Copy

Helló!


Ha megszakíthatom pár percre az újévi fogadalmakban való térdig gázolást, akkor lejelentem gyorsan a Preprocessor januári státuszát, hátha itt is akad valami érdemleges:
 

Morgan Housel – A pénz pszichológiája


A pénzt legtöbbször úgy kezeljük, mintha egy tisztán racionális terület lenne, hideg, érzelemmentes, fekete-fehér, matematikai döntésekkel. De ez csak egy része – és sajnos ez a könnyebb része. A nehezebb része pedig a viselkedésünkhöz, szokásainkhoz és mintáinkhoz kapcsolódó, impulzív, irracionális oldal. Erre való a pénz “puhább”, művészibb megismerése – ha nem is a kemény tudomány helyett, de mellé mindenképp.
 
Ezt tanítja nekünk Morgan Housel - A pénz pszichológiája című könyvében, ahol végigzongorázunk 18 olyan mentális torzítást, amivel érdemes tisztában lenni bármiféle befektetés előtt. Persze ha ez a hajó már elúszott, akkor is figyeljünk, mert soha nem késő megkímélni magunkat egy csomó potenciális bénázástól és álmatlan éjszakától.
 

A pofátlanság csimborasszójáról


Megint jó a cím, mi? Újabban ebből űzök sportot – hogy hogyan tudnám a leg-szemöldök-emelgetősebb szavakat becsempészni az írásomba (lásd az épp imént leírt "leg-szemöldök-emelgetősebb"). De a bohóckodás mögött persze tartalom is lapul. Ebben a szösszenetben Tomi cimborám Japánba vezető útjáról írok, illetve hogy mit tanulhatunk az ő hozzáállásából az élet zárt ajtóival (és falaival) kapcsolatban.
 

Nagy dolgok vannak készülőben


Elszórtan emlegetem ugyan egy ideje, de a 2023-mal végre "élesbe" fordult az a régi ambícióm, miszerint YouTube csatornát is kéne csinálni a blog mellé. Elvégre ha azért olvasok, hogy olyanoknak segíthessek, akik nem tudnak ennyit olvasni, akkor az eredményeket nem ártana nem kizárólag írásos formában megosztani, nem?

Na annyira azért még nem éles a helyzet, hogy konkrétan videó is lenne fent, de a blog írás mellett az összes elérhető agysejtem képszerkesztést, audió felvételt, videó vágást és animáció időzítést próbál befogadni, korlátozott sikerrel. Csak gondoltam előre beharangozom, hogy a következő hírlevél környékére már elszámoltatható legyek ezen a fronton is! Avagy, ahogy a mai fiatalság mondaná: hype!
 

Köszi, hogy velem tartotok ezen az ön-gatyábarázó utazáson! Ha akad bármi meglátásotok vagy személyes tapasztalatotok, amit hozzáfűznétek, a "Válasz" gomb csak egy kattintásnyira. Aki pedig esetleg hasznosnak találja az agymenéseimet, az egész nyugodtan küldje őket tovább a másod-unokatestvére szobatársának – is.

Üdv,
Dénes
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Email
RSS
Megnyitás böngészőben
Copyright © 2023 Preprocessor Blog, Minden jog fenntartva.

Változtatnál valamit ezekkel az emailekkel kapcsolatban?
Semmi akadálya, frissítsd a beállításaidat vagy iratkozz le erről a listáról.

Email Marketing Powered by Mailchimp