Copy
Klik hier wanneer u deze digitale nieuwsbrief niet goed kunt lezen/openen.
KWD
NUMMER 23, 24 JAN '15
VERDIEPING
KWD COLUMN
INTERVIEW
AANKONDIGING
NIEUW BOEK
ONDERZOEK
PROJECTPOLITIEK
"Wij doen niet aan politiek" is een veelgehoorde opmerking bij organisaties, die echter feitelijk onjuist is. Want iedere organisatie kent tegenstrijdige
belangen door schaarste in geld, middelen of resources en de andere krachtvelden in de organisatie. Iedere projectmanager krijgt er daarom mee te maken, maar niet iedere projectmanager weet goed om te gaan met projectpolitiek. Het kan dan ook een bepalende factor zijn voor projectsucces, maar – zoals vaker in ons vakgebied – is de theorie schaars. Reden voor KWD voor een onderzoek en publicatie in een boek, dat we via dit bulletin onder de aandacht brengen van onze lezers.

Veel leesplezier toegewenst!
PROJECTPOLITIEK IN DE KWD PM APP
De KWD Projectmanagement app bevat een praktisch model om met projectpolitiek om te gaan. We doen dit aan de hand van drie testen:
de politieke barometer, de politieke sensitiviteit meting en de politieke handelmeter. KWD-projectmanager Ronald Kappert is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de app, met name de politiek-testen. Hij gaat in dit artikel meer in detail in op deze functionaliteit.
Lees meer
A FACT OF LIFE
Hoogleraar Fred Heemstra besteedt in de column van deze maand aandacht aan de onontkoombaarheid van politiek 'gedoe' in projecten.
Het is een gegeven en je dient er mee om te gaan. Als je dat niet doorhebt zit je pas echt in de problemen! Aan de hand van vier invalshoeken krijg je meer grip op de politiek in jouw projecten..
Lees meer
KWD IN GESPREK MET HENNY PORTMAN
Henny Portman (NN Group) is auteur, consultant, trainer en coach op het gebied van project- programma- en portfoliomanagement. Met 
zijn ruime ervaring in het projectmanagementvak heeft hij vaak te maken gehad met politiek in en rond projecten. In dit vraaggesprek geeft hij zijn mening over de projectmanager als politicus, de rol van PMO's en de match tussen project en projectmanager.
Lees meer
KWD PM APP V2.0
Na de succesvolle lancering van de KWD PM app hebben we niet stilgezeten. We werken momenteel hard
aan een nieuwe release. Interessante uitbreiding is dat een testrapport beschikbaar komt dat de uitkomsten van de drie testen over projectpolitiek met elkaar combineert en vergelijkt, waarbij verbanden worden gelegd vanuit het theoretische kader.
Houd de updates van onze app daarom in de gaten! Als lezer van het KWD Bulletin word je uiteraard ook via het bulletin en de website geïnformeerd.
Lees meer nieuws

KWD REEKS: PROJECTPOLITIEK
In het reilen en zeilen van projecten is meestal ook een politieke dimensie aanwezig, iets waar niet iedere projectleider bewust en effectief mee omgaat. 
Om te voorkomen dat de projectpolitiek een negatief effect heeft op jouw project, is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat jij als projectmanager ook een rol hierin speelt.
KWD bracht onlangs haar nieuwste boek uit in de KWD-Reeks 'voor en door projectmanagers’. Deel 4 gaat over Projectpolitiek, en geeft je handvatten om beter met dit fenomeen om te gaan.
Lees meer
NEUS VOOR PROJECTPOLITIEK
Herken jij politieke signalen die wijzen op naderend onheil? En, beschik je over voldoende politieke sensitiviteit om het spel dan goed mee te spelen?
In dit artikel worden drie typen onderkend. Eind 2014 heeft KWD een onderzoek gedaan, met interessante conclusies over hoe politiek sensitief project- en programmamanagers zijn, en of dat goed nieuws is voor het te verwachten projectsucces…
Lees meer
OVER KWD
KWD Resultaatmanagement
Postbus 761
3430 AT Nieuwegein
info@kwdrm.nl
www.kwdrm.nl
OVER KWD
Wie wij zijn
Kunnen, Willen, Durven
Resultaatmanagement
KWD Informeel
KWD Bulletins
Onze mensen
Opdrachtgevers
Cases
Vacatures
Contact
Gebruik de 'unsubscribe from this list' functie hieronder weergegeven wanneer u deze nieuwsbrief niet meer via uw mailbox wilt ontvangen.