Copy
KWD Bulletin 85  - april 2021   Bekijk dit bulletin in je browser
Gewoon heel normaal
Intro 


 
Is het dan eindelijk zover? De eerste versoepelingen zijn doorgevoerd. We lijken nu echt langzaam terug naar normaal te gaan. Maar wat is dat dan? Ik weet zeker dat ik het niet ‘normaal’ ga vinden als er geen files meer zijn, omdat iedereen massaal thuis blijft werken. Of dat we met een 1,5m boog om elkaar heen blijven lopen, laat staan dat ik weer handen moet gaan schudden. Formele en uitgeschreven veranderingen worden nog steeds doorgevoerd. Een training volgen voor die nieuwe software en hulp krijgen via Teams als je er niet uitkomt is het laatste jaar gewoon doorgegaan. 

Complexe veranderingen die een echte gedragscomponent hebben, waar emoties bij komen kijken en reorganisaties, lijken massaal uitgesteld. Terug naar normaal wordt een mooie uitdaging voor organisaties en hun medewerkers wanneer dit ook weer wordt opgepakt.

Ondertussen blijven wij je gewoon verwennen met weer een gewoon KWD Bulletin dat je weer gewoon rond het einde van de maand van ons hebt ontvangen. Sommige dingen zijn gewoon heel normaal gebleven.

Heel veel leesplezier!
KWD Buiten Bedrijf
Met mijn handen in de kleiKleur, ritme, vorm, verhoudingen, samenspel, verbinding tezamen met een scala van gevoelens is wat Kunst bij mij oproept. Een leven zonder Kunst zou voor mij een leven zijn zonder eten, zo primair is deze behoefte verweven in mijn dagelijkse ‘zijn’. Ik wil altijd creëren, in beweging blijven en vernieuwen. Dat is niet alleen bij het maken van Kunst zo, ook in mijn rol als projectmanager komt dit sterk terug. Wil je weten hoe onze kunstenares Nathalie Roskam haar projecten managet?

Lees hier verder » 
Innoveren in projecten
Op zoek naar waarde in je project? Innoveer!
 


Moderne softwareontwikkeling in projecten is veelal gericht op het creëren van waarde. Zoals mijn collega Erik van Daalen en Rini van Solingen beschrijven in dit artikel is ‘waarde’ inmiddels een containerbegrip waarop het lastig sturen is. Waarde voor hun klanten is ook waar vernieuwers naar zoeken bij productinnovaties.

Zou het zinvol zijn om reguliere projecten als innovatie aan te pakken? Om dit te onderzoeken haalt collega Heert Zeelenberg drie principes naar voren uit The Lean Startup van Eric Ries.

Lees hier verder » 
Vakblad 13
Voor iedereen binnenkort online beschikbaar  
 

De 13e editie van het KWD Vakblad komt binnenkort weer online beschikbaar. Wil hem ook op papier ontvangen en heb je dit nog nooit aangevraagd? Vraag het Vakblad dan hier aan.

Voor een impressie lees je hier de recensie over de laatste editie.
Case: implementatie plannen en roosteren
Een applicatie van curriculum tot roosterVanuit de collectieve ambitie is er binnen Onderwijs Groep Tilburg (OGT) besloten om het gehele proces rondom plannen en roosteren te optimaliseren. OGT wil een volledig, juist en tijdig rooster kunnen blijven aanbieden aan haar studenten en medewerkers. Daarbij willen het onderwijsteams en roostermakers meer grip hebben op de gehele procesketen

KWD-collega Jean-Paul heeft de opdracht gekregen vanaf het besluitvormingsmoment om een plan voor de inrichting en de implementatie voor de mbo-scholen te maken en uit te voeren. Benieuwd naar het resultaat?

Lees hier verder » 
Leergang PM Baas©: uniek in projectmanagementland
Start weer na de zomervakantie
 


De 13e KWD leergang PM start het najaar en je kunt je nu aanmelden. De leergang is volledig Covid-19 proof te volgen: waar mogelijk en toegestaan, op kantoor bij KWD en zo nodig in de vorm van webinars. Met behulp van de tool ‘Mentimeter’, stimuleren we hierbij de interactie tussen de kandidaten. Definitieve datums worden later gecommuniceerd, je kunt al wel je interesse kenbaar maken en dan nemen wij contact met je op.

Meer informatie of je direct inschrijven? Klik hier
Vakblad: Agile implementatie
Implementeer je agile vanuit een kans of bedreiging?
 


Tegenwoordig gaat iedereen over op IT development volgens de agile aanpak. Echter, echter, echter, … wordt de overgang naar agile development wel voldoende op zijn merites gewogen?
 
De overstap naar agile kun je vanuit twee uitgangspunten benaderen: als kans of als bedreiging die gemitigeerd moet worden. Voorbeelden van organisaties die het zien als kans zijn start-ups zoals Thuisbezorgd, Spotify en Amazon. Maar er zijn ook organisaties die overgaan op de agile-aanpak uit concurrentieoverwegingen. Denk hierbij aan verzekeraars, banken, en overheidsorganisaties. Bij agile wordt gesteld dat de projectmanager overbodig is, dus ook bij deze migraties. In de praktijk blijkt dat toch anders. Wil je weten hoe dat zit?

Lees hier verder » 
Werken bij KWD
Wij zoeken resultaatmanagers!


Heb jij je eerste sporen als leider verdiend en wil je verder groeien door het uitvoeren van uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven? KWD is op zoek naar jonge talenten. Bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zowel in projectmanagement als in Agile rollen.
Ik ben David Leeuwenburgh. Wat mij aantrok om bij KWD te komen werken is de liefde voor het vak en de ruimte die ik krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Bekijk wat KWD voor jou kan betekenen op werkenbijkwd.nl. Neem contact met mij op als je interesse hebt om je ook verder te ontwikkelen. Ik bekijk graag met jou samen de mogelijkheden!
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 

Twee nieuwe collega's bij KWD
 
Floris
Floris van den Biggelaar is 1 april begonnen bij KWD. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met grootschalige, wereldwijde transformaties voor marktleiders en scale-ups in verschillende industrieën. Succes bestaat niet alleen uit eenmalige top-line, bottom-line, en ‘green’ (sustainability) line resultaten maar ook uit blijvend slagvaardige teams. 

Naast Scaled Agile of waterval programma’s en geavanceerde (digitale) technologie wordt steevast ‘gevaarlijk veel’ humor gebruikt. En koffie.
Stephanie
Per 3 mei zal Stephanie Maathuis beginnen bij KWD. Samen met haar vriend Patrick (37) en zoontje Quint (bijna 3) woont ze in Oldenzaal. In haar vrije tijd reist en sport ze graag: tennis en boksen. In corona-tijd heeft ze daarnaast skeeleren ontdekt. Vanuit haar resultaatgerichte en pragmatische aanpak als projectmanager is haar motto: "Continuous improvement is better than delayed perfection!".


Wij wensen hen veel succes en plezier!

 

KWD Vakdag 2021
Voorbereidingen gestartIn 2020 organiseerden wij onze KWD Vakdag geheel on-line vanwege de corona maatregelen. Dat was nieuw voor ons en net zoals bij ieder nieuw project hebben we daarvan kunnen leren.

Inmiddels lopen de voorbereidingen voor onze komende Vakdag alweer volop. Dat wordt een hybride aanpak, ook weer nieuw. Je kunt zowel fysiek als online meedoen. Wij hebben inspiratie en ervaring opgedaan bij het Conclusion event van 23 april over ‘Leading Digital Change’. Op een geavanceerd platform, met diverse breakout ruimtes, een digitale stand en volop chat- en andere contactmogelijkheden. Hier pluk jij dan weer de vruchten van tijdens onze Vakdag.
 

Zorg&ICT 2021 – 18 t/m 21 mei 2021
Dit jaar volledig online!


Het is een must dat de gezondheidszorg met behulp van technologie goedkoper, slimmer, sneller en persoonlijker wordt. In de afgelopen jaren heeft KWD daaraan bijgedragen en met succes diverse projecten gerealiseerd. De zorg is een prachtige en waardevolle sector waarmee wij graag binding houden. Net als voorgaande jaren is KWD dan ook aanwezig op Zorg&ICT, onderdeel van de Dutch Health Week. Meer informatie vind je hier. Gratis registreren is mogelijk vanaf 30 maart. 
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2021 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp