Copy

Pressemeddelelse

16/09/2022

Byrådet tager hul på forhandlinger om næste års budget

Sønderborg Byråd har på det årlige budgetseminar lagt rammerne for Byrådets arbejde med Sønderborg Kommunes budget for 2023.
Sønderborg Byråd har torsdag den 15. og fredag den 16. september 2022 været samlet til budgetseminar på Hotel Nørherredhus i Nordborg for at sætte rammerne for kommunens budget i 2023.
 
Det sker i lyset af den pressede økonomiske situation, som Sønderborg Kommune er havnet i. Det skyldes blandt andet økonomiaftalen mellem KL og regeringen samt stigende udgifter til energi og øvrige driftsudfordringer. Udgiftsstigninger, der - for budgettet 2023 og de kommende år - betyder krav om budgettilpasninger i omegnen af 70 mio. kr.

- Der er en fælles forståelse for den situation, vi står i. Det har medført gode drøftelser på tværs i Byrådet om kommunens husholdningsbudget, og det glæder mig meget, at Byrådet er enig om en stor del af de overordnede rammer for kommunens budget for 2023. Jeg ser det som et godt tegn på, at vi formentlig kan samle Byrådet bag en fælles budgetaftale efter de kommende forhandlinger, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.  

Der bliver i de kommende år også tale om en væsentlig reduktion i niveauet for nye anlægsinvesteringer i Sønderborg Kommune. Men forventningen er, at der også bliver plads til at bygge nyt og gennemføre renoveringer de kommende år.

- Vi er et sted, hvor vi kan holde lidt igen efter rigtig mange investeringer i anlæg i hele Sønderborg Kommune. Det er samtidig nødvendig at holde fokus på at nå i mål med de aktuelle projekter, der støtter op om den positive udvikling i kommunen. Det er blandt andet investeringer i grøn omstilling, flere ungdomsboliger, skolerenoveringer med mere, så vi kan holde fast i den gode fremgang og vækst på bosætning, turisme, uddannelser og arbejdspladser, siger han.
Kontaktinformation:

Erik Lauritzen
Borgmester
Tlf. 2790 0206

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg
Copyright © 2022 Sønderborg Kommune
Website
Facebook
LinkedIn
YouTube


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sønderborg Kommune · Rådhustorvet 10 · Sønderborg 6400 · Denmark