Copy
KWD Bulletin 66  - mei 2019   Bekijk dit bulletin in je browser
Samen verder
Intro Na 20 jaar start er een nieuwe fase in het bestaan van KWD: we bundelen onze krachten met Conclusion. Verderop lees je hier meer over. Daarnaast kun je weer uitkijken naar ons nieuwe Vakblad Projectmanagement en vragen we je om ons te helpen bij ons onderzoek naar de samenwerking tussen opdrachtgever en projectmanager. Want één ding gaat zeker niet veranderen: KWD staat niet alleen voor Kunnen, Willen, Durven maar ook voor Kennis Willen Delen. En dat blijven we zeker doen, alleen nu nog sterker, samen met Conclusion.

We wensen je veel leesplezier!
KWD en Conclusion
KWD nu onderdeel van het Conclusion ecosysteemOp 16 mei heeft IT-dienstverlener Conclusion KWD toegevoegd aan haar ecosysteem. Gerard Meijer en Arjan Jonker, eigenaren van KWD, zien volop mogelijkheden voor kruisbestuivingen waar klanten van zowel Conclusion als KWD beter van worden. De krachtenbundeling versterkt de positie van Conclusion als project- en transformatiepartner. Van het bedenken en vormgeven van een bedrijfstransformatie tot en met het realiseren van de daadwerkelijke implementatie. Op dit vlak werkten Conclusion en KWD al enige tijd samen. Een samenwerking die we de komende jaren graag verder uitbouwen.
 
Lees hier het hele bericht.
Compliance in een agile omgeving
Invloed van agile werken voor de compliance officerAgile werken wordt steeds meer toegepast en is al lang niet meer alleen iets van de ICT-afdeling of de software ontwikkelaars. Ook andere professionals binnen organisaties krijgen met agile te maken. Het is dan ook van belang dat zij weten wat agile werken betekent voor hun aandachtsgebied en hoe hun eigen rol beïnvloed wordt door agile werken. KWD’er Erik van Daalen schreef hierover een artikel voor De Compliance Officer, het vakblad voor compliance officers en andere betrokkenen bij het complianceproces.
 
Lees het hele artikel in De Compliance Officer van mei 2019.
Aan tafel met KWD
Onderzoek samenwerking opdrachtgever en projectmanager
Projectmanagers streven naar nauwe samenwerking met hun opdrachtgevers om het succes van hun project te optimaliseren. Toch, zo is de ervaring van veel projectmanagers, is een goede samenwerking tussen projectmanager en opdrachtgever niet vanzelfsprekend. Het vraagt om inzet en toewijding van beide kanten. KWD doet onderzoek naar de samenwerking tussen opdrachtgever en projectmanager.
 
Een onderdeel van dit onderzoek is een verdiepingsslag met opdrachtgevers. We gaan graag met je in gesprek over jouw ervaringen en hoe jij denkt over deze samenwerking. Dit doen we in de vorm van een ‘rond-de-tafel-sessie’ onder het genot van een maaltijd bij ons op kantoor in Nieuwegein op maandag 24 juni 2019. Wil je hieraan meedoen, lees dan hier verder om je aan te melden. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met KWD’er Roger van der Heijden.
 
Doe ook mee en deel jouw waarnemingen met KWD!
Leergang Agile Resultaatmanagement
PMI Agile Certified Practitioner certificering
De succesvolle KWD leergang Agile Resultaatmanagement, gaat op 10 september 2019 weer van start. De vorige leergang Agile Resultaatmanagement werd door de deelnemers beoordeeld met een 8 en daar zijn we trots op! Je leert de Agile methoden, concepten en technieken en hoe je deze kunt toepassen in jouw projecten. Optioneel is het behalen van de certificering als Scrummaster en het PMI-ACP (Agile Certified Practitioner) certificaat. Er wordt tijdens de leergang naar het behalen van deze twee certificeringen toegewerkt. Of je daadwerkelijk examen doet, bepaal je zelf.

Wil je deelnemen aan deze leergang of meer hierover weten, lees dan hier verder.
Uit het Vakblad: multi-culti projecten
Bruggen slaan in multi-culti projecten
In multi-culti projecten moeten mensen uit verschillende culturen intensief met elkaar samenwerken om tot een gezamenlijk resultaat te komen. Voor projectmanagers komende uit één zo’n cultuur, kan het leiden van zo’n project lastig zijn. Hoe kan de projectmanager effectieve bruggen slaan tussen verschillende culturen? Dit artikel gaat over de aard en de achtergronden van de multi-culti problematiek en geeft wat tips om er mee om te gaan.
 
Lees hier verder
 
Je kunt dit artikel uit het Vakblad en andere artikelen achteraf op onze website vinden, maar je kunt je ook abonneren op ons vakblad! Hoe? Klik hier!
Werken bij KWD
WIJ ZOEKEN COLLEGA'S!!!KWD Resultaatmanagement blijft als dé projectmanagementspecialist, ook binnen het Conclusion ecosysteem, doorgroeien. We komen graag met je in contact als jij, net als wij, specialist bent op het gebied van projecten en agile ontwikkeling. Ga met ons in gesprek over welke mogelijkheden we jou kunnen bieden, waaronder uitdagende opdrachten bij mooie opdrachtgevers.
 
Wij zoeken de echte toppers: projectmanagement en agile professionals die zich herkennen in onze missie. Resultaatmanagers die een bijdrage willen leveren aan het verdiepen en uitdragen van ons vakmanschap. Die samen met collega’s Kennis Willen Delen, met elkaar én met onze klanten.
 
Behoor jij tot de top en zoek je collega’s met dezelfde passie? Ervaring is een must maar ben jij een project- of agile management topper met iets minder ervaring, neem ook dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

Check onze website: werkenbijkwd.nl en neem contact met ons op.
KWD-ActueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Nieuwe collega's bij KWD

In mei hebben we 2 nieuwe collega’s mogen begroeten bij KWD. Op 1 mei is Bart Molendijk gestart en op 6 mei Anouk Meerbeek-Aarbodem.
 
Bart brengt 16 jaar projectmanagement-ervaring mee en heeft onder andere in het Overheid-domein de nodige ervaring. Naast sleutelen en reizen met zijn klassieke Range Rover, geniet Bart van de natuur en van hardlopen. Twee onderwerpen die prima zijn te combineren.
 
Anouk heeft veel ervaring op het gebied van distributie en logistiek, zowel in lijn- als projectmanagement. Zij vertaalt graag de harde techniek naar de gebruikers en besteedt veel aandacht aan verandermanagement. Samen met haar gezin is zij sportief en is ze ook te vinden langs de lijn, om te coachen of om haar kinderen toe te juichen.
 
Wij wensen Bart en Anouk veel plezier en succes in hun opdrachten en bij KWD.
 

BPUG seminar: 20 juni 2019

Op 20 juni organiseert de BPUG voor de 22e keer een seminar met dit jaar als thema ‘EmPowered by Innovation’. KWD is hoofdsponsor van de BPUG en verzorgt ook dit jaar weer een workshop. In de  creatieve workshop ‘Innovatie: nieuwe ritmes en oude routines’, worden de deelnemers op een (inter)actieve manier geconfronteerd en geprikkeld om bestaande ritmes en routines innovatief in te zetten bij het sturen van projecten.
 
Wil je dit seminar bijwonen? Neem dan contact om met Jervis Groeneveld, Remmelt van der Wal of Jack van Grunsven van KWD. Wil je meer weten over de inhoud van deze sessie, lees dan hier het programma (Ronde 2, sessie 9).
 

KWD Vakblad Projectmanagement


 
Het KWD Vakblad Projectmanagement is inmiddels een begrip en met meer dan 1500 abonnees het grootste vakblad voor projectprofessionals. In juni valt bij deze abonnees alweer de 7e editie op de mat. En gezien het succes en de waardering voor het Vakblad, heeft KWD besloten om de komende 3 jaar het Vakblad Projectmanagement voort te zetten en daarmee een boost te geven aan het projectmanagement vak in Nederland.
Het thema van de 7e editie is ‘Leren’. Wat dit betekent voor projectmanagers en opdrachtgevers van projecten, lees je onder andere in het hoofdartikel ‘Gevoel versus Logica’. Wil je alvast een indruk krijgen van dit Vakblad, kijk dan de teaser hieronder.
 
 
Wil je dat het Vakblad voortaan ook bij jou op de deurmat valt? Vraag hem dan aan door hier te klikken. Een abonnement is gratis voor de doelgroep: je krijgt dan drie keer per jaar het Vakblad thuisgestuurd.
 


Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl

 
Copyright © 2019 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp