Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 48
30 JUNI '17 
TERUGBLIK BPUG 2017
VAKBLAD PROJECTMANAGEMENT
DE KWD REEKS
KWD COLUMN - JOHN HERMARIJ
KWD PROJECTMANAGEMENT VAKDAG
CASE SODEXO
WERKEN BIJ KWD
KWD ACTUEEL
BEST PRACTICES
Volgens Wikipedia is een Best Practice ‘een techniek, werkmethode of activiteit die zich als effectiever heeft bewezen dan enige andere techniek, methode etc.’ 
De praktijk is echter weerbarstiger: er is niet zo iets als die ene ‘killer methode’ waarmee je altijd succesvol bent. Zo zijn er Agile evangelisten maar ook Prince2 goeroes en beiden zijn overtuigd van hun gelijk. Dit keer staan we stil bij Best Practices vanuit verschillende invalshoeken. En als je zelf jouw Best Practice met ons wilt delen, laat het ons dan weten via het contactformulier.
We wensen je veel leesplezier toe!
Vragen en oplossingen rond het thema ‘Agile’
Op dinsdag 13 juni was het 20e, jaarlijkse seminar van de BPUG in de Jaarbeurs in Utrecht met drie keynote sprekers en 20 parallelsessies.
Gezien de onderwerpen van de presentaties en workshops is ‘Agile’ nog altijd een trending topic. Ook projectpolitiek en samenwerken stonden volop in de aandacht. Genoeg om van te leren dus.

Lees hier de samenvatting of test direct hoe politiek jouw project is met de KWD app.
Lees verder
EEN MUST HAVE VOOR PROJECT PROFESSIONALS
Tijdens de BPUG 2017 is het nieuwe KWD Vakblad Projectmanagement gelanceerd. We hebben inmiddels veel nieuwe aanmeldingen voor een abonnement mogen ontvangen en enthousiaste reacties van projectprofessionals.
Eén van deze reacties delen we graag met je: de review van het vakblad door Henny Portman in zijn blog.
Vraag hier jouw abonnement aan
DE PRAKTIJK ALS BEST PRACTICE
KWD staat ook voor Kennis Willen Delen. Dit doen we o.a. tijdens seminars en symposia. Ook onderzoeken wij samen met bedrijven en universiteiten relevante vraagstukken op het vakgebied projectmanagement.
De combinatie van theorie, onderzoek én onze praktijkervaring, bundelen wij in de KWD Reeks: goed leesbare, praktijkgerichte boekjes. Wil jij op een aangename manier jouw kennis in de vakantieperiode uitbreiden?
Vraag dan één of meer van deze boekjes aan
BEST PRACTICE, HOE BEDENK JE HET?
John heeft het niet zo op best practices en gelooft meer in better practices. Hij leest veel en is altijd op zoek naar wat hij nog niet weet.
Als de best practice al zou bestaan dan was dat niet nodig, overigens is het opvallend dat er steeds nieuwe best practices ontstaan. Kan dat eigenlijk wel als ‘best’ al de overtreffende trap is? Wat kan er dan nog beter zijn dan ‘best’?

John schrijft hierover in zijn column.
Lees verder
KENNIS WILLEN DELEN?
Op 14 november 2017 organiseert KWD Resultaatmanagement voor de 11de keer de KWD Projectmanagementvakdag.
Wij nemen je mee in een aantal best practices voor projectmanagement en je kan sessies bijwonen rondom het thema leveranciersmanagement. En natuurlijk komt KWD ook dit jaar weer met een nieuw boekje uit de KWD reeks waarin we dit keer ingaan op de vraag “Hoe zorg ik dat mijn leverancier levert wat ik nodig heb?”.
Lees hier verder en meld je direct aan
SUCCES EN WRIJVINGEN
Als je een verregaand geautomatiseerd proces voor facilitaire dienstverlening rondom Planon en SAP hebt ingericht, kan je toch wel spreken van een best practice.
Standaard systemen en standaard processen: dan moet uitrol toch relatief eenvoudig zijn? Maar ook dan blijkt weer dat er niet zo iets is als ‘one size fits all’ én hebben we te maken met een organisatie en dus met mensen die meegenomen moeten worden in de verandering. 
Lees hier hoe KWD'er Eugène dit heeft aangepakt
WIJ ZOEKEN COLLEGA’S!!
De zomer is vaak een periode van bezinning, terugkijken op wat je het afgelopen jaar hebt gedaan en vooruitkijken of je daar nog wel mee verder wil. Wil jij je horizon ook na de zomervakantie verbreden? Kijk dan eens op onze site. 
En vanaf week 34 zijn we weer op de radio te beluisteren met onze nieuwe wervingsspot maar zolang hoef je niet te wachten: ook in de zomer werven wij gewoon door en gaan we graag met je in gesprek.
https://www.werkenbijkwd.nl/
KWD-ACTUEEL
Vast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.

Leergang PM baas
De succesvolle leergang PM Baas is bedoeld voor managers die leiding geven aan afdelingen met (o.a.) projectmanagers. De leergang bestaat uit 7 modules verspreid over een periode van ongeveer zeven maanden. In elke module komen zowel theorie als praktijk aan de orde en hierbij is ruime gelegenheid om ervaringen met collega’s uit andere organisaties uit te wisselen. De volgende leergang start in november 2017. Meer informatie of aanmelden? Lees hier verder.

Afstuderen bij KWD 
De afgelopen periode heeft Annelot Verbruggen hard gewerkt aan haar afstudeerscriptie aan de TU Delft en met succes: haar scriptie “A project manager’s journey towards agile project management” werd beloond met een formidabele 9! Tekenend zijn de woorden van prof. Hans Bakker; "Haar scriptie las soms als een detective". In het KWD bulletin van september zullen we hier meer aandacht aan besteden.
 
Stofwisselkracht
KWD’er San Han maakt zich met de stichting Stofwisselkracht sterk voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Tijdens de Stofwisseltour 2017, van 16 t/m 18 juni, zamelde San samen met de andere vrijwilligers van de stichting maar liefst €158.057 in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Een topprestatie waar wij San van harte mee feliciteren.

Zomerstop
Dit KWD bulletin is de laatste uitgave voor de zomerperiode. Eind september komen we met het volgende bulletin in een compleet nieuw, fris jasje. Zijn er onderwerpen waarvan jij vindt dat we daar eens aandacht aan moeten besteden, laat het ons dan weten via ons contactformulier

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/

CONTACT
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
Onze mensen
KWD Bulletin
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KWD Resultaatmanagement · Weverstede 15a · Nieuwegein, 3431 JS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp