Copy

Pressemeddelelse

08/09/22

Sønderborg fremskynder arbejde med varmeplan: Der skal sættes turbo på den grønne omstilling

Inden årets udgang skal borgere med gas- og oliefyr kontaktes af kommunen med besked om muligheder for fjernvarme eller varmepumper. Sønderborg Kommune fremskynder nu arbejdet med at opdatere Varmeplan 2021 i samarbejde med fjernvarmeselskaberne og ProjectZero.
Mens de tre fjernvarmeselskaber i Sønderborg Kommune oplever stor interesse for at blive tilsluttet fjernvarmen på grund af stigende energipriser, arbejder Sønderborg Kommune på at opdatere Varmeplan 2021.
 
Varmeplanen fastlægger de kommunale mål for udviklingen af varmeforsyningen i Sønderborg Kommune. Den fastsætter for eksempel de områder, hvor kommunen gerne ser, at der blive etableret fjernvarme. Desuden anviser planen hvilke tiltag, der skal gøres for at omstille til fossilfri varme i områder uden for fjernvarmeområderne.
 
Opdateringen af varmeplanen sker i samarbejde med fjernvarmeselskaberne Nordals Fjernvarme, Broager Fjernvarme, Sønderborg Varme samt ProjectZero.

- Vi har stort fokus på, at borgerne skal vide, hvad deres mulighed er for at blive en del af den fælles varmeforsyning. Derfor er vi i fuld gang med at opdatere varmeplanen i tæt samarbejde med fjernvarmeselskaberne. Varmeplanen udgør vores mulighed for at tilbyde sikker, billig og klimavenlig varme. Vi vil derfor gerne give alle husstande med oliefyr og naturgas besked om deres muligheder for at blive en del af fjernvarmen så hurtigt, det kan lade sig gøre, siger Asger Romme Andersen, der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget.  

Udvalget har på sit seneste møde godkendt Sønderborg Varmes ønske om at udvide fjernvarmeområdet i Spang Vade og Mejse- og Spurvevænget i Ulkebøl. Det betyder, at 15 husstande får mulighed for at tilslutte sig fjernvarmen. Derudover har Sønderborg Varmes bestyrelse på et møde den 25. august besluttet at søge kommunens tilladelse til at forsyne Nybøl og Vester Sottrup med fjernvarme samtidig med, at der etableres en fjernvarmeledning mellem Sønderborg og Gråsten.

- Vi har i Sønderborg arbejdet for den grønne omstilling i mange år blandt andet gennem ProjectZero. Men nu står vi en ekstraordinær situation med en energikrise i hele Europa. Derfor skal der sættes turbo på den grønne omstilling, og vi har i udvalget besluttet, at forvaltningen skal fremskynde arbejdet med opdateringen af varmeplanen. I løbet af november håber vi, at vi så kan skrive ud til alle de berørte borgere, hvad de kan forvente og hvad, deres muligheder er, siger Daniel Staugaard, der er næstformand i Natur-, Klima- og Miljøudvalget.  

Hvis man har spørgsmål om fjernvarme, kan man besøge varmeselskabernes hjemmeside hos Broager Fjernvarme, Sønderborg Varme eller Sønderborg Forsyning, hvor Nordals Fjernvarme hører under.
Kontaktinformation:

Udvalgsformand Asger Romme Andersen
Tlf. 27 90 37 22
 
Næstformand Daniel Staugaard
Tlf. 51 22 23 54
 
Plan- og myndighedschef Sille M. Dall
Tlf. 27 90 54 59

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg
Copyright © 2022 Sønderborg Kommune
Website
Facebook
LinkedIn
YouTube


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sønderborg Kommune · Rådhustorvet 10 · Sønderborg 6400 · Denmark