Copy
KWD Bulletin 71  - december 2019   Bekijk dit bulletin in je browser
Onze kennis gedeeld
Intro 2019 is alweer voorbij. Tien keer dit KWD Bulletin in je mailbox. Drie keer het Vakblad Projectmanagement op je deurmat, misschien wel de special gekregen van één van onze collega’s. Onze KWD Projectmanagement Vakdag en website bezocht. Eén van onze opleidingen of workshops gevolgd, of natuurlijk onze boekjes gelezen? 

Wij hebben met veel plezier onze Kennis Willen Delen over allerlei projectmanagement gerelateerde onderwerpen. Hopelijk heb jij er ook van kunnen profiteren.

In dit bulletin lees je onder meer over hoe wij Kennis Willen Delen. Deel onze kennis ook gerust met vakgenoten, bijvoorbeeld door dit bulletin door te sturen.

Veel leesplezier en een voorspoedig 2020!
Vakblad Projectmanagement
Nieuwste editie ontvangen?Deze maand is er een special van het Vakblad Projectmanagement verschenen. Volledig gewijd aan de presentaties van onze KWD Projectmanagement Vakdag: Agile NextLevel. Deze editie delen wij uit aan onze relaties en wordt niet naar de Vakblad abonnees verstuurd. Wil je hem wel graag hebben? Spreek je KWD contactpersoon aan.
 
Je kunt onder andere deze gepubliceerde artikelen aanvragen via onze website:
  • Agile NextLevel: nieuw realisme
  • Agile opdrachtgeverschap
  • Managen Agile Portfolio
  • Helderheid in de bonte Agile competenties en skills
  • Keynote Rini van Solingen: Agile beyond
 
Vraag de artikelen hier aan en abonneer je hier op het Vakblad Projectmanagement, zodat hij drie keer per jaar op je deurmat valt.
Uit het vakblad: Agile procurement
De rol van de projectmanager
 


Met de term Agile Procurement bedoelen we niet zo zeer het agile uitvoeren van een aanbesteding, maar het bereiken van een agile samenwerkingsrelatie, waarbij de leverancier medeverantwoordelijkheid neemt voor het realiseren van waarde voor de klant. De klant heeft wel een product- of projectvisie, maar weet nog niet hoe deze visie te realiseren.
 
Een voorbeeld van een productvisie is: “Ik wil mijn klanten real-time informeren over waar hun product zich in het realisatieproces bevindt.” Hij moet daarvoor op zoek naar een leverancier die voor hem deze software-oplossing kan bouwen en beheren.
 
Dit artikel beschrijft de rol van de projectmanager in een dergelijk agile contracting project.
 
Lees hier verder.
Leergang PM Baas©: uniek in projectmanagementland!
20 januari start nieuwe Leergang!


Wil jij, als leidinggevende van projectmanagement professionals, het succes van projecten in jouw organisatie verbeteren? De KWD leergang PM Baas helpt je hieraan richting te geven. Samen met leidinggevenden uit andere bedrijven ga je een ontwikkeltraject doorlopen in zeven sessies. 
 
Wil je meer weten of direct inschrijven? Hier vind je meer informatie
KWD Buiten bedrijf
Motorweekend
Van maart tot oktober zie je ze in drommen tegelijk richting de Duitse grens gaan, vaak op vrijdag. En op zondag maken ze de omgekeerde beweging: groepen motorrijders die een (lang) weekend in Duitsland gaan doorbrengen. Zo ook een groep KWD’ers die allemaal motorrijden als hobby beoefenen. Dit jaar voor de tweede keer georganiseerd: het KWD Motorweekend.
 
Lees hier wat we bij KWD nog meer doen, behalve projectresultaat behalen.
KWD Column - John Hermarij
Op de drempel, van een nieuw decennium
Nu wij op de drempel van een nieuw decennium staan, neem ik de vrijheid om mijn ongezouten mening over de stand van zaken te geven. Je krijgt van mij zowel een terug- als een vooruitblik. Is het glas half vol of half leeg?

Lees hier verder.
Portfoliomanagement
En de rol van de projectmanager
Als projectmanagers zijn wij de specialisten om te komen tot resultaat. Weliswaar met een kop en een staart, terwijl portfolio’s een doorlopend of meer jaren horizon hebben. Beiden vanuit de ambitie om waarde toe te voegen aan de organisatie. Wij vinden het interessant om onderzoek te doen naar de rol van de projectmanager binnen portfoliomanagement: wat is deze rol, wat moet deze zijn en hoe verloopt de samenwerking met de portfoliomanager? Wij hebben daar jouw hulp bij nodig.
 
Lees hier voor meer informatie en hoe je ons kunt helpen.
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!Ik ben Rob Develing, 36 jaar, ik werk als resultaatmanager bij KWD en ben op zoek naar collega’s. Ik realiseer projecten vanuit mijn persoonlijke drive en motivatie. Met mijn team waarde toevoegen voor klanten; daar haal ik voldoening uit. Ik ben bij KWD gaan werken omdat ik veel waarde hecht aan mijn persoonlijke groei en het ontwikkelen van mijn vakmanschap. Ik kan, wil en durf, vandaar KWD. Lees mijn persoonlijke verhaal op werkenbijkwd.nl
 
Wil jij mijn collega worden, beschik jij over een HBO werk- en denkniveau en heb je minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring? Neem dan contact met mij op!
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 

Gastcollege TU Delft


 
Op 6 december hebben Harmen Hummel (NS) en Erik van Daalen (KWD) een gastcollege gegeven aan studenten van de TU Delft over hun rol als opdrachtgever en projectmanager in het programma waarin zij hebben samengewerkt. Harmen en Erik hebben de context van het programma en hun samenwerking uitgelegd.

Zij zijn vervolgens ingegaan op het omgaan met risico’s, complexiteit, diverse stakeholders, de uitdagingen en gerelateerde tips en tops. De boodschap was dat succes wordt bepaald hoe je met de menselijke factoren omgaat.

Aan het einde konden de studenten vragen stellen en op basis van de antwoorden en informatie uit het gastcollege schrijven de studenten een essay. Dit gastcollege is onderdeel van een reeks, gegeven door verschillende organisaties. 

Wil jij ook een gastspreker van KWD bij jouw evenement? Neem dan contact met ons op.
 

KWD sluit 2019 in stijl af


Buitenplaats Doornburgh was tot 2016 de residentie van de zusters die de communiteit van de Kanunnikessen van het Heilig Graf vormden. Het voormalig klooster is nu een plaats waar kunst en wetenschap samenkomen en de priorij de locatie waar restaurant DeZusters is gehuisvest. Ons kerstdiner aldaar was, mede door die bijzondere plek, memorabel. We hebben in goed gezelschap mogen genieten van een diner vol verrassende gerechten. Een passend einde van een jaar vol projectresultaat. Op naar een succesvol 2020!
 
KWD wenst je een resultaatgericht 2020 vol succesvolle projecten! En gaat het even minder goed, dan zijn wij er altijd nog om jou te helpen. Graag tot ziens in 2020!
 


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2020 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp