Copy

Helló!


Talán feltűnhetett, hogy kicsit emberközpontúbb fókuszba váltott a blog hangneme az előző hírlevél óta. Ez nem véletlen. Gondoltam ha már önmagunkkal is így meggyűlik a bajunk, akkor a másokhoz való viszonyulásnál is elkél a segítség. Az én bináris robot fejemre minden esetre biztos ráfér, de talán neked is segíthetek a levont tanulságokkal, kedves Olvasóm:
 

Emily Nagoski – Úgy, ahogy vagy


Vizsgáltuk már a párkapcsolatokat a szeretetnyelvek, az erőszakmentes kommunikáció, vagy épp a jó házasság alapelveinek szemszögéből. Ám ezek mind kissé plátói módon álltak a szexualitás témaköréhez. Na ez szerintem nem jelenti, hogy a fizikalitás ne lenne fontos. Sokkal inkább jelenti, hogy valamiért továbbra is arcpirongatónak, a puritán moralitásba nem illőnek tartjuk a témát.

Talán ezért is kering róla annyi tévképzet. Talán ezért is tudott Nagoski annyiszor meglepni a könyv testi, lelki, és szociális meglátásaival. Az Úgy, ahogy vagy számos szemfelnyitó pillanata számomra jól mutatta, mennyire nem oké, hogy szélesebb társadalmi körben nem beszélünk nyíltan az ilyesmiről. Hiánypótló!
 

Család, hála, elmúlás


A fizikai kapcsolat fűszerezés iránti (természetesen tisztán professzionális és akadémiai) érdeklődésemen felül a következőkkel foglalkoztam az utóbbi időszakban:  

Csak itt, csak most


Egyre többször futok bele, úgyhogy most már egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni. A feleségem gyakran vesz részt ilyen ingyenes online "szemináriumokon", amikor valami számára érdekes téma kerül terítékre. Ezek a rendezvények viszont általában csak azt bizonyítják, hogy maximum annyit kapsz, amennyit kifizetsz érte.

Az még hagyján, hogy 90%-ban általános, bárki számára elérhető, blogbejegyzésnek is négyes alá információk hangzanak el. De aztán az egész szégyentelen reklámba fordul, ami egy fizetős tanfolyam irányába terelgeti a kedves hallgatóságot. És ha "a következő órában", vagy "csak ma éjfélig" feliratkoznak, akkor hű de mekkora kedvezményben lehet részük az alapárhoz képest.

Gondoljunk bele egy pillanatra, hogy ennek mi értelme. Miért nem árazzák eleve úgy be a terméküket, hogy az vonzó legyen? Vagy ha az "akció" hatásra mennek, és nekik akciós áron is megéri, akkor miért nem általánosan hozzáférhető az akció? Ha pedig csak azoknak akarnak kedvezményt adni, akik már bizonyították, hogy hajlandóak venni a fáradságot legalább egy ingyenes tanfolyamon felbukkanni, akkor miért nem osztanak kuponkódokat, ami egészen a fizetős képzés kezdetéig érvényes?

A válasz egyszerű: mert nem akarják, hogy túl sokat gondolkozzunk rajta. Addig kell behúzni a kapást a csónakba, amíg az ingyenes alkalom hatása alatt áll. Amíg ott cseng a fülében, hogy az előadó mekkora ekszpert a témában, és hogy mekkora kiváltság is lehetne az ő szavain csüngve megvilágosodni.

Na de nem ragozom – mindezt csak azért hoztam fel itt bónusz szösszenetként, hogy megoszthassam a kedvenc mottómat/stratégiámat, ami engem személy szerint már sok ilyen potenciális lehúzástól megmentett: Ha gyors válasz kell, akkor a válaszom "nem". Mindig legyen gyanús, ha sürgetnek...
 

Köszi, hogy velem tartotok ezen az ön-gatyábarázó utazáson! Ha akad bármi meglátásotok vagy személyes tapasztalatotok, amit hozzáfűznétek, a "Válasz" gomb csak egy kattintásnyira. Aki pedig esetleg hasznosnak találja az agymenéseimet, az egész nyugodtan küldje őket tovább a másod-unokatestvére szobatársának – is.

Üdv,
Dénes
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Email
RSS
Megnyitás böngészőben
Copyright © 2022 Preprocessor Blog, Minden jog fenntartva.

Változtatnál valamit ezekkel az emailekkel kapcsolatban?
Semmi akadálya, frissítsd a beállításaidat vagy iratkozz le erről a listáról.

Email Marketing Powered by Mailchimp