Copy
KWD Bulletin 60  - november 2018   Bekijk dit bulletin in je browser
Mensenwerk
Intro We kijken dit keer terug op opnieuw een succesvolle KWD Projectmanagement Vakdag. Meer dan 420 deelnemers werden meegenomen in verschillende sessies waarbij toch iedere keer weer één ding duidelijk werd: projectmanagement is mensenwerk. Het maakt niet uit of we Prince2 of Agile werken, het succes wordt bepaald door de mensen die het project aansturen en uitvoeren. Dit hoorden we van de sprekers op de Vakdag en ook op de PMI Summit 2018 werd dit benadrukt.

KWD staat al 20 jaar voor Kunnen, Willen, Durven en vult met die kenmerken al 20 jaar de menselijke maat in.

We wensen je veel leesplezier!
KWD Projectmanagement vakdag 2018
Agile: Back to the Future of Project ManagementOp dinsdag 13 november 2018 vond alweer de 12e editie van de KWD Projectmanagement Vakdag plaats. Het was weer een mooie, succesvolle dag met zo’n 420 vakgenoten. We presenteerden hier onder andere het nieuwste boekje in de KWD-reeks: “Projectstrategie: Roadmap naar projectsucces” en het bijbehorende KWD Projectstrategie Canvas.

Klik hier voor een terugblik in woord en beeld en lees hoe je het boekje of het canvas kunt aanvragen. Wil je naar aanleiding van de vakdag met ons verder praten over een onderwerp, neem dan contact met ons op.
Dagboek van een agile transiteur
De transformatie naar agile begintUit het dagboek van Charmaine, agile transformateur.
 
Charmaine is op weg naar kantoor om met het MT van WeDoa de agile transitie voor te bereiden. Daarbij moet zij zichzelf al direct wendbaar opstellen om onverwachte uitdagingen het hoofd te bieden. Op kantoor aangekomen kan zij daar gelijk mee doorgaan. Een agile transitie met een Gantt Chart te lijf gaan? Ik dacht het niet.
 
Dit is deel 4 uit de serie agile dagboeken van Karel, IT projectmanager en Charmaine, agile transformateur. Wil je de hele serie lezen, start dan hier.
 
Lees hier hoe Charmaine de organisatie meeneemt in de agile transitie.
 
De komende bulletins beantwoorden we jullie vragen aan de hand van gesprekken die Charmaine en Karel voeren met elkaar en hun collega's. Vragen die jij als lezer hebt, dienen als input voor de gesprekken. Dus, heb je een vraag aan Charmaine of Karel, mail die dan naar redactie@kwdrm.nl.
Uit het vakblad:


Organisaties ontwikkelen software steeds minder vaak zelf, maar besteden dit uit aan een leverancier. Partijen leggen daarbij de gemaakte afspraken vast in een contract. Vraagt een agile softwareontwikkeling om een ander contracteringsproces en/of een ander contract? Een reeks artikelen behandelt, vanuit verschillende perspectieven, de aspecten die een rol spelen bij het agile contracteringsproces en het agile contract. Dit artikel beschrijft agile contractering vanuit het klantperspectief. 

Lees hier verder
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
De uitdagingen achter de vakdag
Interview Patrick van Delft
Patrick van Delft is senior project- en programmamanager bij KWD. Behalve dat hij grote projecten en programma’s bij klanten uitvoert, organiseert hij ook jaarlijks de KWD Projectmanagement Vakdag. Hoe komt hij toch ieder jaar weer tot een programma waar nog steeds meer bezoekers op afkomen?

Lees hier het interview van KWD’er Ferdy Meijboom met collega Patrick van Delft.
PMI Summit 2018 - deel 1
The human factor in project management
KWD’er Jack van Grunsven is, naast zijn opdrachten als KWD collega, actief als bestuurslid van de BPUG en verrijkt zijn kennis graag door deelname aan congressen. In een serie van 3 delen kijkt hij met ons terug op de PMI Summit 2018. In dit eerste deel van zijn verslag staat, heel toepasselijk, de mens centraal.

Lees hier Jack’s samenvatting.
KWD Column - John Hermarij
projectmanagement in 2028Ik schat de kans dat er in 2028 nog projectmanagers zijn even groot in als dat er nog mensen als scrummaster werkzaam zijn. Waarmee ik zoveel wil zeggen dat het voorspellen van de toekomst iets is waar ik me verre van houd. Heb ik iets gemist?

Liever doe ik een poging om het heden te begrijpen door me af te vragen welke ontwikkelingen ik gemist heb.

Lees hier verder.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!2018 is alweer voorbij. Tijd voor nieuwe voornemens: je wordt een KWD’er!
Wil je weten of jij en KWD een goede match zijn? Of wil je eerst meer weten? Bekijk dan onze video waarin KWD’ers delen wat werken bij KWD betekent en waarom zij bij KWD werken.
 

Wil jij komend jaar werken bij dé specialist op het gebied van projecten en agile ontwikkeling? Ga dan nu met ons in gesprek. Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
 
Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must maar ben jij een project- of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.
 
Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Leergang PM Baas: een unieke leergang in projectmanagementland!Ben jij als leidinggevende van projectmanagement professionals op zoek om het succes van projecten in jouw organisatie te verbeteren? Dan kan de unieke KWD leergang voor managers van projectmanagers je helpen hieraan richting te geven. Samen met leidinggevenden uit andere bedrijven ga je een ontwikkeltraject doorlopen in zeven middag/avond sessies. 

Je wordt door KWD trainers uitgedaagd om concreet met het verbeteren van het projectsucces in jouw organisatie aan de slag te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn: taakstelling van jouw unit/afdeling, werving en selectie van projectmanagers, PM-development, opdrachtgevers, stuurgroepen, projectsucces sturen, competenties verbeteren en natuurlijk: Agile.

De volgende leergang start in januari 2019. Meer informatie of je direct inschrijven? Klik hier.
 
KWD sponsor van de BPUG


KWD heeft een 3 jarig sponsorcontract afgesloten met de BPUG, de Best Practice User Group. Op deze manier wil KWD nog meer bijdragen aan het professionaliseren van het projectmanagement vakgebied. De BPUG beveelt daarbij op haar beurt het KWD Vakblad Projectmanagement aan.
 
Heb je nog geen abonnement op het Vakblad? Vraag het dan hier aan.
 
Project updateEerder dit jaar meldden we dat het ScienceDirect Topics project van onze collega André Pals finalist was bij de prestigieuze CODiE Awards 2018. Helaas viel dit project van Elsevier niet in de prijzen. Wel ging het op maandag 26 november 2018 wereldwijd ‘live voor alle vakgebieden van Elsevier, voor alle wetenschappelijke boeken en artikelen (ongeveer 9 Miljoen). Dit DataScience project is gebaseerd op Big Data, NLP technieken en Deep Learning machine learning en parallel computing. Dagelijks wordt de content geactualiseerd met nieuwe publicaties/uitgaven en boek-edities. Het aantal actieve gebruikers heeft inmiddels de 8 miljoen per maand bereikt en neemt nog steeds toe. Het aantal terugkerende gebruikers is bijna 60 procent van het totaal. Wil je hier meer over weten, wil je zelf een Big Data project starten of loop je daarin vast? Neem dan contact met ons op. 
 

KWD WorkshopsKWD deelt haar kennis onder andere in de vorm van workshops. Deze gaan dieper in op onderwerpen uit het projectmanagement vakgebied en sluiten aan op vragen en behoeften van onze klanten, hedendaagse trends en de diverse KWD boekjes.
 
Ben je geïnteresseerd in onze workshops? Je vindt ze overzichtelijk bij elkaar op deze pagina.
 


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2018 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp