Copy
KWD Bulletin 59  - oktober 2018   Bekijk dit bulletin in je browser
Op zoek naar de toekomst
Intro Ons vakgebied blijft in beweging. Van super blauw, naar lekker soft en nu door naar agile. Ben jij nieuwsgierig naar wat je over 10 jaar doet? Dan is 13 november het moment om dat te ontdekken. Onze 12e vakdag gaat over de toekomst van het vakgebied en vooral ook hoe Agile daar in gaat passen.

Verder in dit bulletin lees je hoe een collega twee productielocaties heeft samengevoegd en hoe de duivelse driehoek bij GWW-projecten werkt.

Heel veel leesplezier en tot 13 november op onze Vakdag!
12e Projectmanagement vakdag
Agile: Back to the Future of Project ManagementOp dinsdag 13 november 2018 vindt alweer de 12e editie van de KWD Projectmanagement Vakdag plaats. Heb jij je al ingeschreven?

Nee? Meld je dan aan voor de KWD Projectmanagement Vakdag 2018 op dinsdag 13 november 2018 van 13:00 tot 20:00 in DeFabrique in Utrecht.

Klik hier voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor onze vakdag.
Kennis Willen Delen
Nieuw boekje in de KWD-topreeksNet als de afgelopen jaren lanceren wij op ons eigen evenement ook weer een nieuwe uitgave in onze KWD-topreeks. Het onderwerp van het boekje houden we nog even voor ons. Je krijgt het nieuwe boekje na afloop van de KWD Projectmanagement Vakdag weer mee.

Interesse in dit nieuwe boek? Kom dan naar de KWD Projectmanagement Vakdag, vraag er naar bij je KWD-relatie of houdt via deze link de pagina met al onze uitgaven in de gaten.
KWD Column - John Hermarij
Terug naar de toekomstDe meeste mensen denken dat de toekomst later is, maar dat is een foute gedachte. Managers maken plannen voor de toekomst om er daarna achter te komen dat ze de planning niet halen. Het verwondert mij elke keer weer dat zij zich daar zo druk over maken. Beseffen ze dan niet dat elk plan dat je maakt helemaal niet over de toekomst gaat? Het zegt meer iets over het heden, over wat we nu denken dat er gaat of zou moeten gebeuren.

Lees hier hoe John teruggaat naar de toekomst.
Leergang PM Baas


De succesvolle, unieke KWD-leergang PM baas is bedoeld voor managers die leiding geven aan afdelingen met (o.a.) projectmanagers. De leergang bestaat uit 7 modules verspreid over een periode van ongeveer zeven maanden. In elke module komen zowel theorie als praktijk aan de orde en hierbij is ruime gelegenheid om kennis te delen en ervaringen met collega’s uit andere organisaties uit te wisselen. De volgende leergang start op 21 januari 2019. Meer informatie of aanmelden? Lees hier verder.
KWD Column
De duivelsdriehoek, imago en veiligheid
Dit keer neemt KWD’er Wim Schuurmans ons mee in zijn column over ‘De duivelsdriehoek, imago en veiligheid’.

De aloude duivelsdriehoek geldt natuurlijk ook voor projecten in GWW-projecten. Tijd, geld en kwaliteit vormen de punten van de driehoek. Trekken aan één punt, betekent praktisch altijd inleveren op één of beide andere punten. Je zou imago en veiligheid kunnen zien als onderdeel van kwaliteit. GWW-projecten worden echter uitgevoerd in opdracht van een overheidsorganisatie. Voor een overheidsorganisatie zijn imago en veiligheid aspecten van kwaliteit waaraan in het overleg met de opdrachtgever niet te tornen valt. Te allen tijde geldt: veiligheid staat bovenaan. Alle punten uit de duivelsdriehoek zijn hieraan ondergeschikt. In het algemeen geldt dat de variabelen hier tijd en geld zijn.

Lees hier verder over hoe deze drie zich tot elkaar verhouden.
Case story – Samenvoegen en migreren
Samenvoegen twee productiebedrijven
De uitdaging was om in een periode van tien maanden onder andere een nieuwe organisatie (300 medewerkers) neer te zetten, een nieuw gehuurd pand te verbouwen tot een productierijpe vestiging, één van de twee productiebedrijven te migreren naar een nieuwe locatie terwijl de dagelijkse operatie moest doordraaien en een verhuizing van medewerkers naar verschillende locaties. De KWD-programmamanager, San Han, is er van begin tot eind goed in geslaagd om overzicht te scheppen en te behouden en de mijlpalen zijn conform planning bereikt.

Lees hier verder hoe hij dat precies gedaan heeft.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!KWD groeit! We werken dan ook aan heel veel mooie opdrachten. Wil jij met ons meegroeien en jouw kennis delen met vakgenoten? Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
 

Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must, maar ben jij een projectmanagement of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.
 
Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 Binnenkort verschijnt alweer de 5e editie van het Vakblad Projectmanagement. Hieronder vind je de trailer.


Henny Portman heeft een recensie geschreven over het Vakblad. Wat hij er van vindt lees je hier.

Wil je dat het Vakblad voortaan ook bij jou op de deurmat valt? Vraag hem dan aan door hier te klikken. Een abonnement is gratis voor de doelgroep, je krijgt dan drie keer per jaar het Vakblad thuisgestuurd.
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2018 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp