Copy
KWD Bulletin 96  - april 2022   Bekijk dit bulletin in je browser
Uitdagingen
Intro 

Foto door Nilina via Pexels

Een project overnemen dat al twee keer is mislukt overnemen en tot een succes maken, is een uitdaging. Het Vakblad Project- en Agilemanagement drie keer per jaar uitbrengen, is een uitdaging. De Mont Ventoux drie keer op een dag op fietsen, is een uitdaging. Ons werkveld en leven zit vol met uitdagingen. Voor velen is het zelfs zo dat als ze geen doel hebben, er zelfs geen uitdaging is. Of was het andersom?!

Ook in dit bulletin staat het weer vol van de uitdagingen en ervaringen over uitdagingen van KWD-ers. Van een nieuw Vakblad tot de nieuwsgierigheid naar Agile Software Development.

En daarnaast zijn onlangs ook drie collega’s de uitdaging bij KWD aangegaan. 

We wensen je veel leesplezier in deze uitdagende editie.
Canvas Projectstrategie
Een kijkje in de keuken van KWDIn navolging van de werksessies tijdens onze jaarlijkse Projectmanagement Vakdag, organiseert KWD elk kwartaal een bijeenkomst rondom een thema. Kleinschalig, op kantoor bij KWD in Nieuwegein en met een verse maaltijd van onze eigen chef. Op deze manier laten wij onze relaties nader kennismaken met de kennis van KWD: een kijkje in de keuken van KWD dus! In de sessie van 25 mei 2022 gaan we aan de slag met het kiezen van een passende projectstrategie met behulp van het canvas projectstrategie. Samen met vakgenoten van diverse organisaties gaan we de diepte in, wisselen we ervaringen uit en gaan we in discussie. Ben jij er ook bij?

Meld je aan » 
Casestory: WMS-pakketselectie en -implementatieplan
Groei- en insourcingstrategie faciliterenUrban Arrow is een succesvol Amsterdams bedrijf dat zeer snel groeit als producent van high-end elektrische bakfietsen voor de consument en de zakelijke markt. Om de groei- en insourcingstrategie te ondersteunen, is er behoefte aan een warehouse-managementsysteem dat gereed moet zijn na de verhuizing naar een groter pand. Onze collega Eugène Penders nam de opdracht op zich om tot een passende pakketselectie en bijbehorend implementatieplan te komen. 

Lees hier verder » 
Vakblad 16 verschijnt binnenkort!
Voor iedereen online beschikbaar  
 

 
De 16e editie van het KWD Vakblad komt binnenkort weer online beschikbaar. Wil je deze voortaan digitaal of als papieren tijdschrift ontvangen en heb je niet eerder een aanvraag gedaan? Vraag het Vakblad dan hier aan.

Voor een impressie lees je hier de recensie van Henny Portman over de laatste editie of lees het vorige Vakblad volledig online.

Lees hier Vakblad nr. 15 » 
Case story: Saint-Gobain Benelux
Geef ons een eigen IT-organisatie!


Door herziening van de strategie is door Saint-Gobain besloten een nieuwe IT-afdeling op te zetten voor alleen de Benelux. Met als doel om de business directer te kunnen ondersteunen. 

De initiële opdracht vanuit de Benelux, voor onze collega Adri Risseeuw, was om -conform de normen vanuit de Franse moederorganisatie–  zo snel mogelijk een volwassen IT-afdeling op te zetten. Deze moest alle gebruikelijke diensten aan de Saint-Gobain bedrijven in de Benelux kunnen leveren.

Het is Adri gelukt om in slechts tien maanden deze opdracht tot een succes te brengen. 

Lees hier verder » 
KWD onderzoekt: Agile Software Development 
Help ons met ons onderzoek en doe mee!


In onze KWD praktijk zien we dat nagenoeg alle organisaties die software ontwikkelen dat inmiddels doen via agile software development (ASD). Wij zijn erg benieuwd wat de reden voor de verschillende organisaties is / was om ASD te implementeren. En vooral ook of de doelen die men zich daarmee had gesteld ook zijn bereikt.

Momenteel doen we onderzoek naar twee aspecten bij agile software development. Het eerste aspect is de reden waarom organisaties dit implementeren. Het tweede aspect is op welke wijze wordt er op kosten en waarde geprioriteerd, gemonitord en eventueel gestuurd.

Doe mee met het KWD onderzoek naar twee aspecten bij agile software development (ASD).

Lees hier verder » 
Projectsucces vraagt inzicht in culturele verschillen
Verwachtingen zijn alleen van jou en niet van anderen


In (internationale) projecten kunnen projectmanagers te maken hebben met teams met daarin medewerkers van verschillende nationaliteiten. Door bewust te zijn van de culturele context, is de samenwerking in een internationaal team al te verbeteren. In dit artikel enkele praktische overwegingen, tips en persoonlijke praktijkervaringen van collega Heert Zeelenberg.

Lees hier verder » 
Werken bij KWD
Wij zoeken talentvolle collega's!


Heb jij je eerste sporen als leider verdiend en wil je verder groeien door het uitvoeren van uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven? KWD is op zoek naar jonge talenten. Bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zowel in projectmanagement als in Agile rollen.
Ik ben David Leeuwenburgh. Wat mij aantrok om bij KWD te komen werken is de liefde voor het vak en de ruimte die ik krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Bekijk wat KWD voor jou kan betekenen op werkenbijkwd.nl. Neem contact met mij op als je interesse hebt om je ook verder te ontwikkelen. Ik bekijk graag met jou samen de mogelijkheden!
KWD-actueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Nieuwe collega's
Wie versterkt KWD deze maand?

Lianne La Rose
Lianne La Rose is 1 april gestart. Zij woont samen met haar man Danny, en 2 kids Fiene (6) en James (3) in Soest. Ze houdt van leuke dingen doen; concerten, festivals, theater, uiteten, vakantie en veel tijd doorbrengen met familie en vrienden. Sinds kort doet ze aan crossfit en daarbij is ze ook nog wekelijks in de bossen van de Soesterduinen te vinden voor een rondje rennen, alleen of achter de kids aan. Ze kijkt uit naar de mooie opdrachten binnen KWD, iedere keer weer een nieuwe uitdaging en een nieuwe organisatie.
 

Koen van Lochem
19 april is Koen van Lochem begonnen bij KWD. Koen woont in Harderwijk met zijn vriendin en is daar samen of alleen veel op de fiets te vinden. Fietsen vindt hij de perfecte sport om goed bij te praten maar ook fanatiek tegen elkaar te strijden in een wedstrijd. Koen is een enthousiaste, pragmatische resultaatgerichte manager die passende oplossingen creëert bij projectuitdagingen.


 

Angelique Moos
Angelique Moos is 1 maart begonnen bij KWD. Samen met haar man Jordy, zoontje Ethan (1.5) en 2 katten woont ze in Vijfhuizen. Ze is vaak buiten te vinden en het liefst met zo veel mogelijk mensen om zich heen. Stilzitten kan zij slecht, waardoor ze altijd wel iets onderneemt, zoals verbouwen, werken of naar de kinderboerderij gaan. Voor onze klanten wil ze mooie projecten met veel energie afleveren. 
 
KWD Buiten bedrijf
Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge 2022
In ons vorige bulletin hadden we een item over de actie van collega Dave van Bergen. Inmiddels heeft hij zijn challenge voltooid en EUR 2244,- voor het KWF opgehaald. Waarvoor hij 163km op de mtb heeft gereden. Knappe prestatie Dave en mooi resultaat!
 
Volg jij ons al op Linkedin?
Volg ons en blijf op de hoogte van KWD en ons vakgebied
 
De laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden over project- en agilemanagement, KWD en de KWD’ers vind je op onze LinkedIn pagina. Volg ons en je blijft altijd op de hoogte.

Volg ons hier op Linkedin » 
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
KWD LinkedIn pagina
KWD Website
KWD YouTube kanaal
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl
Copyright © 2022 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp