Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 25, 28 MRT '15
KWD CASE
COLUMN
AANKONDIGING
INTERVIEW
OPINIE
BEST PRACTICE
PROGRAMMA OF PROJECT?
Je staat voor een lastige opgave met ambitieuze doelstellingen, bestaande uit verschillende activiteiten, veel belanghebbenden, met een grote impact op de organisatie. 
Creëer je een project of volg je een andere aanpak?

In dit bulletin staan we stil bij programmamanagement. Waarin onderscheidt dit zich van een projectaanpak en wanneer kies je voor een programma? We hebben opinies, een interview, een case en best practices om onze ervaringen te delen. Veel leesplezier! 
PROGRAMMA ON TRACK
Voor een grote verzekeraar had KWD Programmamanager Ronald Huizer de leiding over een programma dat de migratie en conversie van 
een levensverzekerings- en pensioenportefeuille realiseerde. In deze casebeschrijving gaan we in op Ronald's rol, welke maatregelen hij nam om het programma op de rit te zetten en welke resultaten zijn bereikt.
Lees meer
WIL DE ECHTE PROGRAMMAMANAGER OPSTAAN?
Programmamanager, wat houdt dat in? Is dat een type projectmanager of heeft het een andere signatuur?
Gerard Meijer en Luuk Ketel constateren in hun column dat de term programmamanager vaak onterecht gebruikt wordt door projectmanagers die zich willen distantiëren van ‘gewone projectmanagers’. Dit heeft grote risico’s voor het welslagen van hun opdracht!
Lees meer
KWD PM APP UITGEBREID!
Eind 2014 lanceerde KWD de Projectmanagement app, de app voor projectsucces. Sindsdien is er doorontwikkeld aan een nieuwe release, onder andere met een nieuw testrapport dat de uitkomsten van de drie testen over projectpolitiek met elkaar combineert en vergelijkt.

Deze wijzigingen zijn direct beschikbaar zonder download.
Lees meer
EN DE WINNAAR IS...
KWD-Programmamanager Peter de Zwart was van 2011 tot 2014 verantwoordelijk voor het programma NLI, dat winnaar werd van de Masters prijs van Post NL.
Samen met Leendert-Jan Plaisier, directeur Operations van PostNL Pakketten, blikt Peter terug op het programma. Wat waren de redenen om voor een programmavorm te kiezen, welke succesfactoren lagen eraan ten grondslag en welke resultaten zijn er geboekt? 
Lees meer
GEEN PROGRAMMA ZONDER STRATEGIE
De uitvoerende programmamanager moet zijn programmastrategie in lijn brengen met zijn of haar opvattingen, overtuigingen
en voorkeuren. Björn Prevaas en Theo van der Tak schreven een interessant artikel in het magazine Projectie over dit onderwerp: hoe ontwikkel je een strategie en en hoe ga je daarbij om met je persoonlijke opvattingen?
Lees meer
VIER HANDVATTEN
Collega KWD-er Ronald Huizer heeft interessante en nuttige lessons learnt opgesteld naar aanleiding van een programma dat hij heeft geleid.
Deze zijn erg praktisch, algemeen toepasbaar en kunnen als handvat dienen bij de uitvoering van je eigen programma.
Lees meer
OVER KWD
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
KWD Informeel
KWD Bulletins
Onze mensen
Opdrachtgevers
Cases
Vacatures
Contact
Klik hier wanneer u deze email nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.