Copy

Pressemeddelelse

17/01/23

Sønderborg Kommune glæder sig over ny ingeniør uddannelse i software

Ingeniør i Software Engineering åbner på Syddansk Universitet i Sønderborg. En udmelding, der glæder politikere i Sønderborg Kommune.
Efter sommerferien kan man begynde at læse Software Engineering på Syddansk Universitet i Sønderborg. I første omgang åbner bacheloruddannelsen i Software Engineering, og fra 2024 kan man læses kandidatuddannelsen på Alsion.
 
Meldingen begejstrer Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen.
 
- Det er fantastisk for Sønderborg Kommune, at vi skal til at uddanne ingeniører i Software Engineering. Det er et fantastisk supplement til de allerede eksisterende uddannelser i Sønderborg inden for fagområder, hvor kommunens virksomheder er verdensførende på blandt andet automation, e-mobilitet og energieffektivitet. Samtidig er det første skridt i Center for Industriel Software, som matcher det lokale erhvervslivs styrkepositioner og understøtter et stærkt erhvervsliv samt tiltrække og fastholde relevant arbejdskraft i kommunen, siger han. 

En uddannelse i Software Engineering giver kompetencer til at kunne udvikle fremtidens softwareløsninger, og karrieremulighederne som civilingeniør i Software Engineering dækker over job som softwareudvikler, mobilapplikationsudvikler, systemudvikler, systemkonsulent og lignende.
 
Uddannelsen til ingeniør i Software Engineering findes allerede på SDU i Odense. Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter man tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør.
 
Center for Industriel Software i Sønderborg er et partnerskab mellem Sønderborg Kommune, Syddansk Universitet, Linak Holding A/S og Bitten & Mads Clausen Fond. Center for Industriel Software skal styrke softwareområdet med nye diplom- og civilingeniøruddannelser inden for Software Engineering og softwareteknologi.
 
Første viceborgmester, Stephan Kleinschmidt, er meget tilfreds med, at ingeniøruddannelsen i Software Engineering kommer til Sønderborg.
 
- Tiltrækning og fastholdelse af uddannelser er essentielle for Sønderborg Kommune, og med den nye uddannelse kan vi igen sige bestået. For det stærke samarbejde i lokalområdet har skabt et interessant og spændende studiemiljø i Sønderborg, der kan konkurrere med de større uddannelsesbyer. Vi har fået opbygget en uddannelsesby med et højt fagligt niveau, der gør, at de attraktive uddannelser er interessante i resten af Danmark og i udlandet, så mange gerne vil læse i Sønderborg, siger han. 

Sønderborg Kommune har flere gange gjort opmærksom på behovet for at få flere uddannelsespladser til kommunen, og derfor glæder anden viceborgmester, Ellen Trane Nørby, sig over dagens nyhed.
 
- Det er rigtigt positivt, at vi nu lykkes med at trække endnu en uddannelse til Sønderborg i tæt samarbejde med vores virksomheder og uddannelsesaktører. Sønderborg er en skøn by at tage sin uddannelse i. Der er job og vores lokale virksomheder giver sikrer karriere- og muligheder efterendt uddannelse. Derfor skal der også arbejdes aktivt på, at endnu flere uddannelser oprettes, udflyttes og placeres på Alsion. Også humanistiske og sundhedsfaglige. Uddannelseskvaliteten er i top, studiemiljøet godt og det er en katalysator for vækst og udvikling til glæde for hele Sønderborg Kommune, siger hun. 

Se mere om uddannelsen her:
https://www.sdu.dk/da/uddannelse/bachelor/softwareengineering
Kontaktinformation:

Erik Lauritzen
Borgmester
Tlf. 27900206
 
Stephan Kleinschmidt
Første viceborgmester
Tlf. 27900217
 
Ellen Trane Nørby
Anden viceborgmester
Tlf. 27903711

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg
Copyright © 2023 Sønderborg Kommune
Website
Facebook
LinkedIn
YouTube


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sønderborg Kommune · Rådhustorvet 10 · Sønderborg 6400 · Denmark