Copy
Nieuwsbrief van de VLS, met informatie van vakvereniging en vakbond.
VLS voor muziekdocenten

Nieuwsbrief 2013-5


Beste <<Roepnaam>>,
(Is uw naam hierboven niet goed weergegeven? Update uw gegevens)

Studiedag 5 april

Laatste mogelijkheid om aan te melden voor de studiedag op vrijdag 5 april! Nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Direct aanmelden.


Centraal examen muziek havo/vwo vanaf 2014 in autoplay

In het examenjaar 2014 zullen de CE's muziek havo/vwo worden aangeboden in de examensoftware Autoplay, net zoals bij het CE muziek vmbo-tl/gl al het geval is. In Autoplay worden de geluidsfragmenten aangeboden, de vragen en beantwoording gebeurt op papier. Lees hier de brief die het CvE aan alle scholen heeft gestuurd die het examen muziek havo/vwo aanbieden. Ook is het mogelijk om ter voorbereiding op deze manier van afname voorbeeldexamens te downloaden. In september komen de volledige examens beschikbaar.

Oproep aan kabinet: geen nieuwe onderwijsbezuinigingen!

De Stichting van het Onderwijs roept het kabinet op om in zijn zoektocht naar verdere bezuinigingen het onderwijs daarbuiten te houden. Het kabinet heeft de Stichting uitgenodigd om te komen tot een Nationaal Onderwijsakkoord. Daarin spreken de regering en het onderwijsveld een koersvast toekomstgericht onderwijsbeleid af. Het Nederlandse onderwijs dat nu internationaal bekend staat als 'goed', kunnen en moeten we met alle betrokkenen 'geweldig' maken. Dat vereist een blijvend investeren in het onderwijs. Lees meer.

De Lerarenbeurs: beter voor de klas!

Aanvraagronde Lerarenbeurs van start. Van 1 april tot en met 15 mei kunnen bevoegde leraren in het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo een Lerarenbeurs aanvragen voor een bachelor- of masterstudie. De beurs bestaat uit twee subsidies.
1. De leraar ontvangt subsidie voor studiekosten, studiemiddelen en reiskosten. Elke leraar kan maximaal zevenduizend euro per jaar ontvangen om collegegeld te betalen en maximaal zevenhonderd euro voor studie- en reiskosten.
2. De werkgever kan subsidie ontvangen om de leraar studieverlof te verlenen en een vervanger aan te stellen. Lees meer.

Wie wordt Leraar van het jaar 2013?

Kanjers van leraren gezocht
In het kader van de Dag van de Leraar wordt ook dit jaar weer de verkiezing Leraar van het Jaar georganiseerd. Met deze verkiezing wil organisator de Onderwijscoöperatie aandacht vragen voor het vakmanschap van vier individuele leraren én voor de beroepsgroep als geheel. Welke bijzondere of inspirerende leraren verdienen dit jaar deze titel? Lees meer en nomineer!

 
CKV actie duurt voort
 
Het verwachte gesprek tussen de staatssecretaris en enkele vertegenwoordigers uit het veld van cultuureducatie over het omstreden wetsvoorstel laat op zich wachten. Namens de verenigingen is nogmaals een brief uitgegaan naar de minister van OCW om ook formeel op zo'n gesprek aan te dringen. Doel is nogmaals de aandacht te vestigen op het rapport van de verkenningscommissie en het wetsvoorstel niet in te brengen. We doen er alles aan om met de bewindsvoeders aan tafel te komen omdat we zier zijn van onze zaak en er veel steun is voor het behoud van CKV.
 

DEEL JOUW WENSEN - Mijn werk onze scholen met een nieuwe CAO PO

Dagelijks staan 187.000 medewerkers en bijna 1200 schoolbesturen voor de uitdaging om op 7500 scholen goed onderwijs te geven aan 1.65 miljoen leerlingen. Jij hoort hierbij!
Je volgt de ontwikkelingen in onderwijs en samenleving. Je verplaatst je in de kinderen om het beste uit hen te halen, speelt in op verwachtingen van ouders. Wat heb jij nodig om goed te werken?
Volg de actie mijn werk onze scholen op onze website. Agenda Twee Weekse: met informatie over de gesprekken, data en locaties.
Aanmelden voor bovengenoemde bijeenkomsten kan via deze link. Lees meer.
 

Dansspetters III

Dansspetters III van Maria Speth is een pleidooi voor het belang van het creatief proces. Maak van een 'probleem' een uitnodiging, geen obstakel. Onderzoek, bekijk, graaf en draai om: er is meer dan één oplossing. Een 'probleem' oplossen wordt op die manier een uitdagend leermoment. Met zijn dansideeën en muzikale suggesties is Dansspetters III vooral een inspiratiebron om zelf verder te groeien, letterlijk een rekbaar begrip dus. Dit biedt een prachtig en creatief leerproces. Voor iedereen die in zijn/haar werkveld met kinderen en jongeren te maken heeft en graag met ze in beweging wil komen. Kijk voor meer informatie op www.dansspetters.nl

Ga in gesprek met de bestuurders van ABP!

Is de verlaging van de pensioenen echt nodig? Is er geld als ik straks met pensioen ga? Belegt ABP wel goed? Ongetwijfeld heb je vragen over de maatregelen die ABP neemt. Ga daarom in gesprek met de bestuurders van ABP tijdens bijeenkomsten in het land. Er is er altijd één bij jou in de buurt. De bijeenkomsten beginnen om 19 uur en eindigen om 21.30 uur. Schrijf je meteen in
Donderdag 4 april: Utrecht, Jaarbeurs
Donderdag 4 april: Groningen, Hanze Plaza
Dinsdag 9 april: Zwolle, Bilderberg Grand Hotel Wientjens
Woensdag 17 april: Den Haag, NH Hotels Den Haag
Donderdag 18 april: Middelburg, Van der Valk Hotel
Donderdag 18 april: Assen, De Bonte Wever
Thuis meekijken?
Je kunt de bijeenkomst ook live bijwonen via een webcast op abp.nl. Dit kan op woensdag 17 april van 19 tot 21.30 uur. Dan is het ook mogelijk om rechtstreeks vragen te stellen aan de sprekers.

Eindelijk, de definitieve versie CAO HBO 2012-2013

We hebben er erg lang op moeten wachten. Veel geschrijf over en weer heeft er aan ten grondslag gelegen, maar nu is hij er dan toch eindelijk, de definitieve versie van de cao-hbo 2012-2013 en ook de toelichting op de professionaliseringsparagraaf.

'Van ideaal CV naar perfecte sollicitatiebrief'

Voion organiseert in samenwerking met VObanen voor docenten en onderwijsondersteunend personeel de workshop ‘Van ideaal cv naar perfecte sollicitatiebrief’ op 15,16 en 17 april.

Versterking medezeggenschap in onderwijs is hard nodig!

Gezamenlijke onderwijsorganisaties stuurden een brief aan staatssecretaris Dekker:
‘Op 20 maart heeft u een algemeen overleg met de Vaste Commissie OCW naar aanleiding van de kwestie Amarantis. Uit het Amarantisrapport ‘Autonomie verplicht’  blijkt ondermeer dat de medezeggenschap niet in staat was om het College van Bestuur (CvB) bij te sturen (zie pag. 46). Dat baart ons als onderwijsorganisaties, waaronder de FvOv, nauw betrokken bij de medezeggenschap in het funderend onderwijs, grote zorgen. Wij sluiten ons dan ook aan bij de aanbeveling in het rapport (pag. 70) om de medezeggenschap te versterken.’ Lees meer.

Vacature full-time leraar muziek Europese School Brussel

NOB zoekt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap per 1 september 2013 een fulltime leraar muziek voor de Europese School Brussel-Woluwé, België. Kijk hier voor meer informatie.


registerleraar.nl

VLS-bestuur zoekt secretaris

Wil je meedenken in onze beroepsvereniging over het vak muziek en meehelpen de vereniging te dragen? Wij zoeken een nieuwe secretaris binnen het bestuur per 18 juni 2013. De secretaris neemt zowel in het algemeen bestuur als het dagelijks bestuur plaats en heeft als voornaamste taak het verzorgen van de agenda, notulen, vergaderplanning en het bijhouden van afspraken. Daarnaast verdelen we de taken die horen bij het organiseren van studiedagen, eindexamenevaluaties etc. Ongeveer 1 vergadering per maand in de omgeving Utrecht.
Geïnteresseerd worden verzocht contact op te nemen met Reyer Ploeg.De Pyramide zoekt redacteur

Zie deze oproep voor meer informatie.

http://www.fvov.nl/wp-content/uploads/2013/03/abp-bijeenkomsten_Banner-125x125_tcm160-156474.jpg_Heeft u opmerkingen of wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Stuur uw e-mail naar: nieuwsbrief@vls-cmhf .nl
Email Marketing Powered by Mailchimp