Copy
KWD Bulletin 94  - februari 2022   Bekijk dit bulletin in je browser
Niet normaal
Intro 

Foto door Nilina via Pexels

We hebben het al een jaar over ‘terug naar normaal’. Maar wat er vorige week is gebeurd, is ‘niet normaal’. Heel veel beloften en toch is Rusland een oorlog gestart. Met streng gecensureerde pers draagvlak creëren voor iets wat eigenlijk niet te verantwoorden is. Een oorlog een ‘vredesmissie’ noemen… Een propagandaoorlog wordt het ook wel genoemd. Alleen vertellen wat jij wilt dat anderen moeten weten om te rechtvaardigen wat je doet of gaat doen. En tegenstanders snoer je de mond.
 
In onze projecten willen we juist open en transparant communiceren. Daarbij nemen we anderen, vaak eindgebruikers genoemd, mee in nut en noodzaak van een project. Draagvlak creëren voor wat je doet of gaat doen. In beide gevallen is er sprake van een communicatiestrategie maar de invalshoek en doelstelling zijn compleet verschillend
 
Genoeg om over na te denken en voor sommigen om over te filosoferen. In dit bulletin meer over het nieuwe projectmanagement normaal van collega Mignon en filosofeert collega Jaap over de juiste terminologie voor opdrachtgever, of was het sponsor?
 
We wensen je veel leesplezier en hopen je snel weer te spreken.
Mijn nieuwe normaal...
Nieuw projectmanagementMaart 2020 zal de geschiedenis in gaan als de start van een nieuw tijdperk. Het tijdperk van het nieuwe normaal. Mijn nieuwe normaal is nog steeds mijn werkkamer en het uitzicht op de auto’s in de straat. Al 14 maanden is dit mijn werkplek en is MS Teams mijn beste vriend. Maar ondanks dat mijn werkplek al 14 maanden ongewijzigd is, is er in die tijd veel gebeurd. Benieuwd hoe collega Mignon Maissan zich redt in haar ‘nieuwe normaal’?

Lees hier verder » 
De juiste terminologie?
Sponsor, Project Owner, Business Owner, Executive…


Enige tijd geleden hadden we bij een klant discussie over de termen Opdrachtgever en Project Sponsor. Ongeveer tegelijkertijd bracht KWD het boekje ‘Nul mislukkingen voor Business Owners’ uit. Deze had enige jaren geleden waarschijnlijk nog ‘Nul mislukkingen voor Opdrachtgevers’ geheten. Daarom heeft collega Jaap Stoppels een aantal boeken en wetenschappelijke artikelen uitgepluisd op de termen Project Owner, Business Owner, Project Sponsor en Executive. Wat hij heeft ontdekt?.

Lees hier verder » 
Casestory: Vanuit niets naar resultaat in een maand
Snelheid geboden!Stel, je wilt dit jaar nog software selecteren en implementeren voor je financiële administratie en inkoop. Het is al februari en de tijd die overblijft voor de implementatie is de tijd die overblijft na aanbesteding. Zaak dus om een snelle en toch gedegen aanbesteding op poten te zetten. Wil je weten hoe onze collega Ronald Kappert dit in heel korte tijd voor elkaar heeft gekregen en de tijd voor implementatie heeft gemaximaliseerd?

Lees hier verder » 
Vakblad 15 is online beschikbaar
Voor iedereen online beschikbaar  
 

 
De 15e editie van het KWD Vakblad is alweer online beschikbaar en ligt inmiddels ook op de deurmat van enkele honderden geabonneerden. Wil je het Vakblad voortaan digitaal of als papieren tijdschrift ontvangen en heb je niet eerder een aanvraag gedaan? Vraag het Vakblad dan hier aan.

Voor een impressie lees je hier de recensie van Henny Portman over de laatste editie of lees het Vakblad volledig online.

Lees hier Vakblad nr. 15 » 
Werken bij KWD
Wij zoeken talentvolle collega's!


Heb jij je eerste sporen als leider verdiend en wil je verder groeien door het uitvoeren van uitdagende opdrachten bij toonaangevende bedrijven? KWD is op zoek naar jonge talenten. Bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zowel in projectmanagement als in Agile rollen.
Ik ben David Leeuwenburgh. Wat mij aantrok om bij KWD te komen werken is de liefde voor het vak en de ruimte die ik krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Bekijk wat KWD voor jou kan betekenen op werkenbijkwd.nl. Neem contact met mij op als je interesse hebt om je ook verder te ontwikkelen. Ik bekijk graag met jou samen de mogelijkheden!
KWD-actueelVast onderdeel in het KWD-Bulletin: KWD-Actueel, met informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij KWD Resultaatmanagement.
 
Leergang PM Baas©: uniek in projectmanagementland
Start in mei - inschrijven nog mogelijk
 


De unieke KWD leergang PM Baas start weer in mei 2022. Nergens anders vind je een leergang die speciaal bedoeld is voor managers die leiding geven aan project- en agilemanagers. Samen met leidinggevenden uit andere bedrijven ga je een ontwikkeltraject doorlopen in zeven sessies. Naast aandacht voor generieke leerdoelen, is er veel ruimte voor interactie, kennisdelen met collega’s en kun je natuurlijk ook jouw specifieke leerdoelen inbrengen. 
 
De volgende leergang PM Baas start op 9 mei 2022 en inschrijven is nog mogelijk. Meer informatie of je direct inschrijven?

Lees hier verder » 
 
Volg jij ons al op Linkedin?
Volg ons en blijf op de hoogte van KWD en ons vakgebied
 
De laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden over project- en agilemanagement, KWD en de KWD’ers vind je op onze LinkedIn pagina. Volg ons en je blijft altijd op de hoogte.

Volg ons hier op Linkedin » 
 

Ken je iemand die dit bulletin ook wil ontvangen? Stuur deze link door: https://www.kwdrm.nl/kwd-bulletin/ 
KWD LinkedIn pagina
KWD Website
KWD YouTube kanaal
CONTACT

KWD Resultaatmanagement | Postbus 761 | 3430 AT Nieuwegein |
info@kwdrm.nl | www.kwdrm.nl | www.werkenbijkwd.nl
Copyright © 2022 KWD Resultaatmanagement, Alle rechten voorbehouden 


Je ontvangt dit bulletin, omdat je je hiervoor hebt ingeschreven. 
Desgewenst kun je je profiel wijzigen of je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp