Copy
KWD Bulletin 72  - januari 2020   Bekijk dit bulletin in je browser
Goede voornemens
Intro Januari is voor velen weer de maand van de goede voornemens. Een jaar vol projectsucces, tijdig leveren wat echt nodig is en binnen budget blijven, etc. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar wat komt er in de praktijk van terecht? En zoals het met alle goede voornemens gaat: hoe eerder je ermee aan de slag gaat, hoe groter de kans dat je er een succes van maakt. Maar ja, dan komt weer de waan van de dag. Gelukkig kun je altijd nog een beroep doen op KWD!
 
We kijken graag met je vooruit op een succesvol 2020 en wensen je weer veel leesplezier!
Waarom lopen agile projecten uit?
En wat kun je er aan doen?
 


In veel organisaties wordt al enige tijd agile gewerkt. En wat blijkt: ook agile trajecten lopen uit! Puristen geven vaak aan dat het “oud denken” is om toch op een iets hoger niveau te plannen en ook te sturen. Wat kun je doen om toch meer voorspelbaarheid in agile trajecten te krijgen? Soms is het “oude vertrouwde” zo gek nog niet. Pas agile dus vooral niet dogmatisch toe.

Hoe dan wel? Lees het hier.
Best Value conference 2020
Tempe, Arizona


Van 13 tot en met 17 januari 2020, vond de jaarlijkse Best Value Conference plaats in Tempe, Arizona. KWD-er Fred Bons was een van de sprekers en nam experts en overige geïnteresseerden vanuit met name de VS en Europa, mee in de KWD projectaanpak Best Value Projectmanagement.
 
Lees verder.
KWD Buiten bedrijf
Deelname Roparun
KWD-ers doen meer dan succesvolle projecten opleveren. Hierover lees je in deze rubriek. KWD-ers Bart Molendijk en Erik van Daalen namen in 2019 deel aan de Roparun. Ook in 2020 gaat Bart weer deelnemen. Behalve dat het een geweldige teamprestatie is, is het ook nog eens een project dat goed moet worden voorbereid en waarbij het team gezamenlijk verantwoordelijk is voor het resultaat.

Lees hier Bart zijn verhaal.
KWD Column - John Hermarij
Mijn voornemens voor de volgende tien jaar
John kijkt dit keer terug op zijn leven als workaholic en realiseert zich dat dit anders moet. Van te weinig slaap naar tot rust komen en van keuzestress tot ontspanning. Dit leidt dan ook tot John zijn goede voornemen voor het volgende decennium. Welk voornemen dat is?

Lees hier verder.
Werken bij KWD
Wij zoeken resultaatmanagers!Ik ben Rob Develing, 36 jaar, ik werk als resultaatmanager bij KWD en ben op zoek naar collega’s. Ik realiseer projecten vanuit mijn persoonlijke drive en motivatie. Met mijn team waarde toevoegen voor klanten; daar haal ik voldoening uit. Ik ben bij KWD gaan werken omdat ik veel waarde hecht aan mijn persoonlijke groei en het ontwikkelen van mijn vakmanschap. Ik kan, wil en durf, vandaar KWD. Lees mijn persoonlijke verhaal op werkenbijkwd.nl
 
Wil jij mijn collega worden? Beschik jij over een HBO werk- en denkniveau en heb je minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring, als project-, programma- of agilemanager? Neem dan contact met mij op!
Vakblad Projectmanagement
Nieuwste editie ontvangen?De 9e editie van het Vakblad valt in februari in de bus bij alle abonnees. Mogelijk valt het je op: de naam is gewijzigd! Naast aandacht voor projectmanagement, bieden we ook steeds meer ruimte voor artikelen over agilemanagement. Wat dat betreft beweegt KWD uiteraard ook mee met de behoeften van onze abonnees. Lees dit keer o.a. hoe we nog steeds kunnen leren van het Apollo Project en het onderzoek ’25 jaar CHAOS’ van de Standish Group. Wil je dat het Vakblad ook drie keer per jaar gratis bij jou op de deurmat valt? Vraag hem nu hier aan.
 
Bekijk de teaser voor een sneakpeak of lees hier de review van Henny Portman.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 

Projectmanagement Essentials Game 


 
Groei en ontwikkeling: goede voornemens voor iedere professional! Voor aankomende projectmanagers ondersteunen wij die ambities graag met de PM Essentials Game. Enthousiaste deelnemers zeggen:
  • “erg verhelderend en vooral ook inspirerend”
  • “een zeer positieve ervaring en een aanrader voor anderen!”
En deelnemende organisaties: 
  • “voor ons zeker een vaste waarde in ons development programma”
  • "goede kick-off voor de start van een project"
  
Wil je meer weten of direct inschrijven? Hier vind je meer informatie.
 

Nieuwe collega bij KWD

Per 15 januari is Frederik Lindenaar aan de slag gegaan bij KWD. Frederik heeft een brede ervaring als project- en programmamanager in diverse branches. Geen change zonder impact op de organisatie en zijn passie is, om in een complexe setting ervoor te zorgen dat een verandering goed landt en daardoor de meeste waarde toevoegt aan de organisatie.
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2020 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp