Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 29, 28 SEP '15
BEST-PRACTICE
VERDIEPING
KWD ACTUEEL
REQUIREMENTS EN PROJECTPOLITIEK
In dit bulletin besteden we aandacht aan twee verschillende en ontzettend belangrijke onderwerpen voor de projectmanager: requirements en projectpolitiek.
Beide kunnen grote invloed hebben op een project, ook in negatieve zin. Requirements geven een beeld of zijn bepalend voor wat er opgeleverd gaat worden.
Projectpolitiek kan er voor zorgen dat een project niet of juist wel loopt en is een thema dat we al eerder aangestipt hebben. We hebben over dit onderwerp al verschillende artikelen gepubliceerd, workshops ‘het politieke spel’ verzorgd en een boekje uitgegeven in de KWD top-reeks met de titel: ‘Projectpolitiek’.
REQUIREMENTS ALS PROJECTSUCCESFACTOR
Een vastgelopen project, omdat de scope niet helder (meer) is? Wat moet er precies opgeleverd worden? Een goede set requirements is een succesfactor
voor ieder project. KWD-projectmanager Jack van Grunsven deelt zijn ervaringen en geeft enkele tips die je direct kunt toepassen.
Lees meer
DE PROJECTMANAGER IN DE POLITIEKE JUNGLE
Zie jij door de bomen het bos nog wel? Kun jij jezelf staande houden in de politieke jungle? Lees deel twee van het artikel over
Projectpolitiek dat ook in het Projectie Magazine van maart heeft gestaan van KWD-collega’s: Arjan Jonker, Ronald Kappert en Fred Heemstra.
Lees meer
KWD ACTUEEL
Vast onderdeel in het KWD Bulletin: KWD Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.

Zes van onze collega's zijn gestart met een IPMA certificeringstraject: Jack van Grunsven, Daniel Verhoop, Dennis Barendse, Gert-Jan van Rie, Sylvester Nieuwe Weme en Emil van der Wal.
Nieuwste aanwinsten van ons bedrijf:
  • Petra Entius: is een bruggenbouwer tussen hoger management en (technische) medewerkers. Lees meer
  • Ton Folge: een levenswijze pragmatische creatieve intrinsiek gedreven doelgerichte realisator van oplossingen op het gebied van Informatie.
  • Joris Opdam: is afstudeerstagiair bij KWD en hij doet onderzoek naar Project Complexiteit en gaat daar een model voor ontwikkelen.

De voorbereidingen voor het nieuwste boekje in de KWD topreeks zijn gereed. Deel-5 gaat over Agile en wordt op 3 november gelanceerd.
OVER KWD
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
KWD Informeel
KWD Bulletins
Onze mensen
Opdrachtgevers
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.