Copy
Lekkere nieuwtjes, tips en recepten om dagelijks te genieten van streek & seizoen. Kook JAMMIE: dat is simpel, puur en niet duur!
Zit deze nieuwsbrief er gek uit?
Bekijk 'm dan online
Jammie | datisjammie.nl

Hoi <<Voornaam>>

De zomer is bijna voorbij ;-(, maar gelukkig is er nog genoeg fruit om allerlei lekkers van te maken. Probeer bijvoorbeeld deze blauwe bessenjam met bramen eens. Houd je zeker weten dat zomergevoel nog even vast :-). Veel leesplezier!

Pompoenjam met (bloed)sinaasappel en gember

Door Janine

Met pompoen kun je de lekkerste gerechten maken: soep, puree, risotto, quiche, maar ook jam. Combineer pompoen met (bloed)sinaasappel en gember en je krijgt een heerlijke zoete jam met een beetje pit.

Lees verder online »

 

Mandarijnenconfituur met vanille

Door Janine

Als Sinterklaas voorbij is en ze al wekenlang mandarijnen eten, komt er een moment dat mijn kinderen de kleine citrusvrucht beu zijn. Dat is het moment om deze heerlijke confituur te maken. Met schil en al gaan mandarijnen in de pan, vanillestokje en suiker erbij en pruttelen maar. Het resultaat: een friszoete confituur met een bittertje.

Lees verder online »

 

Asperges: kopen, koken, eten én zelf telen

Door Janine

Oooh asperges… als de witte en groene stengels volop in de schappen liggen, weet je dat de lente echt is begonnen. Eindelijk voorjaar! Eindelijk nieuw groenvoer! Wil je volop genieten van asperges, volg dan deze handige tips over het kopen, koken, eten én - voor de echte fans onder ons – zelf telen van asperges.

Lees verder online »

 

Potverdorie!, lekkere jam en chutney van ‘lelijk’ fruit en groente

Door Janine

Charlotte Heine van Potverdorie! wil voedselverspilling tegengaan en maakt daarom jam en chutney van fruit en groente met een plek of een buts. Bij Nederlandse telers koopt ze voor een eerlijke prijs de ‘lelijke’ exemplaren op en verwerkt die tot allerlei smaakmakers in glazen potten. Aan Jammie vertelt Charlotte over haar culinaire vuist tegen voedselverspilling.

Lees verder online »

 

Wortelpeterseliesoep

Door Janine

Nee, wortelpeterselie (of peterseliewortel) is niet hetzelfde als pastinaak. Qua vorm, kleur en textuur lijken de twee groenten misschien erg op elkaar, maar qua smaak niet. Wortelpeterselie is een kruidige witte wortel met een smaak die doet denken aan…- juist je raadt het al ;-) - … peterselie, maar ook aan knolselderij, bladselderij en bleekselderij. Een heerlijke groente om soep van te maken. Zeker als je de wortelpeterselie combineert met wat room en geroosterde hazelnoten. Of - voor een nog winterse variant - met winterposteleinpesto! Mmm…zo wil je elke dag wel lunchen ☺.

Lees verder online »

 

Meer lezen? Dit vind je misschien ook leuk:

Aardbeiensiroop: zo maak je met de laatste aardbeien een heerlijke siroop
Hoe test je de jamdikte? Doe de stollingsproef
Jampotten schoonmaken: zo reinig je ze goed & grondig

 
En nu zijn we klaar met ‘Jammie’en’. Voor vandaag dan ☺.
Dag!


Janine
p.s. stuur dit lekkere nieuwtje door. Delen mag natuurlijk ook ;-)

Like Lees de nieuwste blog: Pompoenjam met (bloed)sinaasappel en gember op datisjammie.nl on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

Copyright © 2023 JAMMIE, All rights reserved.