Copy
KWD Bulletin 57  - juni 2018   Bekijk dit bulletin in je browser
Door ons en voor anderen
Intro KWD is niet alleen een bedrijf met mooie opdrachten en leuke collega’s, waar naast hard werken ook hard gelachen wordt. Bij KWD werken ook collega’s die vanuit het bedrijf ruimte krijgen om aan hun persoonlijke missie invulling te kunnen geven. KWD’er San Han steekt enorm veel tijd in zijn ‘eigen’ stichting: Stofwisselkracht. In het eerste artikel in dit bulletin neemt San je mee in een evenement dat zij jaarlijks organiseren om geld in te zamelen.
 
Veel leesplezier tijdens het mooie weer.
Stofwisseltour
Een bijzonder projectElk jaar staat het tweede kwartaal voor collega San Han in het teken van een heel bijzonder project. In juni werd - dit jaar voor de achtste keer - de Stofwisseltour georganiseerd: een driedaagse fietstocht door heel Nederland. De Stofwisseltour is het grootste evenement van Stichting Stofwisselkracht. Stichting Stofwisselkracht werft fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Jaarlijks worden 800 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Meer dan de helft van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar. Samen met zijn echtgenote Marike is San oprichter en trekker van Stofwisselkracht en organisator van de Stofwisseltour.
 
Meer weten over de Stichting Stofwisselkracht en hoeveel de deelnemers aan de Stofwisseltour hebben opgehaald? Lees dan hier verder.
KWD Projectmanagement Vakdag
Agile: back to the future of projectmanagementOok dit jaar organiseren wij op dinsdag 13 november alweer onze 12e KWD Projectmanagement Vakdag. Dit jaar staat het thema Agile Projectmanagent centraal. Een persoonlijke uitnodiging volgt na de zomer, maar reserveer de datum alvast in je agenda.
 
Wij hebben de feedback van onze bezoekers ter harte genomen. Dus organiseren we dit jaar weer twee parallelsessies, waarbij uit verschillende sessies gekozen kan worden.
 
Net als de afgelopen jaren lanceren wij op ons eigen evenement ook weer een nieuwe uitgave in onze KWD topreeks. Het onderwerp van het boekje houden we nog even voor ons. Het nieuwe boekje krijg je na afloop van de KWD Projectmanagement Vakdag weer mee.
 
Onze collega Patrick van Delft is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor deze mooie dag die volledig door KWD zelf wordt verzorgd.
Best Value Projectmanagement
Bijdrage van KWD aan het BPUG seminar


Als sponsor van de BPUG waren wij op 5 juni 2018 aanwezig met een stand op hun seminar. Het thema van dit jaar was: People, Plan it, Profit.  Naast onze aanwezigheid met een stand werd door onze collega Fred Bons ook één van de inhoudelijke sessies verzorgd. Als Best Value Expert met A+ certificering nam Fred de aanwezigen mee in zijn ervaringen met een stukje theorie en het toepassen van Best Value Projectmanagement in de praktijk. 

Lees hier verder
Uit het vakblad:
Wat brengt Agile ons?
De focus van een agile team ligt vaak heel strak op het elke twee weken afleveren van een gereed product. In de praktijk is de software daardoor vaak net niet gereed. Door de snelheid van werken bevat het vaak nog veel fouten, ook wel “technical debt” genoemd. Het herstellen (rework) daarvan in een volgende sprint is relatief duur. Uit de benchmarks van Metri komt dan ook het beeld naar voren dat agile duurder is dan traditioneel ontwikkelde software en dat de kwaliteit ervan minder is.
 
Hierover zegt Harold van Heeringen van Metri : “Agile ontwikkeling is minimaal 30 procent te duur”. In pure ontwikkelkosten wel te verstaan.
 
Lees hier verder hoe dat precies zit.
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
Data driven werken
De eerste stappen op weg naar gebruik van data


Besluitvorming op basis van feiten, een compleet klantbeeld, gericht klanten benaderen met individueel relevante aanbiedingen… Welke organisatie wil dit niet? Het bedrijf runnen op basis van data. In de organisatie waar een van onze KWD’ers werkte was een schat aan data aanwezig, met oneindig veel mogelijkheden om die te benutten. De organisatie meer data driven maken was een uitdaging die projectmatig aangepakt werd. Waar begin je dan?

Lees hier verder welke drie stappen hierin essentieel zijn.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!KWD groeit! We werken dan ook aan heel veel mooie opdrachten. Wil jij met ons meegroeien en jouw kennis delen met vakgenoten? Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
 
Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must, maar ben jij een projectmanagement of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.
 
Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Leergang Agile ResultaatmanagementEr is onlangs een nieuwe leergang Agile Resultaatmanagement gestart. Op 27 november 2018 start er weer een leergang op kantoor bij KWD in Nieuwegein. Deze leergang is voor iedereen toegankelijk. Het doel van de leergang is dat je na deelname de Agile methoden, concepten en technieken hebt geleerd en toe kunt passen in je werkzaamheden als resultaatmanager voor projecten. Certificering is hierbij ook mogelijk.
 
Wil je meer hierover weten, lees dan hier verder
 
KWD Vakblad ProjectmanagementHet 4e KWD Vakblad Projectmanagement is op 1 juni verschenen. Wil je dat die bij je op de deurmat valt? Vraag hem dan aan door hier te klikken. Een abonnement is gratis voor de doelgroep: je krijgt dan drie keer per jaar het Vakblad thuisgestuurd.

Je kunt ook zelf een artikel publiceren. Neem daarvoor contact op met de redactieraad.
 
Vakantieleesvoer

Ben je nog op zoek naar vakliteratuur voor de komende zomerperiode en wil je graag korte, goed leesbare boeken die je voldoende diepgang opleveren, kijk dan nog even op onze boekenpagina waarop je alle boekjes uit de KWD topreeks kunt vinden.
 
Zomerstop KWD Bulletin
In de maanden juli en augustus zal er geen KWD Bulletin verschijnen. De eerstvolgende uitgave ontvang je eind september in je email. Wij wensen je alvast een mooie zomer toe.
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2018 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp