het hier
BEPAAL JOUW AGILE ONTWIKKELPUNTEN
KWD Resultaatmanagement heeft een unieke Agile Projectmanagement Game ontwikkeld waarin vragen centraal staan als: 
‘Wat wordt er verwacht van de Agile projectmanager? Ben ik geschikt als Agile projectmanager? Welke competenties moet ik ontwikkelen om goed te functioneren als Agile projectmanager?’. Er is nog ruimte op 11 mei voor open inschrijving. Meer informatie of direct inschrijven?
Lees hier verder of vraag de flyer aan
IPM-TEAMS
KWD’er Wim Schuurmans werkt nu al weer een jaar of zes op grote projecten in de infrastructuur van Grond-, Weg- en Waterbouw,
de zogenaamde GWW-projecten. Opdrachtgevers en hoofdaannemers hebben zeer professionele projectorganisaties die ook mee gaan met de laatste ontwikkelingen op het gebied van projectmanagement. Wim deelt zijn ervaringen de komende 12 bulletins met ons. Lees wat een IPM-team is en wat hiervan de waarde is.
Lees hier verder
KWD-ACTUEEL
Vast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
CVI conferentie
Op 5 en 6 april vindt de CVI conferentie voor het MBO plaats in de Efteling met als thema ‘Droom & Daad verbinden’. Op 6 april verzorgen ROC van Amsterdam en Flevoland, samen met KWD, de workshop ‘Plannen en roosteren - Bewust sturen op resultaat’. Meer informatie: www.cviweb2017.nl of de case op onze site.

Over Ondernemen
In de nieuwe bijlage van Mediaplanet, gedistribueerd door het Financieele Dagblad, praten 5 projectmanagement experts, waaronder KWD’er Arjan Jonker, over ‘De projectificering van de samenleving’. Lees hier het artikel online.

Nieuwe collega’s
Op 1 april start Adri Risseeuw bij KWD. Adri is een project- en programmamanager die resultaat levert vanuit een goede sfeer en samenwerking, met oog voor teams en individuen en een schat aan ervaring in met name de financiële wereld meeneemt.

Werken bij…
KWD’ers blijven zich continu aanpassen en ontwikkelen om zo hun projecten succesvol te kunnen managen. Zo behaalde David Leeuwenburgh onlangs zijn certificering als Scaled Agile Program Consultant en ronde Bas van der Meijden de leergang Verandermanagement succesvol af. 

Ben je geïnteresseerd in een volgende stap bij KWD en wil jij je ook blijven ontwikkelen? Volg dan deze link: http://www.werkenbijkwd.nl/ of bezoek onze stand tijdens de IPMA Projectmanagement Parade 2017.

En werken bij KWD is ook leuke dingen doen, zoals skieën met collega’s in het Zillertal. Want behalve inspanning is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning.

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/

CONTACT
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
Onze mensen
KWD Bulletin
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KWD Resultaatmanagement · Edisonbaan 15 · Nieuwegein, Utrecht 3439 MN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp