Copy
KWD Bulletin 73  - februari 2020   Bekijk dit bulletin in je browser
Hulp aan anderen
Intro 2020 is een paar weken onderweg. Was één van jouw goede voornemens om anderen te helpen? In dit bulletin aandacht voor KWD-collega Jack van Grunsven die pleeggrootouder is. John Hermarij vraagt aandacht en hulp voor collega’s die op twee derde van hun carrière zijn.
 
Ook wij zoeken hulp. Wil je onze collega worden? Scrol naar beneden en neem contact op met Rob.
 
We wensen je weer veel leesplezier!
Vakblad Projectmanagement en agilemanagement
Lag deze van de week ook op jouw deurmat?Nee? Heb je de 9e editie niet ontvangen?
 
Laat je gegevens achter en ontvang editie 10 gewoon gratis bij jou thuis. Vraag hem nu hier aan.
 
Bekijk de teaser voor een sneakpeak of lees hier de review van Henny Portman.
Uit het Vakblad: aansturen teams
Hoe worden projectteams succesvol?
 


Hoe een projectmanager een team aanstuurt, hangt af van factoren als de fase van het project, de taakvolwassenheid van teamleden, de fase van groepsontwikkeling van het team, de combinatie van verschillende persoonlijkheden in het team en de tijdsdruk op het project. In het aansturen kan de projectmanager uiteraard zijn persoonlijke stijl inzetten, die hij of zij tot op zekere hoogte kan aanpassen aan de situatie. In dit artikel gaan de auteurs dieper in op het aansturen van teams in een tweetal ongewone situaties.

Lees hier verder.
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
KWD Buiten bedrijf
Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland
KWD-ers doen meer dan succesvolle projecten opleveren. Hierover lees je in deze rubriek. KWD-er Jack van Grunsven is bestuurslid van Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland (SBPN). Hij is zelf een pleeggrootouder van zijn 7 jarige kleindochter. Pleeggrootouders zijn opa’s en oma’s die als pleeggezin dienen voor een of meer van hun eigen kleinkinderen.
 
Lees hier Jack's verhaal.
KWD Column - John Hermarij
Adopteer een pleegadviseur
Hoe zorgen wij ervoor dat mensen op twee derde van hun werkend leven, zeg maar de vijfenvijftigplusser, niet al reikhalzend naar hun pensioen uitkijken? Veel werknemers die op twee derde van hun loopbaan zijn, maken een existentiële crisis door. Hoe we hiermee om moeten gaan?
 
Lees hier verder.
Werken bij KWD
Wij zoeken resultaatmanagers!Ik ben Rob Develing, 37 jaar, ik werk als resultaatmanager bij KWD en ben op zoek naar collega’s. Ik realiseer projecten vanuit mijn persoonlijke drive en motivatie. Met mijn team waarde toevoegen voor klanten; daar haal ik voldoening uit. Ik ben bij KWD gaan werken omdat ik veel waarde hecht aan mijn persoonlijke groei en het ontwikkelen van mijn vakmanschap. Ik kan, wil en durf, vandaar KWD. Lees mijn persoonlijke verhaal op werkenbijkwd.nl
 
Wil jij mijn collega worden? Beschik jij over een HBO werk- en denkniveau en heb je minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring, als project-, programma- of agilemanager? Neem dan contact met mij op!
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 

Boeken nieuws - leestip
Zet het op een bierviltje 
Veranderingen binnen organisaties komen vaak niet van de grond door het ontbreken van eenvoud. We maken projecten en initiatieven ingewikkelder dan ze in feite zijn. Daarbij vergeten we dat wat niet eenvoudig is, niet wordt begrepen. En wat niet wordt begrepen, wordt niet gedaan. Dus als je iets gedaan wilt krijgen, maak het dan eenvoudig!
 
Lees het boek als je dit ook zelf wilt toepassen. Klik hier om te bestellen.
 

BPUG kennissessie
Hoe werkt Portfoliomanagement in een Agile wereld? 
Op 31 maart is de BPUG ALV en op dezelfde avond wordt gezamenlijk een serious game gespeeld om te ontdekken hoe portfoliomanagement in een agile wereld werkt. Doel van de game is om aan den lijve te ervaren welke keuzes mogelijk zijn en op welke wijze de organisatie kan komen tot goede prioriteiten en besluiten.
 
Voor meer informatie, klik hier
 
Wil je als relatie van KWD deelnemen, dan graag een mailtje naar jack.van.grunsven@kwdrm.nl. Let op: vol = vol!
 

Nieuwe collega bij KWD

Per 1 maart is Mignon Maissan weer terug van weggeweest. Ze is weer toe aan uitdagende projecten na vijf jaar elders projectmanager en Manager ICT te zijn geweest. Naast een nieuwe uitdaging bij KWD, vindt Mignon die in het weekend ook geregeld op de golfbaan.
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2020 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp